Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή ο Βόλος (video)

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του απέναντι στον Αστέρα και τέταρτη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Βόλος, επικρατώντας 2-1 στο Πανθεσσαλικό. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τον Βαν Φέερτ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 18′ και τον Φερράρι να σφραγίζει τη νίκη με τέρμα που πέτυχε στο 79′.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ έκανε μια κομβική αλλαγή στην ενδεκάδα του, καθώς έδωσε φανέλα βασικού στον Κότνικ, μιας και ο Κλέιμαν δεν είχε καθόλου καλή απόδοση στη Λεωφόρο. Κατά τα άλλα διατήρησε το 4-3-3 και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Αρχή με πίεση

Πιο δυναμικά ξεκίνησε ο Αστέρας Τρίπολης στο παιχνίδι, πιέζοντας τον Βόλο. Οι Αρκάδες δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους και απειλούσαν για το γκολ. Στο 12’ ο Κότνικ αντέδρασε σωστά στο σουτ του Κρέσπι.

Πρώτη επίσκεψη, πέναλτι και γκολ

Στην πρώτη επίσκεψη του Βόλου στα καρέ του Αστέρα στο 16’, ο Φεράρι έκανε τη σέντρα, ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ρεγκατέν. Ο Φαν Βέερτ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και στο 18’ πέτυχε το 1-0.

Ευκαιρίες χωρίς γκολ

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Ο Αστέρας μετά το 35’ αύξησε την πίεση του και στο 39’ ο Κότνικ απέκρουσε το σουτ του Καρμόνα, ενώ στο 42’ οι Μπαράλες, Κρέσπι και Μουνάφο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε φάση διαρκείας.

Αλλαγή και… γκολ οφσάιντ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Βόλο να αλλάζει τερματοφύλακα, καθώς ο Κότνικ ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, και τη θέση του πήρε ο Κλέιμαν. Το ματς δεν είχε φάσεις στα πρώτα λεπτά, με τον Αστέρα να απειλεί στο 57’ με την κεφαλιά του Μπαράλες, αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε.

Ο Βόλος είχε δύο καλές στιγμές, στο 58’ με το σουτ του Φαν Βέερτ που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, αλλά και στο 60’ με τον Γκρίλο να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα, αλλά υποδείχτηκε οφσάιντ. Βέβαια, στο ριπλέι φαίνεται πως η μπάλα έφτασε στον Γκρίλο από την πλάτη του Άλβαρες.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν και να φτάσουν στο γκολ. Ο Ράσταβατς έκανε αλλαγές για να βοηθήσει το δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας του, αλλά δεν άλλαξε δραματικά η εικόνα του αγώνα.

Αντεπίθεση με γκολ Φεράρι

Στο 79’ ο Βόλος βγήκε όμορφα στην επίθεση και μετά από ασίστ του Ρεγκατέν, ο Φεράρι με πλασέ πέτυχε το 2-0.

Πίεση και επιτέλους γκολ

Μετά και το 2-0, ο Αστέρας πίεσε περισσότερο για το γκολ και ο Σονί που πέρασε στο ματς απείλησε στο 83’ και στο 85’ κατάφερε να βρει το γκολ, μειώνοντας σε 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ των Αρκάδων στο πρωτάθλημα, μετά από 445 λεπτά.

Δοκάρι ο Ροσέρο

Το παιχνίδι στη συνέχεια απέκτησε τρελό ρυθμό και στο 89’ ο Ροσέρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Οι Αρκάδες πίεζαν για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Βόλο να απειλεί στις αντεπιθέσεις. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τερεζίου δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Παπαδόπουλο. Ωστόσο το 2-1 υπέρ του Βόλου παρέμεινε ως το τέλος.

Οι συνθέσεις

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ (46’ Κλέιμαν), Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (73’ Σοάρες), Μπαρτόλο (59’ Ροσέρο), Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ (86’ Τερεζίου), Φερνάντες (86’ Γκιουλέν).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες (75’ Τασουλής), Βαλιέντε (80’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Κανελλόπουλος (63’ Μπενίτο), Κρέσπι (75’ Ριέρα), Σίτο, Μπαράλες (63’ Σόνι).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις