Το πρωί μαχητής του ΜΜΑ, το βράδυ drag queen «Λόλα – πιστόλα» (pics & vid)

Στο κοινό των ρινγκ ο Μεξικανός Ντιέγκο Γκαρίγιο με τις δεκάδες νίκες είναι γνωστός ως τα «δυο πιστόλια» – Στον κόσμο των τραβεστί τον αποκαλούν «Λόλα – πιστόλα»

Ο κόσμος των μαχητών του MMA φαινομενικά δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμος των drag queen. Στον πρώτο, στα ρινγκ κυριαρχεί η βία, το αίμα, το ξύλο και οι πολύ σκληροί. Στον κόσμο της πίστας των drag queen κυριαρχεί το μέικ απ, τα ψηλά τακούνια, ο χορός, το τραγούδι, το μπρίο και οι δαντέλες. Και όμως, ο Ντιέγκο Καρίγιο κατάφερε όσες νίκες κατέκτησε στο αιματοβαμμένο ρινγκ, σε άλλους τόσους διαγωνισμούς ομορφιάς να διακριθεί ως μις «Λόλα». Το πρωί το πλήθος αλαλάζει κάτω από το ρινγκ το όνομα του «δυο πιστόλια» και το βράδυ οι θαμώνες στα κλαμπ να τραγουδάνε μαζί του ως «Λόλα». Οταν όμως η ιστορία του έγινε γνωστή στα media, το όνομα έγινε πια «Λόλα πιστόλα».

Ο Ντιέγκο Καρίγια στα 41 του χρόνια, με ένα σώμα γεμάτα τατουάζ, επτά νίκες στο ΜΜΑ, είχε μια καριέρα που απογειώθηκε από το 2006 και μετά. Όμως, ένας σοβαρός τραυματισμός το 2012 τον ανάγκασε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση καθώς έχασε την όραση από το ένα του μάτι. Το 2018, όμως επέστρεψε στα ρινγκ σε ένα ακόμα πιο βίαιο άθλημα, το μποξ με γυμνά χέρια. Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει τις περφόρμανς ως Λόλα στα νάιτ κλάμπ του Σαν Ντιέγκο.

SUPER_LOLA2

Γεννημένος στο Γουαναγκάτο του Μεξικού, ο Ντιέγκο Γκαρίγιο μπήκε παράνομα στις ΗΠΑ, μόνος του, μικρό παιδί. Αμέσως βρέθηκε στους δρόμους του Σαν Ντιέγκο ως μέλος των μεξικανικών συμμοριών. Πέρασε σχεδόν όλη του την εφηβεία σε αναμορφωτήρια και τη νεότητά του στις φυλακές. Εκεί έμαθε να μάχεται και γέμισε το σώμα του με δεκάδες τατού. Δεν είναι γκέι, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, απλά του αρέσει να εξερευνά την θηλυκή του πλευρά μέσα από τα γυναικεία ρούχα και τις περφόρμανς του ως drag queen.

Δείτε το βίντεο με τον αγώνα του Ντιέγκο Γκαρίγιο εναντίον του Τόμας Σάφτ

«Μου άρεσε να ντύνομαι γυναικεία από μικρός. Θυμάμαι έξι χρονών έβαζα τις γόβες και τα ρούχα της μητέρας μου. «Δεν είμαι γκέι, είμαι στρέιτ. Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πως η θηλυκότητα και οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι κάτι διαφορετικό. Απελευθερώνομαι τόσο στο ρινγκ με τις μπουνιές, όσο και στην πίστα με τον χορό και τα νάζια» υποστηρίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο  Γερμανικό Vice.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, τι πονάει πιο πολύ, οι μπουνιές ή η αποτρίχωση με κερί ο Ντιέγκο απαντά πως «δεν υπάρχει χειρότερος πόνος από ένα σπασμένο ακρυλικό ψεύτικο νύχι»… Ξεκίνησε τις περφόρμανς ως drag queen, όταν το 2016, παρακολούθησε μια σειρά από σεμινάρια για την «συναισθηματική ενσυναίσθηση και τον άλλο μας εαυτό». Τότε αποφάσισε πως έπρεπε να συμφιλιωθεί με την θηλυκή καταπιεσμένη πλευρά του. Να βρει ένα καταφύγιο από την βία και τον «τοξικό ανδρισμό» που τον περικύκλωνε.

Και έτσι αποφάσισε να «απελευθερώσει τα συναισθήματά του και να ανέβει στις πίστες ως «Λόλα». Εκανε εντατικά μαθήματα χορού, γενική αποτρίχωση, έβαλε σκουλαρίκια και βρήκε έναν στυλίστα για να τον βοηθήσει να βρει την drag queen  προσωπικότητά του. Αυτή την εποχή, ο Ντιέγκο Καρίγιο γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για την απίστευτη ζωή του. Ο κολλητός του φίλος Τζον Παντίλα, είναι παραγωγός και σκηνοθέτης και πιστεύουν πως σύντομα θα έχουν συμβόλαιο με το Νetflix

Δείτε την περφόρμανς του Ντιέγκο Γκαρίγιο ως Λόλα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις