Κύπρος: «Πόλεμος» Ανόρθωσης-ΑΠΟΕΛ – Χαμός με Ουάρντα

Πόλεμος ξέσπασε στο νησί ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ. Πρωταγωνιστής στην ένταση ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ Αμρ Ουάρντα.

Η κατάσταση στην Κύπρο ξέφυγε πάλι με τη διαιτησία.

Αυτή τη φορά ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ μετά τη νίκη της πρώτης με 2-1 (Αρτυματάς στο 37′ και 70′ τα γκολ, ενώ προηγήθηκε ο ΑΠΟΕΛ με τον Κβιλιτάγια στο 30′).

Η Ανόρθωση εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση για την διαιτησία κι αναφέρθηκε και σε επίθεση ανθρώπων του τεχνικού τιμ του ΑΠΟΕΛ στον πρώην άσο του ΠΑΟΚ τον Αμρ Ουάρντα. Στο τέλος του ματς παίκτες και στελέχη των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια με τον Ουάρντα στο επίκεντρο. Ο ΑΠΟΕΛ με τη σειρά του ανέβασε ένα βίντεο στο twitter όπου φαίνεται ο Ουάρντα να κάνει κάποια χειρονομία και τον συμπαίκτη του και πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου Σπύρο Ρισβάνη, να σπεύδει να τον επαναφέρει στην τάξη…

Στην ανακοίνωση της Ανόρθωσης μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Το χθεσινοβραδινό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ήταν μια ακόμα απόδειξη ότι για κάποιους το να υπάρχει ο τρόπος να μην αλλοιώνονται αποτελέσματα από αποφάσεις διαιτητών, μέσω VAR, είναι συνθήκη άβολη έως και οδυνηρή. Αρχικά το αντιμετώπισαν με άρνηση, μετά με θυμό, τώρα το διαπραγματεύονται, τους μένει η κατάθλιψη και η αποδοχή…

Διότι το VAR ήρθε στην ζωή μας τον Δεκέμβρη του 2020 για να μείνει και με τα όποια λάθη του να βοηθήσει ώστε να απονέμεται δικαιοσύνη στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Από τότε που εισήχθη κάποιοι δεν έχουν ξαναδεί τίτλο, ίσως ούτε και εξάδα. Για αυτό και δεν μας εκπλήσσει η επικοινωνιακή καταιγίδα που ακολούθησε του τέλους του αγώνα, σε μια προσπάθεια να αλλοιωθεί η πραγματικότητα και να μειωθεί η δίκαια και πεντακάθαρη, βάσει απόδοσης των δυο ομάδων, νίκη της Ανόρθωσης. Παραδέχονται δημόσια πως έκαναν παρεμβάσεις για να εμφανιστούν στις οθόνες μας γραμμές του offside, ανακαλύπτουν φανταστικούς διαλόγους και γενικά επιδίδονται στην γνωστή τους ξεπερασμένη τακτική. Ο φίλαθλος κόσμος τους… έμαθε και δεν τ’ αγοράζει πια. Ακόμα κι οι δικοί τους!

Οι καιροί που η Ανόρθωσις έπρεπε να σκοράρει τρία γκολ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ με την ελπίδα να μετρήσει το ένα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Απόδειξη τούτου, το χθεσινό παιχνίδι, που εάν δεν υπήρχε το VAR, για άλλη μια φορά θα μας ακυρωνόταν πεντακάθαρο τέρμα απέναντι στον συνήθη ύποπτο-αντίπαλο. Θα προστίθετο κι αυτή η φάση στη μακρά λίστα αλλοιωμένων αγώνων, και σε τελική ανάλυση τίτλων, που έχουν καταγραφεί με παρόμοια ανθρώπινα λάθη του παρελθόντος…

Αξιώνουμε από την ΚΟΠ να εξετάσει άμεσα ποιος «τρίτος» και πως παρενέβη στο VAR για να αλλοιώσει την εικόνα του στο χθεσινό παιχνίδι και κατά πόσο αυτό έγινε κατορθωτό ή όχι. Επίσης, να διερευνήσει εάν και πως συνομιλίες μεταξύ παριστάμενων στο VAR ή/και διαιτητών διέρρευσαν στη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, όπως οι ίδιοι διατείνονται, και να μας ενημερώσει κι όλους εμάς για το περιεχόμενό τους. Καλό θα ήταν οι συνομιλίες αυτές να δίνονται και δημόσια για να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει.

Απαιτούμε να παραπεμφθεί ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή ο προπηλακισμός και η σωματική επίθεση από το προπονητικό τιμ του ΑΠΟΕΛ προς τον ποδοσφαιριστή μας Amr Warda με τη λήξη του αγώνα. Οι τσάμπα μαγκιές, τα υπονοούμενα, τα τιτιβίσματα και οι παρεμβάσεις προέρχονται από τους φοβικούς και τους αδύνατους».

Ο ΑΠΟΕΛ, όπως αναφέραμε, ανέβασε το βίντεο με τον Ουάρντα που πανηγυρίζει με Ρισβάνη και Χριστοδουλόπουλο και το συνοδεύει με το εξής μήνυμα: «Κάποιοι έχουν να πάρουν πρωτάθλημα από το 2008 και κάποιοι άλλοι πήραν 8+1 από το 2008. Απαντήσεις για τις αστειότητες, αύριο…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις