Γκολ και θέαμα στα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ

Γκολ και θέαμα είχαμε στα βραδινά παιχνίδια σε ό,τι αφορά την Ευρώπη. Πάμε να δούμε αναλυτικά ανά όμιλο τι συνέβη:

1ος όμιλος
Για τους Σέρβους στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στο μαχητικό Λουξεμβούργο δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, κάτι που εν τέλει το κατάφεραν, με γκολ του Βλάχοβιτς. Έτσι, έμειναν σε επαφή με την Πορτογαλία, για να χτυπήσουν την πρωτιά στον «τελικό» του Νοέμβρη.

Στο άλλο παιχνίδι, με πρωταγωνιστή τον Κάλουμ Ρόμπινσον που σημείωσε δύο γκολ από το 1ο ημίχρονο, η Ιρλανδία επιβλήθηκε με 3-0 του Αζερμπαϊτζάν, σε ένα ωστόσο αδιάφορο παιχνίδι, μιας και αμφότερες έχουν χάσει κάθε ρεαλιστική ελπίδα για την διεκδίκηση έστω της δεύτερης θέσης.

3ος όμιλος
Ο Στίβεν Τσούμπερ έβαλε το λιθαράκι του στο κομβικό παιχνίδι της Ελβετίας κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, με την Εθνική του άσου της ΑΕΚ να έχει πλέον για τα καλά το πάνω χέρι για τη 2η θέση στον όμιλο και την είσοδο στα μπαράζ.

Πλέον η διαφορά τους είναι στους 6 βαθμούς και με 3 αγωνιστικές να απομένουν οι Ελβετοί χρειάζονται να κάνουν τα… απαραίτητα για να μην μπουν σε περιπέτειες.

6ος όμιλος
Δανία και Αυστρία έκαναν το αυτονόητο. Από τη μια, οι Σκανδιναβοί πέτυχαν το 7 στα 7 περνώντας από τη Μολδαβία, ενώ η ομάδα του Φράνκο Φόντα έπιασε στην 3η θέση το Ισραήλ και απέχουν 4 βαθμούς από τη 2η θέση και τους Σκωτσέζους. Η μεταξύ τους μονομαχία το βράδυ της Τρίτης (12/10) θα κρίνει πολλά.

9ος όμιλος
Πού το πάει η Αλβανία; Ο Αρμάντο Μπρόγια χάρισε τη σπουδαία νίκη στην Εθνική του μέσα στην Ουγγαρία, διατηρώντας την στη 2η θέση. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να της στερήσει το δικαίωμα να ονειρεύεται το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ. Ένα βαθμό πιο κάτω είναι οι Πολωνοί, που δεν συνάντησαν δυσκολίες απέναντι στο Σαν Μαρίνο, όπως ούτε και η Αγγλία απέναντι στην Ανδόρα.

Προκριματικά Μουντιάλ – Συνοπτικά τα αποτελέσματα (9/10):
Λιθουανία – Βουλγαρία 3-1
Καζακστάν – Βοσνία 0-2
Αζερμπαϊτζάν – Ιρλανδία 0-3
Φινλανδία – Ουκρανία 1-2
Σκωτία – Ισραήλ 3-2
Λουξεμβούργο – Σερβία 0-1
Ελβετία – Βόρεια Ιρλανδία 2-0
Νησιά Φερόε – Αυστρία 0-2
Μολδαβία – Δανία 0-4
Ανδόρα – Αγγλία 0-5
Ουγγαρία – Αλβανία 0-1
Πολωνία – Σαν Μαρίνο 5-0

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις