Σταματίου: «Από τους πιο δύσκολους ο 3ος όμιλος»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO, φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Θησέα, Κώστας Σταματίου με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Σταματίου όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr: 

Αρχικά ο τεχνικός των πρασίνων σχολίασε τη δυναμικότητα του 3ου ομίλου που συμμετέχει ο Θησέας και οι ομάδες της Μαγνησίας: «Θα έλεγα ότι ο 3ος όμιλος είναι από τους πιο δύσκολους ομίλους και θα σας πως γιατί. Καταρχάς υπάρχουν τρεις ομάδες με πολύ υψηλά μπάτζετ και βλέψεις πρωταθλητισμού. Αυτές είναι ο ΑΟ Υπάτου, ο Ηρακλής Λάρισας και η Νέα Αρτάκη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν θεσσαλικές ομάδες οι οποίες έχουν ενισχυθεί και είναι αξιόλογες, όπως είναι η Ελασσόνα, ο Ατρόμητος Παλαμά που ήταν πέρυσι από τις πιο σταθερές ομάδες και έχει από τις καλύτερες έδρες. Είμαστε οι δύο ομάδες της Μαγνησίας που αν πάρουμε την εικόνα των φιλικών, φαίνεται ότι θα έχουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Υπάρχει η Φήκη από τα Τρίκαλα και οι ομάδες της Βοιωτίας όπως ο Αμβρυσσέας Διστόμου, η Αρτάκη και ο ΑΟ Υπάτου είναι χρόνια σ’ αυτή την κατηγορία. Όλες αυτές οι ομάδες συνθέτουν έναν δύσκολο όμιλο στην κατηγορία, με παιχνίδια κάθε Κυριακή που θα τα χαρακτήριζα ντέρμπι».

Για τον αντίπαλο της πρεμιέρας: «Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου με τον οποίο ξεκινάμε δεν είναι νεοφώτιστη ομάδα. Ήταν και πέρυσι στην κατηγορία, αλλά σε άλλο όμιλο, με τις ομάδες της Νάουσας, της Βέροιας κλπ. Είναι αξιόλογη ομάδα, είναι η δεύτερη ομάδα στην Πιερία μετά τον Πιερικό. Ότι παίκτης καλός υπάρχει πάει εκεί, έχουν κάποια ονόματα παλιών παικτών όπως Καρτσαμπάς, Σεχολάρι, γνωστοί στο κοινό της Μαγνησίας και άλλα ονόματα ακόμη που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε. Πάντως δεν είναι από τις εύκολες ομάδες. Το σίγουρο είναι πως ούτε ο Θησέας είναι από τις εύκολες ομάδες».

Για το ότι το πρόγραμμα ξεκινά με εντός έδρας παιχνίδι: «Το θετικό είναι ότι ξεκινάμε στην έδρα μας.  Κακά τα ψέματα η ψυχολογία στην έδρα σου είναι ανεβασμένη, πιστεύουμε θα έρθει κι ο κόσμος να μας βοηθήσει είναι το πρώτο ματς του πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές μας δείχνουν σε καλή κατάσταση, ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσουμε με νίκη».

Για την παρουσία των φιλάθλων: «Δεν υπάρχει ομαδικό άθλημα που δεν χρειάζεται τους φιλάθλους. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν τις επευφημίες, την ένταση όλα αυτά που συνθέτουν ένα ωραίο σκηνικό στο ποδόσφαιρο».

“Όλες οι μετακινήσεις αυθημερόν”

«Από θέμα μετακινήσεων στον όμιλό μας είμαστε τυχεροί, αν σκεφτούμε πως οι άλλοι έχουν πολλές μετακινήσεις. Αποφύγαμε τον όμιλο με Άρτα, Καναλάκι κλπ. Επικράτησε η λογική θα έλεγα στον δικό μας όμιλο και νομίζω πως από αυτή την άποψη είμαστε καλά. Δεν υπάρχουν διανυκτερεύσεις, όλες οι μετακινήσεις θα είναι αυθημερόν οπότε και το οικονομικό κόστος είναι μικρότερο».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Ο Θησέας έχει επενδύσει πάλι σε νέα παιδιά. Έχει έναν έμπειρο κορμό που έμεινε από πέρυσι, συν τα παιδιά που ήρθαν από το Στεφανοβίκειο Σπαθής, Αλεξίου, είχαμε την ατυχία χάσαμε τον Καραμανλή… Νομίζω έχουμε κάνει ένα καλό σύνολο. Η ομάδα έδειξε θετικά στοιχεία και θεωρώ ότι θα τα κρατήσει. Έχουμε και τη φουρνιά παικτών από τη Νίκη, που μας δίνουν και βοήθειες και φυσικά είναι και προς όφελός τους. Εύχομαι αυτό το παράδειγμα να ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά».

Για την έδρα του Θησέα: «Τα πρώτα μας παιχνίδια έδρας θα είναι στην Αγριά, για τα υπόλοιπα θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του χλοοτάπητα, ο οποίος παρουσιάζει κάποια προβλήματα λόγω και των καιρικών συνθηκών. Από εκεί και πέρα θα ζητηθεί και μια δεύτερη έδρα».

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα: «Προς το παρόν δεν έχουμε απουσίες και προβλήματα για την πρεμιέρα. Όλοι είμαστε καλά. Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι και πιστεύω πως μέχρι την Παρασκευή δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα».

Το κάλεσμα στον κόσμο: «Παρακαλούμε τον κόσμο να είναι κοντά μας την Κυριακή. Είναι μια καινούρια ομάδα, καινούρια χρονιά, ο Θησέας είναι ομάδα της Αγριάς και νομίζω είναι κάτι το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον των εδώ φιλάθλων και της ευρύτερης περιοχής. Τα παιχνίδια θα είναι καλά γιατί είναι αξιόλογες οι ομάδες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις