Οι δύο σπουδαίες αποφάσεις της ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

 

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού, πριμοδοτούμενη από την θετική πρακτική στις ανώτερες κατηγορίες, καθώς και η ανάγκη να λαμβάνονται στο έπακρο τα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να σώσουν μια ζωή σε οποιοδήποτε γήπεδο ανά την Ελλάδα, οδήγησαν την ΕΠΟ σε μια σημαντική απόφαση σχετικά με το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που κάνει πρεμιέρα την επόμενη Κυριακή (24/10): ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα και απινιδωτές σε κάθε γήπεδο.

Το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα είναι μια καινοτομία που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και στη Super League, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, και προσφέρει απλοποίηση και ομοιογένεια στη διαδικασία καταχώρισης αλλά και συλλογής δεδομένων. Με απλά λόγια, κάνει ευκολότερη τη δουλειά διαιτητών, παρατηρητών και στατιστικής υπηρεσίας. Από φέτος, πυλωτικά τουλάχιστον, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του προγράμματος του φετινού πρωταθλήματος, το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα θα εφαρμοστεί και στη Γ’ Εθνική και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο κάθε σύλλογος να προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο στις εγκαταστάσεις του.

Όσον αφορά στο ζήτημα των απινιδωτών, τα λόγια περιττεύουν. Το σοκ που υπέστη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο όταν κοιτούσε σαστισμένο τον Κρίστιαν Έρικσεν να πέφτει στο χορτάρι στο EURO και τους γιατρούς να παλεύουν να τον κρατήσουν στη ζωή, έκανε πολλούς να αναθεωρήσουν τις προτεραιότητες τους. Στον δρόμο αυτό βάδισε και η ΕΠΟ, που απαιτεί πλέον από κάθε σύλλογο που συμμετέχει στη Γ’ Εθνική να προμηθευτεί και να έχει στην έδρα του απινιδωτή, μιας και η πρόληψη είναι σπουδαίας σημασίας όταν το νήμα μεταξύ ζωής και θανάτου γίνεται εντυπωσιακά ισχνό.

Μιλούμε προφανώς για δύο εξωαγωνιστικές παρεμβάσεις, αλλά ευχόμαστε και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να συνεχίσει να εξελίσσεται και στο χορτάρι, όσον αφορά στο θέαμα και τις συγκινήσεις που προσφέρει.
sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις