Εθνική Ελλάδος: Τρομερή για ένα ημίχρονο – Πλήρωσε τα λάθη της στο δεύτερο (video)

Η Ελλάδα είχε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο με 7 τελικές (και δύο δοκάρια), αλλά δεν σκόραρε και πλήρωσε τα τραγικά της λάθη στο δεύτερο για να γνωρίσει την ήττα με 2-0 στη Σουηδία.

Άξιζε κάτι παραπάνω, πλήρωσε τα λάθη της και… αποχαιρετάει το Κατάρ η Ελλάδα! Η Εθνική μας ομάδας είχε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο με 7 τελικές, μεταξύ αυτών και δύο δοκάρια, δεν σκόραρε και είδε τα τραγικά αμυντικά της λάθη στο δεύτερο μέρος να της στοιχίζουν για να γνωρίζει την ήττα με 2-0 στη Σουηδία.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα βλέπει τις ελπίδες να εξανεμίζονται αναφορικά με την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, αφού ψάχνει 2/2 στη συνέχεια και η Ισπανία να έχει 0/2 ή έναν βαθμό στο τελευταίο ματς με την Σουηδία!

Στο μυαλό του κόουτς

Σε διάταξη 4-4-2 γκολκίπερ ο Όλσεν, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Κραφτ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον και Αουγκούστινσον, στη μεσαία γραμμή οι Όλσον, Φόρσμπεργκ, Έκνταλ και Κλάεσον, ενώ το δίδυμο στην επίθεση απαρτίζεται από τους Κουάεσον και Ίσακ.
Ο Βλαχοδήμος στην εστία, με τους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Τσιμίκα στην τριάδα των στόπερ. Ανδρούτσος και Γιαννούλης τα δύο μπακ-χαφ, με τους Μπουχαλάκη, Σιώπη στον άξονα. Ο Μπακασέτας σε ρόλο «δεκαριού», με τον Μασούρα να πλαισιώνει τον Παυλίδη στην επίθεση σε διάταξη 3-4-1-2.

Το ματς

Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά στο ματς ο Μασούρας απείλησε με διαγώνιο τελείωμα που κατέληξε στο πλάι των διχτυών, με την Ελλάδα να σκοράρει δύο λεπτά αργότερα με τον εξτρέμ του Ολυμπιακού αλλά να μην μετράει σωστά καθώς ήταν εκτεθειμένος. Το δεκάλεπτο πέρασε άνετα για τη γαλανόλευκη, το εικοσάλεπτο ακόμη πιο εύκολα και στο 21’ οι παίκτες του Φαν’τ Σχιπ άγγιξαν το προβάδισμα. Φανταστική έμπνευση και πενηντάρα μπαλιά του Μπακασέτα, με τον Μασούρα να κάνει το διαγώνιο τελείωμα με το κακό αριστερό του πόδι, τον Όλσεν να βρίσκει ίσα-ίσα την μπάλα και αυτή να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας!

Ο Μαυροπάνος ήταν εξαιρετικός και με αρχοντικό ΣΤΟΠ δεν επέτρεψε στον Ισάκ να βγει απέναντι στον Βλαχοδήμο, ο οποίος στο 28’ μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Φόρσμπεργκ που ήταν και η μοναδική τελική των Σουηδών στο πρώτο 45λεπτο. Ο Φαν’τ Σχιπ είχε διαβάσει άριστα το παιχνίδι, η Ελλάδα πίεζε σωστά και δεν επέτρεπε στους Σουηδούς να περάσουν ούτε το… κέντρο, ελέγχοντας απόλυτα το ματς. Στο 35’ ο Μπουχαλάκης, που ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής στο πρώτο μέρος, έκανε φοβερή μπαλιά στον Μασούρα, αλλά το τελείωμά του ήταν εύκολη λεία για τον Όλσεν, με την Ελλάδα να αγγίζει πέντε λεπτά αργότερα το γκολ σε διπλή φάση.

Αρχικά, στο 39’ και μετά την ωραία κυκλοφορία ο Μασούρας έκανε γλυκιά σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Παυλίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στα… καπάκια, ο Μπακασέτας εξαπέλυσε την οβίδα που έβγαλε με δυσκολία ο Όλσεν, κρατώντας το 0-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Ένα αποτέλεσμα που σαφώς αδικούσε την Ελλάδα, η οποία είχε 7 τελικές απέναντι σε μόλις 1! Η Εθνική δεν είχε καταφέρει να βρει το γκολ που άξιζε και έπρεπε να διαχειριστεί την πίεση της Σουηδίας στο δεύτερο μέρος. Αλλά δεν το κατάφερε καμία στιγμή, λυγίζοντας από τα λάθη της…

Ο Κουάσεον προειδοποίησε στο 56’, ο Βλαχοδήμος ήταν εκεί αλλά η Ελλάδα δεν άκουσε το… καμπανάκι και το πλήρωσε δύο λεπτά αργότερα. Μετά από βαθιά μπαλιά που πέρασε πάνω από τον Τσιμίκα, ο Μαυροπάνος πήγε χωρίς λόγο με τάκλιν στον Ισάκ στη γραμμή του άουτ, που του τσίμπησε την μπάλα και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φόρσμπεργκ για το 1-0. Οι παίκτες του Φαν’τ Σχιπ δεν είχαν καθαρό μυαλό και φαινόταν στο γήπεδο, κάτι που πλήρωσαν δέκα λεπτά αργότερα και είδαν το ματς να… χάνεται οριστικά. Από βολέ (!) του Όλσεν, ο Χατζηδιάκος κοίταζε την μπάλα να περνάει από πάνω του, ο Βλαχοδήμος βγήκε να σώσει ό,τι σώζεται αλλά ο Ισάκ τον πέρασε και σε κενή εστία έγραψε το 2-0.

Τα πάντα έδειχναν να έχουν κριθεί, αφού η Ελλάδα δεν είχε τα κουράγια ούτε τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσει και φαινόταν ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε η αποβολή του Χατζηδιάκου στο 86ο λεπτό, που παρέα με τον Μπακασέτα θα χάσουν το επόμενο ματς με την Ισπανία, για να μπει το… κερασάκι στην τούρτα!

MVP: O Ισάκ φάνηκε δύο φορές σε όλο το ματς και το… έκρινε! Πρώτα, κερδίζει το πέναλτι από το «χαζό» πέναλτι του Μαυροπάνου και στη συνέχεια εκμεταλλεύεται το λάθος του Χατζηδιάκου και την έξοδο του Βλαχοδήμου για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Η σφυρίχτρα: Ο Τομπίας Στίλερ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι, όντας εξαιρετικός.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Όλσον, Φόρσμπεργκ (87′ Μ. Όλσον), Έκνταλ (81′ Καγιούστε), Κλάεσον (82′ Σβάνμπεργκ), Κουάεσον (87′ Γκιόκερες), Ισάκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84′ Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71′ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (75′ Δουβίκας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις