Με εκπληκτικό Εμπαπέ η Γαλλία στον τελικό του Nations League

Το Βέλγιο έφτασε στην πηγή, αλλά δέχτηκε μια αδιανόητη ανατροπή από τη Γαλλία, η οποία με μπροστάρη τον Κιλιάν Εμπαπέ προκρίθηκε στον τελικό του Nations League (2-3)

Το πρώτο ημίωρο δεν είχε καμία σχέση με το… ροντέο που θα ακολούθησε. Το Βέλγιο, με ορθή τακτική, εκμηδένισε τις προσπάθειες της Γαλλίας για γκολ και αφότου υπνώτισε τους «τρικολόρ», τους χτύπησε δύο φορές.

Στο 37΄ ο Γιανίκ Καράσκο άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή για να έρθει τέσσερα λεπτά μετά ο Ρομέλου Λουκάκου για να πετύχει το 2-0 και να το αφιερώσει στη μαμά του, προκαλώντας ενθουσιασμό στους λιγοστούς Βέλγους που βρέθηκαν στις κερκίδες του «Allianz Stadium» στο Τορίνο.

Η Γαλλία έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα στα δεύτερο ημίχρονο και ο Κιλιάν Εμπαπέ βγήκε μπροστά. Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε τα πάντα στο γήπεδο, παρόλο που οι Γκριζμάν-Μπενζεμά δεν βρίσκονταν σε καλό βράδυ.

Ένας μεγάλος παίκτης όμως μπορεί και ξυπνά τους συμπαίκτες του και αυτό έκανε ο 22χρονος. Ο Γκριζμάν έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία από το μισό μέτρο, αλλά στο 62ο λεπτό, ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν εκείνος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τους «τρικολόρ». Με όμορφο τελείωμα, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τον συμπαίκτη του στους «μερένγκες», Τιμπό Κουρτουά, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον ημιτελικό.

Η ισορροπία στο σκορ αποκαταστάθηκε στο 68′. Ο Γιούρι Τίλεμανς ανέτρεψε απερίσκεπτα τον Γκριζμάν και ο κορυφαίος του γηπέδου, Εμπαπέ, τιμώρησε το λάθος του παίκτη της Λέστερ.

Οι Γάλλοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, αλλά το Βέλγιο ήταν αυτό που έφτασε κοντά στο 3-2. Ο Καράσκο σέρβιρε, ο Λουκάκου σκόραρε, αλλά το VAR απεφάνθη ότι ο θηριώδης στράικερ της Τσέλσι ήταν εκτεθειμένος.

Οι παίκτες του Ντεσάν είχαν μια τελευταία ευκαιρία για να ολοκληρώσουν μια μυθική ανατροπή με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών. Ο Πολ Πογκμπά εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Κουρτουά.

Κι όμως, με έναν ανέλπιστο ήρωα, η Γάλλη έκαναν το επικό come-back. Ο Τεό Ερναντέζ βρέθηκε στην περιοχή του Κουρτουά και με έναν κεραυνό έστειλε το Βέλγιο σπίτι του. Ηθικός αυτουργός της ανατροπής ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έγινε ο νεότερος Γάλλος που φτάνει τις 50 εμφανίσεις με το εθνόσημο.

Έτσι, η Γαλλία θα συναντήσει την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Nations League. Ένα ζευγάρι που έπαιξε στον τελικό του EURO του 1984, με τους Γάλλους του Πλατινί να στέφονται πρωταθλητές Ευρώπης. Πλέον, ήρθε η ώρα για τους «τρικολόρ» του Εμπαπέ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις