Nations League: Έσπασε το αήττητο της Ιταλίας και πήγε τελικό η Ισπανία

Η Ιταλία έχασε πρώτη φορά μετά από 37 παιχνίδια και έμεινε εκτός τελικού του Nations League από την εξαιρετική Ισπανία (2-1).

Το «Σαν Σίρο» φόρεσε τα καλά του. Είχε να υποδεχτεί ολόκληρη Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Την Εθνική Ιταλίας που έχει το παγκόσμιο, όντας 37 ματς αήττητη! Σε διάστημα τριών ετών. Όμως, πέρα απ’ την «Σκουάντρα Ατζούρα», καλεσμένη ήταν και η Ισπανία στον ημιτελικό του Nations League. Με τη «φούρια ρόχα» να δείχνει τη δύναμή της, έστω και σε νεανική μορφή!

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε γράφεται στην ιστορία, ως αυτή που «έσπασε» το αήττητο της Ιταλίας. Ως αυτή που απέκλεισε το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι απ’ τον τελικό του Nations League που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Το νεανικό σχήμα των Ισπανών, επιβλήθηκε 2-1 και πήρε το εισιτήριο για το τελικό ραντεβού, όπου απλά περιμένει Γάλλους ή Βέλγους.

Το σκορ άνοιξε με εκπληκτικό τρόπο για τους φιλοξενούμενους. Οι Ισπανοί… έκρυψαν την μπάλα ουσιαστικά. Ο Ογιαρθάμπαλ άλλαξε ταχύτατα με τον Μάρκος Αλόνσο, ο Βάσκος εξτρέμ της Σοσιεδάδ έκανε εκπληκτική σέντρα, με τον Φεράν Τόρες πάνω στην κίνηση από κοντά να κάνει το 0-1 στο 17’!

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν την μεγάλη ευκαιρία στο 34’, με τον Μπερναντέσκι να φεύγει στην κόντρα. Ο άσος της Γιουβέντους μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά στην κλειστή γωνιά του Ουνάι Σιμόν το δοκάρι έσωσε τους Ισπανούς.

Σα να μην έφτανε αυτό, λίγο πριν «βγει» το πρώτο μέρος η Ιταλία έμεινε με παίκτη λιγότερο! Ο Μπονούτσι που είχε κίτρινη απ’ το 30’, αντίκρισε τη δεύτερη στο 42’. Με αποτέλεσμα να φύγει μόνιμα για τα αποδυτήρια στη συνέχεια του ματς.

Με τους Ιταλούς… ζαλισμένους, η Ισπανία «έκρυψε» την μπάλα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ογιαρθάμπαλ έκανε πάλι εξαιρετική πάσα στον Φεράν Τόρες κι αυτός σκόραρε για δεύτερη φορά. Το 0-2 ήρθε πριν το τέλος του πρώτου μέρους, σοκάροντας τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο μέρος δε μείωσε τον ενθουσιασμό των Ισπανών, αλλά συγχρόνως έφερε και την αντίδραση των Ιταλών παρότι είχαν παίκτη λιγότερο. Το 0-2 οδηγούσε το ματς προς το τέλος του, αλλά μια στιγμή αρκούσε στη «Σκουάντρα Ατζούρα». Στο 83ο λεπτό, προσπάθεια του Κιέζα και τελικά το γκολ του Πελεγκρίνι, έφεραν το 1-2!

Τα λεπτά που απέμεναν δεν έφεραν έστω τη μία φάση που έψαχναν οι Ιταλοί για να ισοφαρίσουν. Έτσι το 2-1 των Ισπανών «σφράγισε» το τέλος του αήττητου 37 αγώνων της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, αλλά και την πρόκριση της «φούρια ρόχα» στον τελικό του Nations League! Εκεί όπου στο Μιλάνο θα αντιμετωπίσει την Γαλλία ή το Βέλγιο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις