Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι από τον ΠΣΑΠ

Για 34η χρονιά διοργανώθηκε από τον ΠΣΑΠ η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή, με τους κορυφαίους να τιμώνται για τη συνεισφορά τους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την… τιμητική τους, καθώς τέσσερις βρέθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα και συγκεκριμένα οι Ομάρ Ελαμπντελαουί, Αρτούρ Μαζουακού, Δημήτρης Σιόβας και…

…Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, ενώ ο Αργεντίνος ψηφίστηκε και κορυφαίος ξένος της Σούπερ Λίγκας.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για το βραβείο αυτό και τους συναδέλφους μου διότι δίχως αυτούς δε θα μπορούσα να πάρω αυτό το βραβείο. Επίσης, την οικογένεια του Ολυμπιακού, που δίνει τα πάντα για να αποδίδουν οι παίκτες στο μέγιστο, τη γυναίκα μου τα παιδιά μου, που βρίσκονται πάντα δίπλα μου σε όμορφες και μη στιγμές και όλους όσοι με ψήφισαν», δήλωσε ο «Τσόρι».
Όσον αφορά το βραβείο του κορυφαίου Έλληνα, αυτό πήγε στον Νίκο Καλτσά, που πέρσι αγωνιζόταν στη Βέροια, ενώ φέτος πήγε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δήλωσε: «Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για την τιμή που μου κάνουν, αλλά και τη Βέροια που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζει και τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες μου διότι χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ».
Καλύτερος προπονητής επιλέχθηκε ο Γιάννης Πετράκης του ΠΑΣ Γιάννινα, μπροστά από τους Γιάννη Αναστασίου (Παναθηναϊκός) και Ραζβάν Λουτσέσκου (Ξάνθη), ο οποίος δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για τη βράβευσή μου. Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν ώστε να βρεθώ σε αυτή τη θέση.
Θεωρώ ότι είναι σημαντικό όλοι μας να ξέρουμε αυτή τη σειρά. Τον πρόεδρο της ομάδας που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή τη σπουδαία ομάδα, να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που δεν φαίνονται, αλλά χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά και όλους τους ποδοσφαιριστές που βοήθησαν ώστε να φτάσει η ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που είναι πρωταγωνιστές και εμείς όλοι μας έχουμε υποχρέωση κάθε μέρα να τους κάνουμε καλύτερους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία υπηρετούμε πραγματικά το ποδόσφαιρο».
Αναλυτικά τα βραβεία της Σούπερ Λίγκας:
Καλύτερος Προπονητής: Γιάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα)
Πρώτος Σκόρερ: Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης) με 17 γκολ
Καλύτερος Τερματοφύλακας: Μάρκος Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής: Χάρης Χαρίσης (ΠΑΣ Γιάννινα)
Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής: Ντομίνγκεζ Αλεχάντρο (Ολυμπιακός)
Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής: Νίκος Καλτσάς (Βέροια)
Καλύτερος Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Καλύτερη ενδεκάδα:
Τερματοφύλακας: Μάρκος Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα)
Αμυντικοί: Ομάρ Ελαμπντελαουί (Ολυμπιακός), Αρτούρ Μαζουακού (Ολυμπιακός), Στάθης Ταυλαρίδης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Σιόβας (Ολυμπιακός)
Μέσοι: Κάρλος Ζέκα (Παναθηναϊκός), Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ (Ολυμπιακός), Νίκο Μαρτίνες (Παναιτωλικός), Σίλβα Κλέιτον (Ξάνθη)
Επιθετικοί: Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός), Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης).

Τα βραβεία της Β’ Εθνικής
Παράλληλα, βραβεύτηκαν και οι κορυφαίοι της Β’ Εθνικής, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί στον 1ο όμιλο και τον Ηρακλή στον 2ο.
Αναλυτικά:
1ος όμιλος
Καλύτερος Προπονητής: Τραϊανός Δέλλας (ΑΕΚ)
Πρώτος Σκόρερ: Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ) με 13 γκολ
Καλύτερος Τερματοφύλακας: Βαγγέλης Πίτκας (Απόλλων Σμύρνης)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής: Άνταμ Τζανετόπουλος (ΑΕΚ)
Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής: Γιάκομπ Γιόχανσον (ΑΕΚ)
Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής: Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ)
2ος όμιλος:
Καλύτερος Προπονητής: Νίκος Παπαδόπουλος (Ηρακλής)
Πρώτοι Σκόρερ: Δημήτρης Διαμαντόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου) και Γιάννης Λουκίνας (Ηρακλής) με 10 γκολ
Καλύτερος Τερματοφύλακας: Μανώλης Αποστολίδης (ΑΕΛ)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής: Κοσμάς Τσιλιανίδης (Ηρακλής)
Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής: Ντιέγκο Ρομάνο (Ηρακλής)
Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής: Νίκος Πουρτουλίδης (Ηρακλής)

Τα ειδικά βραβεία
Επίσης, δόθηκε και μια σειρά ειδικών βραβείων.
Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Άγγελος Χαριστέας τιμήθηκαν για την προσφορά τους μετά την απόσυρση από την αγωνιστική δράση και τη συνεισφορά τους στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004, ενώ ο Χρήστος Τασουλής του Πανιωνίου παρέλαβε το βραβείο Fair Play για την ενέργειά του να πετάξει την μπάλα όταν δύο παίκτες της Κέρκυρας ήταν πεσμένοι στον αγωνιστικό χώρο.
Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη συνέπεια και το ήθος της ομάδας του.
Βραβείο ως κοινωνικό πρότυπο παρέλαβε ο Ιωάννης Αλεξίου για την αφοσίωση στην οικογένειά του και το ποδόσφαιρο, καθώς αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία λόγω ελλείψεως ασφαλιστικής κάλυψης για τα μέλη της οικογένειάς του, ενώ βραβείο παρέλαβε και ο πρόεδρος της Ίρντιγκεν Aγησίλαος Κουρκουδιάλος για τη στήριξή του στον Αλεξίου.
Επίσης, βραβεύτηκε και η Πολιτεία για την άριστη συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στην εκστρατεία του σε ακαδημίες και σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Το βραβείο παρέλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος δήλωσε: «Αυτές τις ημέρες είναι οξυγόνο για τον αθλητισμό ένα τέτοιο βραβείο. Έχουν αδικηθεί ο ερασιτεχνικός και μαθητικός αθλητισμός. Χωρίς ερασιτεχνικό δεν υπάρχει αύριο. Να υποσχεθώ τα υλοποιούμε από την πρώτη στιγμή όσα είχαμε υποσχεθεί πέρυσι. Θα εξαντλήσουμε όλες μας τις προσπάθειες».
Βραβείο παρέλαβε και η πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών καθώς και ο χειρουργός-ορθοπεδικός Στέργιος Καρακίτσιος για το γνήσιο και διαρκές ενδιαφέρον του για τους ποδοσφαιριστές.
Βραβεία δόθηκαν και στους ποδοσφαιριστές που τα κατάφεραν και στις σπουδές τους και συγκεκριμένα στον Αλέξανδρο Βεργώνη για την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Μαθηματική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον Παναγιώτη Γεωργίου για την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στους Αλέξανδρο Αρναρέλλη, Αθανάσιο Βέντζιο, Εμμανουήλ Μαρκαντωνάκη, Ιωάννη Μπράχο, Στυλιανό Τσουκάνη για την απόφασή τους να ενισχύσουν το επίπεδο της εκπαίδευσής τους σπουδάζοντας εξ αποστάσεως sports management μέσω του συστήματος On Line Academy της FIFPro.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις