Πόλο: Αράγια και Χάλαμ απέκτησε ο Βόλος

Δύο ξένους πολίστες απέκτησε ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση. Πρόκειται για τον Αμερικανό Λουίς Αράγια (φωτό) και τον Αυστραλό Νικ Χάλαμ, οι οποίοι δηλώθηκαν στην 25άδα του συλλόγου ενόψει της φετινής Α1 πόλο των Ανδρών. Αμφότεροι είναι 23 ετών και αγωνίζονται στην περιφέρεια.

 Ο Λουίς Αράγια πήγε στο Λύκειο Σεντ Μέρι της περιφέρειας Στόκτον και έδειξε το ταλέντο του στο σχολικό πρωτάθλημα πόλο, ενώ το 2016 μετείχε με την εθνική Εφήβων των ΗΠΑ στους Παναμερικανικούς Αγώνες του Έντμοντον με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο ίδιος σημείωσε στο τουρνουά 29 τέρματα, εκ των οποίων τα έξι στον τελικό.

Την ίδια χρονιά άρχισε να φοιτά στο Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού και με την ομάδα πόλο «Πασίφικ Τάιγκερς» μετείχε στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του NCAA. Ως πρωτοετής το 2016 αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια και πέτυχε 33 γκολ, ενώ μοίρασε και 15 ασίστ. Επίσης, κέρδισε την τιμητική διάκριση All-GCC.

Το 2017 κατέγραψε 27 συμμετοχές, 30 γκολ (εκ των οποίων δύο στον ημιτελικό του NCAA με αντίπαλο το φημισμένο UCLA) και 21 ασίστ. Την επόμενη χρονιά (2018) ο Αράγια αναδείχθηκε ένας από τους πολυτιμότερους πολίστες έχοντας 41 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 24 ματς. Τέλος, το 2019 έπαιξε σε 22 αγώνες και σημείωσε 27 τέρματα, ενώ έδωσε και 15 ασίστ. Λόγω της πανδημίας δεν υπήρξε στις ΗΠΑ δραστηριότητα για το 2020.

Ο Νικ Χάλαμ έχει καταγωγή από τη Μελβούρνη, αλλά στις αρχές του 2018 μετακόμισε στο Σίδνεϊ για να παίξει πόλο και να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην ομάδα «Ντράμοϊν Ντέβιλς» που μετέχει στην Αυστραλιανή λίγκα της υδατοσφαίρισης. Το 2017 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας που μετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στη Σερβία, ενώ το 2019 έλαβε μέρος με τη χώρα του στην Πανεπιστημιάδα που φιλοξενήθηκε στην Ιταλία.

Πηγή: e-thessalia.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις