Στον Ολυμπιακό Β. ξέρουν τις αδυναμίες τους και δουλεύουν πάνω σ’ αυτές

Χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν για τον Ολυμπιακό Βόλου στο φιλικό που έδωσε στη Ρόδο με την τοπική ομώνυμη ομάδα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η τεχνική ηγεσία θέλησε να δοκιμάσει να παίξει η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο με τρία στόπερ. Ο Στάμου έπαιξε αριστερά, ο Φιλίποβιτς στο κέντρο και ο Μαρκοπουλιώτης δεξιά. Στο πλάνο ήταν να αγωνιστούν ως φουλ μπακ οι Σκοπελίτης και Ναά (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ωστόσο, ο τραυματισμός του Ρίτσι Κιτόκο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (στο 7ο λεπτό), έφερε μετατόπιση θέσεων στην ενδεκάδα. Ο Γραικός που πήρε τη θέση του Βέλγου μέσου, αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, με τον Σκοπελίτη να περνά στον άξονα της μεσαίας γραμμής.
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως το σύστημα λειτούργησε για τον Ολυμπιακό, καθώς η ομάδα δε δέχθηκε πίεση από τη Ρόδο, ήλεγχε το παιχνίδι και προσπαθούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά, κυκλοφορώντας την μπάλα και παίζοντας τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα. Στην επίθεση το δίδυμο αποτέλεσαν οι Κουντουριώτης και Βερνάρδος.
Θα πρέπει να τονίσουμε, πως ο Στάμου που πέτυχε προχθές γκολ στη Ρόδο, είχε πετύχει και το τέρμα του Ολυμπιακού στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αχέροντα Καναλακίου, δείχνοντας πως μπορεί να συμβάλει στο σκοράρισμα με τις προωθήσεις του στις στατικές φάσεις.
Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να προσέξουν ορισμένες στιγμές αδράνειας στην άμυνα.
Η ομάδα δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στις στατικές φάσεις κι αυτό φάνηκε και στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα, όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον Αχέροντα Καναλακίου για το Κύπελλο. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί από την τεχνική ηγεσία, με τον Γιώργο Βαζάκα να κάνει λόγο πως η ομάδα του θα πρέπει να λειτουργεί καλύτερα σε αυτές τις φάσεις και υπάρχει μπροστά χρόνος για να δουλέψουν οι ποδοσφαιριστές πάνω στη συγκεκριμένη αδυναμία που παρουσιάζουν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις