Δίκαια στρογγυλοκάθεται στο πρώτο σκαλοπάτι ο Βόλος

Ποιος θα το έλεγε, πως ο Βόλος μετά από την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ θα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμούς, «συγκάτοικος» με τον ΠΑΟΚ; Κι όμως, οι «κυανέρυθροι» απόλυτα δίκαια, βάσει των εμφανίσεων και των αποτελεσμάτων τους, στρογγυλοκάθονται στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα και απολαμβάνουν την πρωτιά στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.
Οι παίκτες του Γκιγέρμο Αμπασκάλ πραγματοποιούν εξαιρετικό ξεκίνημα και δείχνουν με τις πειστικές εμφανίσεις τους, πως μπορούν να πετύχουν το στόχο που έχουν θέσει για φέτος και που είναι η είσοδος στην εξάδα και η συμμετοχή στα πλέι οφ.
Ήδη έχουν αποσπαστεί 10 βαθμούς από τους Άρη και Αστέρα, που συμμετείχαν πέρυσι στα πλέι οφ, ενώ η ίδια βαθμολογική διαφορά τους χωρίζει από τον Ατρόμητο που δεν έχει νίκη, ενώ ο ΟΦΗ βρίσκεται οκτώ βαθμούς πίσω από τον Βόλο. Μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι κοντά στους «κυανέρυθρους» (έχει εννέα βαθμούς), όντας αήττητος στο πρωτάθλημα.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο Βόλος διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 11 γκολ, ένα περισσότερο από την ΑΕΚ, δύο από τον Παναθηναϊκό και τρία από τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο Φαν Βέερτ έχει πετύχει τέσσερα γκολ και μαζί με τον Καρλίτος του Παναθηναϊκού κατέχουν την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ.
Η νίκη επί του Αστέρα παρέχει ηρεμία στην ομάδα, η οποία διαχειρίστηκε άψογα την ήττα από τον Παναθηναϊκό, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια.
Αν ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς, θα δούμε πως ο Βόλος έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στην έδρα του (με την περσινή επί της ΑΕΛ με 3-1 στα πλέι άουτ), ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του κέρδισε τρία διαδοχικά ματς στην έδρα του μέσα στην ίδια περίοδο.
Ο Τομ Φαν Βέερτ έχει σκοράρει στη σειρά και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια. Έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ του Χουάν Μουνίθ, που πριν από δύο χρόνια σκόραρε επίσης σε τρία διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια του Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις