«Κάθε μέρα εφευρίσκουν άλλη δικαιολογία για να σε κρατήσουν εκτός»

Με ανακοίνωσή της η ΑΕΠ Κοζάνης τονίζει για άλλη μια φορά πως είναι η μοναδική από τις 44 επαγγελματικές ομάδες που δεν κλήθηκε να συμμετέχει στη Super League2, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όσες ομάδες πληρούν τα κριτήρια θα συμμετέχουν.

Η ανακοίνωση: 

«Τον περασμένο Ιούνιο σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού και των ομάδων Super League 2 και Football League, ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε το νομοσχέδιο του για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Διαβεβαίωσε ότι όσες ομάδες θα πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Super League 2. Εισηγούμενος στη συνέχεια το νομοσχέδιο, εξασφάλισε τη συμμετοχή στη Super League 2 του ΟΦ Ιεράπετρας και του Καραϊσκάκη Άρτας, που δεν υποβιβάστηκαν. Πολύ πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, ζητήσαμε με επιστολή από τους Βουλευτές Κοζάνης της Κυβέρνησης να καταθέσουν σχετική τροπολογία, που να προβλέπει με πνεύμα ισοτιμίας, τον μη υποβιβασμό των ομάδων της Football League, λόγω Covid 19. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε και μείναμε σε προφορικές διαβεβαιώσεις ότι και η ΑΕΠ Κοζάνης θα συμμετάσχει στη Super League 2. Με βάση τις υποσχέσεις αυτές κρατήσαμε την ομάδα μας ενεργή σε επαγγελματικό επίπεδο, πληρώνοντας το οικονομικό κόστος και ζώντας για 4 μήνες σε κατάσταση αναμονής.

Το γεγονός ότι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2  αποδεικνύει στην πράξη ότι η εφαρμογή της αναδιάρθρωσης απέτυχε. Εκτός από την Κυβέρνηση, ούτε και η ΕΠΟ κατάφερε, στα πλαίσια του περιβόητου “αυτοδιοίκητου”, να επιβάλλει ισονομία. Παρακολουθεί στωικά ομάδες να μπαινοβγαίνουν, ομάδες να δηλώνουν συμμετοχή και να αποχωρούν, οι προθεσμίες να είναι “αιώνιες”, η Λίγκα να καλεί όσους εκείνη κρίνει ότι πρέπει να συμμετέχουν, δελτία να εκδίδονται και να ακυρώνονται, και τελικά όλες οι επαγγελματικές ομάδες δεν  υποβιβάζονται, ενώ η ΑΕΠ Κοζάνης υποβιβάζεται. Τελειώνει και ο Οκτώβριος και ενώ ακόμα και σήμερα δικαιούμαστε και μπορούμε να αγωνιστούμε στην Super League 2, ουδείς ενδιαφέρεται, ουδείς παρεμβαίνει και όλοι “νίπτουν τας χείρας τους”, αποποιούμενοι την ευθύνη ουσιαστικής διοίκησης. Προσκλήθηκαν 43 ομάδες και η 44η, η ΑΕΠ Κοζάνης, πρέπει να υποβιβαστεί.

Όλους αυτούς τους μήνες αναγκαστικής αναμονής κάναμε το χρέος μας και διατηρήσαμε σε εγρήγορση όλους τους εμπλεκόμενους με την AEΠ Κοζάνης, συγκροτήσαμε μια ομάδα ανταγωνιστική για την Super League 2 και  πληρώνουμε μεγάλα έξοδα για την συντήρηση της. Η ελπίδα μας ότι κάτι θα αλλάξει στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, είτε μέσω νέου Νόμου, είτε μέσω αποφάσεων της ΕΠΟ, απεδείχθη φρούδα. Η παραίτηση του εκλεκτού της Κυβέρνησης, εμβληματικού προέδρου της ΕΠΟ, η αδυναμία έναρξης των πρωταθλημάτων και οι παρακλήσεις προς την ΕΡΤ να χρηματοδοτήσει το πρωτάθλημα, επαληθεύουν τα λεγόμενα μας,

Έχοντας ξοδέψει πάνω από 400.000 ευρώ από την στιγμή που ανεβήκαμε στην Football League δίνοντας μικρή οικονομική ένεση στη περιοχή

Έχοντας καταλάβει  ότι η Δυτική Μακεδονία δεν είναι αρεστή, ούτε καν για το ποδόσφαιρο της, στα κέντρα εξουσίας

Νιώθοντας την αδικία να είσαι η μόνη από 44 ομάδες που δεν σε θέλουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και εφευρίσκουν κάθε μέρα άλλη δικαιολογία για να σε κρατήσουν εκτός

Έχοντας ελάχιστη ουσιαστική συμπαράσταση από τους θεσμικούς φορείς της περιοχής

Γνωρίζοντας ότι μάλλον άδικα προσπαθούμε το λογικό είναι να σταματήσουμε εδώ

Όμως, αφού διδάσκουμε στα νέα παιδιά ότι είναι υποχρεωμένα να παλεύουν και να μην τα παρατάνε ποτέ,  έχουμε την πεποίθηση ότι το Ποδόσφαιρο θα αλλάξει μόνο αν παλέψουν οι υγιείς δυνάμεις του, θέλουμε να προσφέρουμε κάτι θετικό στην κοινωνία και έχουμε υποστήριξη τουλάχιστον από τους αθλητές μας, τις οικογένειες τους και τους πιστούς φίλους μας, αποφασίζουμε, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών της απόφασης μας, να συνεχίσουμε την προσπάθεια, μέσω της συμμετοχής μας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Δηλώνουμε όμως ξεκάθαρα ότι ο εμπαιγμός που ζήσαμε εδώ και 4 μήνες θα είναι ο τελευταίος που ανεχόμαστε και ότι αν σύντομα διαπιστώσουμε ότι δεν αλλάζει κάτι, θα σταματήσουμε να είμαστε τα “κορόιδα” που πληρώνουν για να τους απαξιώνουν.

Ενόψει της μεθαυριανής έναρξης του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, καλούμε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου να συμπαρασταθούν στην φετινή προσπάθεια της ΑΕΠ Κοζάνης.

Παράλληλα, ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή τύχη και στις υπόλοιπες ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας, Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ, που βαδίζουν στον ίδιο δύσκολο δρόμο με εμάς».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις