Βαζάκας: Ο Ολυμπιακός μέσα από προβλήματα έγινε οικογένεια

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ανάγκη από φιλικά παιχνίδια, προκειμένου να «δέσει» η ομάδα και να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Μετά το φιλικό με τη Ρόδο (2-2 εκτός έδρας), οι «ερυθρόλευκοι» προχθές αντιμετώπισαν την Κηφισιά στο ΕΑΚ και επικράτησαν με 2-1, έχοντας καλή απόδοση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα έδειξε αρετές στην επίθεση, όπου σ’ ένα ακόμη ματς βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο, θα πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία το γεγονός, πως δεν κατάφερε και πάλι ο Ολυμπιακός να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή ανάπτυξη σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού. Λείπει βέβαια ο ρυθμός κι αυτό είναι λογικό, αν λάβουμε υπόψη την μετ’ εμποδίων προετοιμασία για 15 μέρες, λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αλλά και το ότι η ομάδα είναι καινούργια με παρά πολλά νέα πρόσωπα.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Βαζάκας, στις δηλώσεις του για το φιλικό παιχνίδι που έδωσε η ομάδα του με την Κηφισιά τόνισε τα εξής:
«Δεν θα αναφερθώ τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο σε αυτό που είδαμε στο ΕΑΚ. Σε ένα φιλικό παιχνίδι βρέθηκαν 500 άτομα στην κερκίδα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου και θέλει και μπορεί. Η προσπάθεια που γίνεται από όλους και πρώτα από τον μεγαλομέτοχο, νομίζω ότι στο τέλος θα καρποφορήσει. Βλέπετε τι περνά το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να ξεπεραστεί και το εμπόδιο που μας παρουσιάστηκε με τα δελτία. Όπως βλέπετε, η ομάδα κάνει ένα βήμα παραπάνω σε κάθε παιχνίδι της. Πιστεύω, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρει το δρόμο του.
Σε κάθε δοκιμαστικό παιχνίδι – δεν θα το πω φιλικό – ο Ολυμπιακός θα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος. Αυτό που τράβηξε φέτος ο Ολυμπιακός, δεν το έζησε ούτε τη χρονιά που η ομάδα έφυγε από το πρωτάθλημα. Αν δείτε ποιοι παίκτες ήρθαν στην αρχή της προετοιμασίας, ποιοι ποδοσφαιριστές συνέχισαν, το γεγονός ότι ο κορωνοϊός «χτύπησε» 10 άτομα στην ομάδα, με αποτέλεσμα να κάνουμε προετοιμασία με 12 άτομα, θα καταλάβετε τί πέρασε αυτή η ομάδα. Τα δελτία των ποδοσφαιριστών εκδόθηκαν από την ΕΠΟ την τελευταία στιγμή, πριν τον αγώνα Κυπέλλου στο Καναλάκι με τον Αχέροντα. Όντως, ήταν μία ντροπιαστική ήττα για το όνομά του Ολυμπιακού, αλλά κανείς όμως δεν γνωρίζει πώς ήρθε αυτή η ήττα. Γι’ αυτό και δεν είπα τίποτα γι’ αυτά τα παιδιά, που έδωσαν την ψυχή τους, όσο μπορούσαν. Με μία προπόνηση και 15 μέρες αποχής από τις προπονήσεις, λόγω του κορωνοϊού, πώς αυτή η ομάδα θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της; Κι όμως, ο Ολυμπιακός στέκεται και προχωρά, γιατί είναι εφτάψυχος».
Για το γεγονός ότι η ομάδα σκοράρει σε κάθε παιχνίδι, αλλά παράλληλα δέχεται και γκολ: «Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός θα αγγίξει τον κόσμο και θα τον κάνει να χαίρεται με το ποδόσφαιρο που θα βλέπει. Η ομάδα σκοράρει σε κάθε παιχνίδι και αυτό δεν είναι τυχαίο. Σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται επιθετικά. Όλοι λένε ότι ο Βαζάκας είναι μετρ στην άμυνα. Θα βρούμε τη λύση εκεί και ο Ολυμπιακός θα είναι όπως πρέπει, για τη διάρκεια του πρωταθλήματος».
Για το θέμα με τα δελτία που παρουσιάστηκε μετά τη δικαίωση της ΑΕΛ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ: «Δεν περνάει από το μυαλό μου ότι μπορεί να φύγει κάποιος από τους παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός, όπως χτίστηκε μέσα τα προβλήματα και τις πολλές δυσκολίες, ενώθηκε και έγινε οικογένεια. Όλα τα παιδιά της ομάδας έχουν μέσα τους αίμα Ολυμπιακού Βόλου. Καταλαβαίνετε, ότι είναι πολύ δύσκολο να πεις αυτή τη στιγμή, ότι κάποιος ποδοσφαιριστής θα φύγει. Θα αισθανθώ, ειλικρινά πολύ άσχημα, αν κάποιος ποδοσφαιριστής αποχωρήσει από την ομάδα».
Για τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η Σούπερ Λιγκ. Έχουν δημιουργήσει μία κλειστή Λίγκα, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μπει εκεί, παίρνουν όλη την πίτα και από κει και πέρα δεν ασχολούνται με τις υπόλοιπες κατηγορίες. Δεν βοηθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και βλέπετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική μας ομάδα. Αυτοί είναι οι εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Για το νεανικό ρόστερ που διαθέτει η ομάδα: «Ο στόχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι να έχει παρόν και μέλλον. Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείται αυτός ο Ολυμπιακός θα οδηγήσει την ομάδα στη σωστή κατεύθυνση. Αποκτήσαμε νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν ταλέντο. Με την προπόνηση, με την τακτική και το μεγάλο όνομα του Ολυμπιακού, γιατί όλα τα παιδιά γνωρίζουν σε ποια ομάδα ήρθαν, θα δημιουργήσουμε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα. Δεν το κρύβω, επειδή πέρασα από την Κηφισιά, ως προπονητής και έχω καλές σχέσεις με τη διοίκηση, όλοι μου είπαν τι τεράστιο μέγεθος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Όλοι θέλουν να έρθουν στον Ολυμπιακό για να αγωνιστούν».
Για το μεγάλο σε αριθμό ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός: «Όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε 35 ποδοσφαιριστές και γελούσαν. Όλα αυτά, όμως, βγαίνουν υπέρ του Ολυμπιακού. Άρα, η διοίκηση ξέρει και κινείται. Δεν κάνει τυχαίες κινήσεις. Αν υπάρξει πρόβλημα, σίγουρα θα διαχειριστούμε την κατάσταση. Αλλά δύσκολα θα αντικατασταθούν ορισμένοι παίκτες, οι οποίοι με την εμπειρία τους θα βοηθούσαν πάρα πολύ την ομάδα. Δεν περνάει καν από το μυαλό μου, ότι μπορεί να φύγουν ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις