Ονειρεμένο ξεκίνημα για τον Βόλο, φιγουράρει στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ

Το καλύτερο ξεκίνημα στα τρία χρόνια παρουσίασης του στη Σούπερ Λιγκ πραγματοποιεί ο Βόλος, ο οποίος φροντίζει να σπάει τα κοντέρ σε κάθε αγωνιστική. Ήδη η ομάδα μετρά τέσσερις νίκες στα πέντε πρώτα ματς του πρωταθλήματος, έχει 12 βαθμούς και βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογία.
Τελευταίο “θύμα” του Βόλου ο Αστέρας Τρίπολης, τον οποίο νίκησε για πρώτη φορά ύστερα από πέντε παιχνίδια, όπου οι “κυανέρυθροι” μετρούσαν τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Μάλιστα, τα δύο προηγούμενα χρόνια οι παίκτες του Βόλου έφευγαν με σκυμμένο το κεφάλι κάθε φορά που έπαιζαν με τον Αστέρα στο Πανθεσσαλικό, καθώς οι Αρκάδες είχαν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με το ίδιο σκορ, 1-0.
Οι ποδοσφαιριστές του Γκιγέρμο Αμπασκάλ έχουν καταφέρει να αποσπαστούν 10 βαθμούς από τον Αστέρα στη βαθμολογία, μια ομάδα που πέρυσι αγωνίστηκε στα πλέι οφ και είναι και φέτος μία από τις αντιπάλους του Βόλου στο δρόμο για την εξάδα.
Μπορεί ο Αστέρας να είχε σχεδόν διπλάσιες τελικές προσπάθειες, να είχε περισσότερο κατοχή μπάλας, ωστόσο, ο Βόλος ήταν πιο αποτελεσματικός και πήρε το πολύτιμο “τρίποντο”. Στο Πανθεσσαλικό φέτος έχει το απόλυτο με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή και κατάφερε να ξεπεράσει και το ψυχολογικό βάρος από την βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.
Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Μουντιάλ και στον Βόλο υπάρχει ηρεμία στα αποδυτήρια, πολύ καλό κλίμα, με τους παίκτες να σκέφτονται τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους, καθώς θα κληθούν στις δύο επόμενες αγωνιστικές να παίξουν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό.
Στη μικρή ιστορία του Βόλου στη Σούπερ Λιγκ, ουδέποτε η ομάδα δεν είχε σημειώσει τέσσερις νίκες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Προ διετίας, στην παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ο Βόλος είχε κάνει το τρία στα τέσσερα, αλλά στο ακριβώς επόμενο ματς έχασε από την Ξάνθη με 3-1. Είχε νικήσει τον Πανιώνιο εκτός έδρας και τους Άρη και ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό, ενώ είχε χάσει με το βαρύ 5-0 από τον Ολυμπιακό την 3η αγωνιστική.
Πέρυσι άρχισε με “διπλό” στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου. Ακολούθησε η ήττα από τον Άρη και η “λευκή” ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Τα επόμενα ματς ήταν το “διπλό” στη Λαμία και η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Βόλο. Στο αντίστοιχο διάστημα, δηλαδή, είχαν μαζευτεί 10 βαθμοί και όχι 12, όπως φέτος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις