Μαυρονάσιος: Υπομονή, στήριξη και πίστωση χρόνου χρειάζεται ο Ολυμπιακός Β.

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή “Στο Πέταλο” και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα θέματα της ομάδας, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2.
Για το σημερινό φιλικό που δίνει ο Ολυμπιακός στο ΕΑΚ με την Κηφισιά ανέφερε: “Το ότι θα παίξουμε το φιλικό παιχνίδι με την Κηφισιά στη φυσική μας έδρα, στο ΕΑΚ Βόλου, είναι πάρα πολύ θετικό. Θα μας τονώσει την ψυχολογία μας, καθώς γυρίζουμε στο σπίτι μας, έστω και για φιλικό παιχνίδι. Επίσης, είναι πάρα πολύ καλό για τον κόσμο να δει ξανά την ομάδα να αγωνίζεται στο ΕΑΚ, γιατί οι φίλαθλοι έχουν συνηθίσει στο παρελθόν να βλέπουν τον Ολυμπιακό να παίζει σε αυτό γήπεδο.
Ο Ολυμπιακός Βόλου φέτος είναι μία καινούργια ομάδα, χρειάζεται δουλειά και πίστωση χρόνου από όλους. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα, με τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έγιναν και ορισμένες μεταγραφές το τελευταίο διάστημα. Αποτέλεσμα, η ομάδα να μην έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό σημείο, όσον αφορά την αγωνιστική της ετοιμότητα.
Στο τελευταίο φιλικό με τη Ρόδο η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και ήταν ένα θετικό τεστ για τον Ολυμπιακό. Παρουσίασε πολλά θετικά στοιχεία και ευελπιστούμε, ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα θα φανεί ανταγωνιστική και αντάξια της ιστορίας της”.
Για το πλάνο της διοίκησης, όσον αφορά τη φετινή χρονιά: “Όλες οι ομάδες χρειάζονται υπομονή και πολύ περισσότερο ο Ολυμπιακός Βόλου, που έχει brand name, βαριά φανέλα, όπως και σπουδαία ιστορία. Δικαιολογημένα ο κόσμος έχει πάρα πολλές απαιτήσεις από την ομάδα.
Ωστόσο, πρώτιστα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποκτήσει διοικητική ηρεμία, να είναι οικονομικά αυτάρκης και πιστεύω ότι με την συμμετοχή και του κ. Νταόπουλου στη διοίκηση, έρχονται καλύτερες μέρες για την ομάδα. Εάν ο κόσμος έχει υπομονή, να είστε σίγουροι, πως σε δύο-τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θέλει ο κόσμος να βλέπει μέσα στο γήπεδο. Επαναλαμβάνω, χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά. Οι καλές ομάδες δεν “χτίζονται” μέσα σε μία νύχτα. Χρειάζονται πίστωση χρόνου.
Στόχος φέτος για τον Ολυμπιακό είναι να φτιάξει ένα κορμό 10-15 παικτών και πάνω σε αυτό τον κορμό να “χτίσουμε” για την επόμενη χρονιά. Δεν πετάμε στα σύννεφα, ούτε λέμε μεγάλα λόγια. Για τον Ολυμπιακό αυτή η περίοδος είναι μεταβατική και πάρα πολύ δύσκολη. Μέσα από μία σειρά δυσκολιών καταφέραμε και επιβιώσαμε. Δηλώνουμε “παρών” και προχωράμε, κοιτάζοντας με αισιοδοξία το μέλλον”.
Για το αν είναι στοίχημα για τη διοίκηση η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο: “Ο κόσμος πρέπει από την πλευρά του να συνειδητοποιήσει, ότι η ομάδα αυτή θέλει στήριξη και χρειάζεται υπομονή. Είναι γεγονός, πως οι φίλαθλοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί, να κάνει πορείες και να έχει επιτυχίες σε μεγάλες κατηγορίες. Μετά από έξι χρόνια ο Ολυμπιακός θα ξαναπαίξει στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία και θα πρέπει ο κόσμος να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας”.
Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αν υπάρχει συμφωνία με την ΕΡΤ: “Το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι σε εκκρεμότητα. Ο τηλεοπτικός πάροχος μέχρι χθες δεν ήξερε πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Δεν έχουμε ακόμη συμφωνήσει με την ΕΡΤ, όσον αφορά το χρηματικό ποσό που θα λάβουμε, ως Λίγκα. Υπάρχει σήμερα Τετάρτη προγραμματισμένη συνάντηση με την ΕΡΤ για να κλείσουμε τη συμφωνία. Όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Έχουμε ένα δυνατό χαρτί στα χέρια μας, καθώς συμμετέχουν και τέσσερις ομάδες Β’ των μεγάλων ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ. Αυτές ανεβάζουν το επίπεδο της κατηγορίας και θα επιδιώξουμε να πάρουμε, όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τις ομάδες. Το πρωτάθλημα θα είναι αγωνιστικό, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που ανεβάζουν την ποιότητα του πρωταθλήματος”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις