«Ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι»

Ο έγκριτος νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95,5 και  μίλησε για την κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Αναλυτικά όσα είπε

«Καταρχήν, επειδή άκουσα πολλά και διάφορα όλες αυτές τις μέρες για το ζήτημα του Νίκου Τσουμάνη, οποίος υπήρξε και πελάτης μου στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών υπάρχει μια τεράστια υποκρισία.

Υπάρχει υποκρισία όταν φτάνουμε στο σημείο να χάσουμε ένα νεαρό παιδί, να έχουμε και άλλα προβλήματα με νεαρούς ποδοσφαιριστές και μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές, διότι τα προβλήματα δεν εντοπίζονται μόνο στο θέμα το οικονομικό, το οποίο όπως φαίνεται αντιμετώπιζε ο Νίκος, αλλά και σε προβλήματα που έχουν σχέση με την ασφάλιση πολλών και μεγάλων ποδοσφαιριστών, με συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα. Για τα οποία δεν φρόντισε ποτέ κανένας.

Παρά μόνο, και πρέπει να ευλογήσω τα γένια μου, η διοίκηση Αντωνιάδη-Σημαιοφορίδη τα 30 χρόνια που συνεργαστήκαμε για τους ποδοσφαιριστές.

 

Τα πολλά λεφτά τα παίρνουν οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές στις μεγάλες ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, όμως, δεν ειναι 100 ή 200 είναι 1.600 και ίσως περισσότεροι. Τους περισσότερους μπορούμε να τους υπαγάγουμε σε αυτή την κατηγορία και έχουν τεράστια προβλήματα.

Οι κανονισμοί πλέον αλλάζουνε, εδώ και πολλά χρόνια, εις βάρος των ποδοσφαιριστών, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις, χωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις. Με τους κανονισμούς να απαιτούν διαρκώς από τους ποδοσφαιριστές πράγματα υπέρ των ομάδων. Και όχι των ομάδων που είναι συνεπείς, αναφερόμαστε στους «μπαταχτσήδες» που κάνουν τους προέδρους.

Η Ομοσπονδία μας αντί να μειώνει τα παράβολα κάποιων παικτών, τα αυξάνει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις