Τα επιχειρήματα του Αργύρη Λίβα για τον Ολυμπιακό Β. στο Διαιτητικό

Ο Αργύρης Λίβας εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό Βόλου στην εκδίκαση της έφεσης των ερυθρολεύκων στην ανάκληση των δελτίων τεσσάρων ποδοσφαιριστών του.

Ο γνωστός δικηγόρος του αθλητικού δικαίου υποστήριξε πως κακώς η ομάδα είχε υποβάλλει αρχικά δικαιολογητικά αδειοδότησης καθώς δεν υπήρχε περίπτωση προβιβασμού ενώ λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν τακτοποίησε τις εκκρεμότητες από 31/12 έως 31/03.

Αναλυτικά η επιχειρηματολογία του Αργύρη Λίβα όπως αποδόθηκε από το FLnews:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου ούτε υποβιβάστηκε, ούτε προβιβάστηκε, άρα δεν υπήρχε λόγος αδειοδότησης. Ο νόμος 4809/21 ψηφίστηκε στις 19/06. Οι δύο κατηγορίες ενώθηκαν – συγχωνεύτηκαν βιαίως, επειδή είχε τελειώσει η αγωνιστική περίοδος. Εμείς είχαμε την κακή έμπνευση να υποβάλλουμε αρχικά δικαιολογητικά αδειοδότησης. Δεν υπήρχε περίπτωση προβιβασμού βάσει προκήρυξης. Λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν τακτοποιήσαμε τις εκκρεμότητες από 31/12 έως 31/03.

Στις 29/06/21 με έγγραφο η ΕΠΟ ζήτησε μόνο από τις 10 ομάδες που δεν είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία να κάνουν εκ νέου φάκελο, στερώντας μας το δικαίωμα και τη δυνατότητα να καταθέσουμε έστω δικαιολογητικά. Δεν μας κάλεσαν και είμαστε εκτεθειμένοι.

Οι ευθύνες είναι της ΕΠΟ και των υπολοίπων και είναι τεράστιες. Τελευταία στιγμή με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων τον Σεπτέμβριο και δύο ημέρες πριν το τέλος των μεταγραφών μας έδωσαν τη δυνατότητα μεταγραφών. Σπεύσαμε να καταθέσουμε δελτία, γνωρίζοντας την άρση. Εκδόθηκαν αυτά 5.30 το πρωί, γιατί την Κυριακή παίζαμε Κύπελλο και αγωνίστηκαν όλοι.

Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν αγωνιστικό και οικονομικό Γολγοθά. Θα αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της διάλυσης. Πρέπει να πληρώσουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Ακυρώνεται η προηγούμενη απόφαση και καλούμαστε με διαδικασία εξρπές να υποδείξουμε άμεσα ποιους από τους υπεράριθμους θα κρατήσουμε.

Μας εστάλη επιστολή να δηλώσουμε άμεσα ποιους θα κρατήσουμε και μερικές ημέρες μετά μας κοινοποιείται η απόφαση και το διατακτικό είναι διαφορετικό. Πλέον αναφέρει και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών των οποίων τα δελτία ανακαλούνται. Γι’ αυτό καταθέσαμε δύο εφέσεις. Η απόφαση είναι παράνομη και καταχρηστική και επικουρικά πρέπει να έχει ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις