Πρεμιέρα με τον Ολυμπιονίκη για τους «μικρούς» της Νίκης

Μετά από μία μακρά περίοδο αποχής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις η ακαδημία μπάσκετ της Νίκης Βόλου επανέρχεται στη δράση με το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας, έχοντας αντίπαλο την ομάδα του Ολυμπιονίκη.

Η σχετική ανακοίνωση:

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινούν τα πρωταθλήματα των Ακαδημιών στο πολύπαθο χώρο του μπάσκετ. Ο κoρονοϊός και τα μέτρα που πάρθηκαν από την πολιτεία τα τελευταία δυο χρόνια πλήγωσαν το άθλημα και έφεραν μια οπισθοδρόμηση.

Οι νεαροί αθλητές αντί να αθλούνται και να αγωνίζονται περνούσαν τις ώρες τους μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών.

Τα πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν πρόχειρα και γρήγορα χωρίς να μπορούν να δώσουν την ώθηση και την πνοή που απαιτείται στο άθλημα. Η φετινή χρονιά ξεκινά από μια άλλη αφετηρία, δεν υπάρχει πλέον το περιθώριο για επανάληψη των λαθών του παρελθόντος, τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο το πρωτάθλημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε τη συμμετοχή μόνο έξι ομάδων στο παιδικό πρωτάθλημα Μαγνησίας, αυτό δείχνει τη φτώχεια του αθλήματος σε τοπικό επίπεδο, το καμπανάκι του κινδύνου έχει ήδη σημάνει. Από την άλλη πλευρά είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί έχουμε αθλητές που προτίμησαν να θυσιάσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια προπονούμενοι καθημερινά για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Τέτοια θέληση για βελτίωση, τέτοια αγάπη για το άθλημα σπάνια συναντάς ακόμα και σε επαγγελματίες αθλητές. Παντοτινός στόχος της ομάδας μας ήταν, είναι και θα είναι η καλλιέργεια του αθλήματος, χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους με ήθος και ενσυναίσθηση που θα κάνουν την κοινωνία μας καλύτερη. Για μας οι νεαροί αθλητές μας είναι ήδη πρωταθλητές στις καρδιές μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους παράγοντες αθλητές, προπονητές, εφόρους, διαιτητές, κριτές καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα. Ας είναι η φετινή αγωνιστική χρονιά το εφαλτήριο για την εκτόξευση του μαγνησιώτικου μπάσκετ.

Σας περιμένουμε το Σάββατο στις 12:00 στο Κλειστό της Ν. Ιωνίας όπου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιονίκη. Οι αθλητές και των δυο ομάδων έχουν ανάγκη το χειροκρότημά μας.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις