Προκριματικά Μουντιάλ: Με ανατροπή η Γερμανία, αγχωτικά η Ολλανδία

Εύκολο βράδυ βάση αποτελέσματος και μεταξύ των υπολοίπων είχαν Μαυροβούνιο, Σκόπια και Σλοβενία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Υπέκυψε την ανώτερη Κροατία η Κύπρος.

Η Γερμανία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ρουμανία. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην είχαν πολλές ευκαιρίες, όμως στο ένατο λεπτό ο Χάτζι με τρομερή ατομική ενέργεια έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Γερμανοί αύξησαν την πίεση και «απάντησαν» στο δεύτερο μέρος, με διαγώνιο σουτ του Γκνάμπρι για το 1-1 στο 52ο λεπτό. Η ανατροπή ήρθε στο 83ο λεπτό, με τον πολύπειρο Τόμας Μούλερ να ετοιμάζει τη χώρα του για… Κατάρ!

Η Κύπρος δεν είχε… απάντηση στην Κροατία που ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι με τέρματα των Πέρισιτς (45+2), Γκβάρντιολ (80′) και του Λιβάγια (90′) επικράτησαν με 0-3. Μάλιστα, ο Μόντριτς έχασε πέναλτι στο 54ο λεπτό.

Σε μια αναμέτρηση που συγκέντρωσε αρκετά βλέμματα πάνω της, Τουρκία και Νορβηγία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μεγάλο πλήγμα για τους Νορβηγούς ήταν η απουσία του αστεριού τους, Χάαλαντ, που έμεινε εκτός λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Στο πιο «γεμάτο» βάση αποτελέσματος παιχνίδι της βραδιάς, Τσεχία και Ουαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Ο Ράμσει έκανε το 0-1 στο 36′ με τον Πέσεκ να «απαντά» κάνοντας το 1-1 δύο λεπτά αργότερα. Στο δεύτερο μέρος και ειδικότερα στο 49′ ο Γουόρντ σημείωσε αυτογκόλ και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Τζέιμς ήρθε για να σημειώσει το τελικό 2-2 στο 69ο λεπτό.

Τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες πέτυχαν το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και η Σλοβενία, απέναντι σε Γιβραλτάρ, Λιχτενσάιν και Μάλτα αντίστοιχα. Με μόνο ένα γκολ διαφορά πέρασε η Ολλανδία το «εμπόδιο» της Λετονίας, που προήλθε από τον Κλάασεν, με ωραίο σουτ στην κίνηση.

Η Ρωσία πήρε τη νίκη απέναντι στη Σλοβακία με αυτογκόλ του Σκλίνιαρ στο 24ο λεπτό.

Προκριματικά Μουντιάλ – Συνοπτικά τα αποτελέσματα (8/10):
Γερμανία – Ρουμανία 2-1
Γιβραλτάρ – Μαυροβούνιο 0-3
Εσθονία – Λευκορωσία 2-0
Ισλανδία – Αρμενία 1-1
Κύπρος – Κροατία 0-3
Λετονία – Ολλανδία 0-1
Λιχτενστάιν – Σκόπια 0-4
Μάλτα – Σλοβενία 0-4
Ρωσία – Σλοβακία 1-0
Τουρκία – Νορβηγία 1-1
Τσεχία – Ουαλία 2-2

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις