«Σκόνταψε» ο Απόλλων (video)

Απρόσμενη απώλεια βαθμών για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που έμεινε στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό και πλέον περιμένει να δει αν θα κρατήσει την δεύτερη θέση ή αν η Κέρκυρα τον προσπεράσει στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Το παιχνίδι δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 1′, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκ’οτοβου στον Παπαστεργίου. Ο Φουρτάδο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ο Πανσερραϊκός… πάγωσε την Ριζούπολη. Από εκεί και πέρα το ματς άνηκε εξ ολοκλήρου στον Απόλλωνα που έχανε την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Στο 13′, ο Τζιώρας έστειλε την μπάλα άουτ, στο 19′, ο Κονέ με σουτ δεν μπόρεσε, ενώ ο ίδιος στο 23′ και το 27′ έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα. Τελικά η πίεση του Απόλλωνα επέφερε καρπούς στο 38′, όταν ο Παρπέξ έκανε το σουτ με τον Ανδρούτσο να μην μπορεί να μπλοκάρει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-1.

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τον Απόλλωνα να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης. Στο 58′, έχασε την μεγάλη του ευκαιρία να κάνει το 2-1, μετά την κεφαλιά του Δεληζήση που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανδρούτσου. Οι γηπεδούχοι, έβλεπαν τα λεπτά να περνούν και το γκολ της νίκης να μην έρχεται, με τελευταία καλή ευκαιρία αυτή του Κονέ στο 89′. Ένα λεπτό αργότερα, έμειναν και με 10 παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης στον Φατιόν και κάπου εκεί όλα τέλειωσαν…

Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Κέρκυρα, που κοντράρεται την Δευτέρα με τον Αγροτικό Αστέρα, έχει μοναδική ευκαιρία να περάσει στην δεύτερη θέση και να αφήσει στο -1 τον Απόλλωνα. Από την άλλη, η Λάρισα, στην χειρότερη για εκείνη περίπτωση θα βρεθεί στο +2 από την δεύτερη θέση και στο +3 από την τρίτη, αυξάνοντας σε αυτό το σενάριο ένα βαθμό την διαφορά από τους διώκτες της.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Πιπίνης (80′ Ψιάνος), Δεληζήσης, Γκότοβος (46′ Γκότοβος), Κονέ, Παρπέξ (55′ Καμαρά), Φατιόν, Στεργίδης, Βάντερσον, Τζιώρας.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Ανδρούτσος, Στεργιανός, Καψάλης (82′ Κιόσε), Βοσκόπουλος, Σιάκκας, Ρούτσης, Ολίσε, Προβατίδης (46′ Παπατζίκος), Παπαστεργίου, Τριανταφυλλάκος (76′ Τσιμίκας), Φουρτάδο.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις