Μουντιάλ 2022: FIFA και Κατάρ διαπραγματεύονται την ακύρωση του υποχρεωτικού εμβολισμού

Μοιράσου το άρθρο

Η FIFA βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές του Κατάρ, προκειμένου να ακυρωθεί η προοπτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού για το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Χαλίντ Μπιν Χαλίφα μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Θάνι, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο ότι θα απαιτήσει από όλους τους φιλάθλους να εμβολιαστούν για να εισέλθουν στη χώρα κατά το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς ωστόσο να πει οτιδήποτε σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί για τους παίκτες.

Αξιωματούχοι από τη FIFA και το Κατάρ συζητούν το ενδεχόμενο οι φίλαθλοι, οι παίκτες και οι επίσημοι να πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει από την Covid-19 ή να έχουν αρνητικό τεστ.

Η πρώτη ένδειξη για χαλάρωση των απαιτήσεων του Κατάρ για εμβόλια θα μπορούσε να έρθει όταν η FIFA ανακοινώσει μέτρα τις επόμενες εβδομάδες για το «Κύπελλο Αραβίας». Το τουρνουά 16 ομάδων, που θα διεξαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, θα αποτελέσει μία «γενική πρόβα» για τα στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Το Κατάρ, ως χώρα υποδοχής, θα παράσχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων στην διοργάνωση», ανέφερε η FIFA σε ανακοίνωσή της. «Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθούν τις ταξιδιωτικές συμβουλές των αρχών του Κατάρ και τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας. Πλήρεις πληροφορίες για τα μέτρα ασφαλείας Covid-19 θα κοινοποιούνται σε όλες τις ομάδες καθώς πλησιάζουμε στην διοργάνωση».

Για πρώτη φορά την Κυριακή, η FIFA ενθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές να εμβολιαστούν. «Ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμούς για την Covid-19», ανέφερε η FIFA, «και υποστηρίζουμε τη θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: η ασφαλής, δίκαιη και δίκαιη πρόσβαση είναι απαραίτητη σε όλες τις χώρες. Οι παίκτες δεν πρέπει να έχουν προτεραιότητα πρόσβασης στα εμβόλια»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις