Πανάξια πρόκριση για τη Νίκη Βόλου – Αποθεώθηκε από τον κόσμο της

Με τον καλύτερο τρόπο αποζημίωσε τους φιλάθλους της, που κατέκλυσαν το Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, η Νίκη Βόλου που κέρδισε τον Εργοτέλη με σκορ 2-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «Βολιώτες» ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα και χάρη στα γκολ που πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο με τους Βλαχοδήμο και Ανδρέου επικράτησαν δίκαια του Εργοτέλη. Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα.

Επιθετικός μονόλογος της Νίκης – Δοκάρι ο Εργοτέλης

Με τη Νίκη να πιέζει ψηλά από το πρώτο δευτερόλεπτο ξεκίνησε ο αγώνας στη Νεάπολη. Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο και πριν ακόμη συμπληρωθεί το 2ο λεπτό, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ. Ο Τζοβάρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κάσσος την κεφαλιά από κοντά, μπλόκαρε ο Τσέλιος. Ένα λεπτό αργότερα ο Κάσσος με εντυπωσιακή ενέργεια άδειασε δύο αντιπάλους από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, όμως πάτησε την μπάλα και δεν κατάφερε να σουτάρει από καλή θέση.

Κι ενώ η Νίκη είχε κλείσει τον Εργοτέλη στα καρέ του, στην πρώτη επίσκεψη των Κρητικών στην περιοχή των μπλε, έφτασαν κοντά στο 0-1. Ο Κουαντένγκ επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να καταλήγει δοκάρι και κόρνερ μετά και την επέμβαση του Μπάγιτς.

Στο 26’ ο Λούκας Μπόσιο αντικατέστησε τον τραυματία Γιώργο Τζοβάρα και ένα λεπτό αργότερα η Νίκη έφτασε κοντά στο γκολ. Το σουτ του Γκαρσία από το ύψος της περιοχής, κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσέλιου. Στο κόρνερ που ακολούθησε οι αμυντικοί του Εργοτέλη δεν μπόρεσαν να διώξουν, μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Κάσσο που από τα δύο μέτρα την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 37’ η Νίκη απείλησε και πάλι. Ο Γκαρσία έβγαλε κάθετα στον Τσουκαλά μέσα στην περιοχή, αυτός στόπαρε με το στήθος και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γκαρσία έγινε ο δεύτερος παίκτης των γηπεδούχων που αποσύρθηκε τραυματίας. Στη θέση του πέρασε μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Τσιμπούκας.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Λούκας Γκαρσία αποσύρθηκε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να επιλέγει να ολοκληρώσει με δέκα το 45λεπτο. Σ’ αυτά τα λεπτά οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν κινδύνεψαν, αντιθέτως προσπάθησαν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Άργησε να βρει τα πατήματά της – Βρήκε το γκολ

Χωρίς τον κινητήριο μοχλό της στη μεσαία γραμμή η Νίκη Βόλου άργησε να βρει τα πατήματά της στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει από τους αντιπάλους. Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη είχαν την ίδια ενέργεια, κέρδισαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα όμως έλειπε η τελική πάσα και η τελική ενέργεια για να ανοίξει το σκορ.

Χρειάστηκαν 20 περίπου λεπτά στο δεύτερο μέρος για να απειλήσει η Νίκη την εστία του Τσέλιου. Στο 64’ ο Ο Ροχάνο έσπασε παράλληλα με την εστία με τον Κάσσο να μην μπορεί να νικήσει τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων που απόκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο 72’ η Νίκη έλυσε τον γόρδιο δεσμό με τον Ροχάνο να σερβίρει και τον Βλαχομήτρο να εκτελεί. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός έκανε τη δυνατή σέντρα από τα δεξιά με τον Βλαχομήτρο να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με πλασέ να τη στέλνει στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά αργότερα η γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο τέρμα όμως η κεφαλιά του Γρομητσάρη σε κόρνερ του Βλαχομήτρου, πέρασε μόλις άουτ. Οι Κρητικοί κατέγραψαν ελάχιστες τελικές και μία από αυτές σημειώθηκε στο 81’ με κεφαλιά του Αμπντάλα να περνά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τζιώρας πέρασε στη θέση του Ροχάνο και στο 90’ ο επιθετικός της Νίκης διεκδίκησε μία χαμένη μπαλιά, κέρδισε το κόρνερ απ’ όπου προήλθε το 2-0 με σκόρερ τον Ανδρέου.

Κίτρινες: 10’ Κυριακίδης, 71’ Παναγιωτίδης, 73’ Βλαχομήτρος – 63’ Πέιος, 70’ Ποζατζίδης

Νίκη Βόλου (Αλ. Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κυριακίδης, Τζοβάρας (26’ λ.τ. Μπόσιο), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (93’ Μέτσε) , Βλαχομήτρος, Κάσσος (93’ Αλιατίδης), Λούκας Γκαρσία (46’ λ.τ. Τσιμπούκας), Ροχάνο (82’ Τζιώρας).

Εργοτέλης (Ν. Μπαδίμας): Τσέλιος, Κατσούρρι, Σερβιλάκης (65’ Μπουρσέλης), Μίκο, Πέιος, Βουτσάς, Μπουτσάκης (78’ Αμπντάλα), Ποζατζίδης, Κωστανάσιος (46’ Ντουμάνης), Κουατένγκ

Η εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό:

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις