“Ο αρχιτέκτονας Αμπασκάλ και τα… λαβράκια”

Ο Βόλος συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα με την παρουσία του στη Super League, με αποκορύφωμα το απίστευτο come back, το οποίο έκανε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Επιστρέφοντας στο δεύτερο μέρος από το 4-1 και καταφέρνοντας να πάρει βαθμό στην Τούμπα.

Του Αποστόλη Λιβάνιου

Συνολικά, πάντως, κάνει υψηλές πτήσεις έως τώρα, καθώς μην ξεχνάμε ότι πριν τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής ήταν στην πρώτη θέση μαζί με τον «δικέφαλο του Βορρά», ενώ μετά το πέρας της είναι στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ουσιαστικά, το μοναδικό κακό του παιχνίδι ήταν το 5-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου πλήρωσε ακριβά τα σοβαρά ατομικά του λάθη.

Πού οφείλεται όμως αυτή η ανέλπιστα τόσο καλή εικόνα της ομάδας; Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει το έργο του Γκιγέρμο Αμπασκάλ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Ο σύλλογος ακολούθησε την περυσινή συνταγή, όταν και πέτυχε τον στόχο του παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο, με τον Άνχελ Λόπεθ να βρίσκεται στο τιμόνι του. Μίλησε ουσιαστικά με δύο προπονητές για τη διάδοχη κατάσταση, αμφότεροι ισπανοθρεμένοι. Ο πρώτος ήταν ο Γκονσάλο Γκαρσία, ο οποίος, μάλιστα, είχε έρθει και στην Ελλάδα, αλλά οι δύο πλευρές δεν έδωσαν τα χέρια τελικά. Ο άλλος ήταν, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ.

Ένας προπονητής, ο οποίος μόλις στα 32 του είχε προλάβει να εργαστεί σε τρεις συλλόγους ως πρώτος προπονητής, καθώς είχε βρεθεί -κατά σειρά- στην Ελβετία (Κιασό, Λουγκάνο) και Ιταλία (Άσκολι), ενώ μόλις στα 27 του βρέθηκε στις Ακαδημίες της Σεβίλλης. Αυτός ήταν ο πρώτος σταθμός στην προπονητική του καριέρα. Ο Σεβιγιάνος, μάλιστα, έχει καταφέρει να έχει τόσο ψηλά τον Βόλο, παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο, δεν κλείστηκε ούτε κόντρα στον ΠΑΟΚ, έδειξε να φλερτάρει η ομάδα του με βαριά ήττα, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε.

Το έργο του δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο και μπορεί εύκολα να προβλέψει κάποιος ότι θα βρεθεί στη λίστα άλλων ελληνικών συλλόγων, αν και δεσμεύεται με συμβόλαιο. Παρότι δεν αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την οποία είχε ανεβάσει ο σύλλογος της Μαγνησίας όταν επισημοποίησε την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών, είναι διάρκειας δύο ετών. Υπάρχει και μια μικρή ρήτρα, αλλά συνήθως αυτοί οι όροι δεν παίζουν μεγάλο ρόλο όταν πρόκειται να χωρίσουν οι δρόμοι μιας ομάδας με έναν προπονητή.
Βόλος: Ο αρχιτέκτονας Αμπασκάλ και τα… λαβράκια(Ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ με τον μάνατζερ Λευτέρη Σαδίκη την ημέρα των υπογραφών)

Για ακόμη μια σεζόν ο Βόλος έχει καταφέρει να βρει «διαμαντάκια» στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Τόμας Φαν Βέερτ, ο οποίος μπορεί να μην ήταν τόσο γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας, αλλά γενικότερα ήταν και βρέθηκε μια ανάσα από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας πριν λίγα χρόνια. Ο 31χρονος Ολλανδός επιθετικός σε έξι αναμετρήσεις έχει πέντε γκολ. Το ένα στην Τούμπα για το 0-1.

Εντυπωσιακός είναι και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, Πάολο Φερνάντες, ο οποίος κάνει υδραυλικές κινήσεις, είναι δεκαράκι ίσως και άλλης εποχής, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεχαρβαλώνει τις αντίπαλες άμυνες, ενώ αν βρει λίγο χώρο μπορεί να βρει και δίχτυα. Όπως έκανε και κόντρα στη Λαμία.

Μια περίπτωση, η οποία αξίζει προσοχής είναι ο Εμιλιάνο Πουρίτα, ο δεξιός μπακ, ο οποίος λίγο έλειψε να σκοράρει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι σταθερά καλός από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, συμμετέχοντας πολύ στην ανάπτυξη (Αργεντινός γαρ) του παιχνιδιού.

Μια ακόμα περίπτωση, η οποία έχει αποδειχθεί λαβράκι, είναι ο Ρεγκατέν, ο οποίος παρότι δεν το αποτυπώνουν οι αριθμοί του αγώνα έκανε πολύ καλή δουλειά κόντρα στον «δικέφαλο του Βορρά». Ταλαιπώρησε πολύ τα αντίπαλα μπακ, ιδιαιτέρως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βόλος έκανε δικό του το περασμένο καλοκαίρι έναν παίκτη, ο οποίος είχε την περασμένη σεζόν 33 συμμετοχές και 4 γκολ με την Αλτάι στην Τουρκία. Παρά τη γεμάτη σεζόν έμεινε ελεύθερος πριν από λίγους μήνες και η ομάδα της Μαγνησίας τον… τσίμπησε. Το καλοκαίρι, πάντως, εκπνέει το συμβόλαιό του.
Βόλος: Ο αρχιτέκτονας Αμπασκάλ και τα… λαβράκιαΑπό τους ακρογωνιαίους λίθους είναι φυσικά ο Χουλιάν Μπαρτόλο και ο Ζεάν Μπαριέντος, οι οποίοι έχουν ήδη μοιράσει δύο ασίστ, ωστόσο, είναι από την περυσινή σεζόν στον Βόλο.

πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις