Πίστη για νίκη στον Βόλο κόντρα στον Αστέρα (pregame)

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ ανοίγει σήμερα στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Στις 16.00 (Cosmote Sports 2) ο Βόλος υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, με τους «κυανέρυθρους» να επιδιώκουν την επιστροφή στις νίκες, να συνεχίσουν το απόλυτο στην έδρα τους και να σπάσουν την παράδοση που θέλει τον Βόλο να χάνει στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τους Αρκάδες.
Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί φέτος στις 10 Αυγούστου στον τελικό του τουρνουά, που είχε διοργανώσει ο Βόλος με τη συμμετοχή και των ΟΦΗ, Ατρόμητου. Ο Αστέρας είχε νικήσει με 1-0, με γκολ του Μπενίτο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Οι παίκτες του Γκιγέρμο Αμπασκάλ έχουν σκοράρει σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος και το ίδιο θα επιδιώξουν να κάνουν και σήμερα, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αν και μακριά από την Τρίπολη δεν έχει ηττηθεί. Έχει αποσπάσει δύο «λευκές» ισοπαλίες με Παναιτωλικό και ΟΦΗ.
Η προετοιμασία των «κυανέρυθρων» ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και στη συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Ο Σωτήρης Νίνης έμεινε για δεύτερο σερί ματς εκτός, λόγω της θλάσης που τον ταλαιπωρεί. Αντίθετα, για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Ελβετός Ζαν Πιέρ Ρινέρ.
Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ ίσως κάνει δύο-τρεις αλλαγές. «Παίζεται» η θέση του τερματοφύλακα, καθώς αντί του Κλέιμαν είναι πιθανό να δούμε τον Κότνικ να υπερασπίζεται την «κυανέρυθρη» εστία. Την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Πουρίτα (δεξιός οπισθοφύλακας), Φεράρι (αριστερός μπακ), Γκρίλο και ένας εκ των Ρομέρο, Γκιουλέν στο κέντρο της άμυνας. Ο Τσοκάνης θα αγωνιστεί ως ανασταλτικός μέσος, με τον Φερνάντες και πιθανότατα τον Μπαριέντος να είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Στην περίπτωση αυτή στον πάγκο θα καθίσει ο Ροσέρο. Θέση στην ενδεκάδα έχουν σίγουρα οι Ρεγκατίν, Μπαρτόλο και Φαν Βέερτ, που θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα.
Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται επίσης και οι Κούζντρα, Ροσέρο, Βοϊτκόφσκι, Σοάρες, Ρινέρ, Τερεζίου και Μεταξάς.

Ο Αστέρας
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των παικτών του Αστέρα για το σημερινό παιχνίδι με τον Βόλο. Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Καπίγια και Τιλίκα, ενώ για τον Σέρβο κόουτς σημαντική είναι η επιστροφή των Μουνάφο, Ιγκλέσιας και Ριέρα. Έτοιμος είναι κι ο Αλί Μπαμπά.
Στην αποστολή μετέχουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Παπαδόπουλος, Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρεζ, Αντζουλάς, Γ. Χριστόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σανταφέ, Ιγκλέσιας, Γκόμεζ, Ριέρα, Κανελλόπουλος, Σίτο, Μπαράλες, Ρεγκίς, Μπενίτο, Σονί.

«Σφυρίζει» ο Παπαπέτρου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Τη σημερινή αναμέτρηση του Βόλου με τον Αστέρα θα διευθύνει ο Τάσος Παπαπέτρου από την ΕΠΣ Αθηνών, με βοηθούς τους Σπύρο Βασιλόπουλο από την ΕΠΣ Έβρου και Ηλία Παπαδόπουλο από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα. Στο VAR θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου από την ΕΠΣ Αθηνών και AVAR ο Πέτρος Πάτρας από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Καρατζάς από την ΕΠΣ Ευβοίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις