Σούλης Παπαδόπουλος: Αυτά είναι τα φαβορί των δύο ομίλων της Super League 2

Ο έμπειρος προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε στο Liganews.gr σχετικά για τις απόψεις του για το νέο πρωτάθλημα στην Super League 2, αλλά και για το επίπεδο που περιμένουμε να δούμε στα παιχνίδια, για τις αλλαγές στην δομή του πρωταθλήματος, όσο και για την είσοδο των Β’ ομάδων, αλλά και για ποιες ομάδες είναι φαβορί για την άνοδο την φετινή σεζόν.

Για τον Σούλη Παπαδόπουλο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αποτελεί από τα πιο γνώριμα πρόσωπα των Ελληνικών γηπέδων τόσο από την παρουσία του ως ποδοσφαιριστής από το 1987 έως το 1998 με τις ομάδες κυρίως της Προοδευτικής, του Ατρομήτου και της Δόξας Βύρωνας, όσο και ως προπονητής με θητεία πάνω από δύο δεκαετίες.

Ο 54χρονος Έλληνας προπονητής έχει βρεθεί μεταξύ άλλων στις ομάδες, Προοδευτική, Απόλλων Λεμεσού, Καστοριά, Πανηλειακό, Προοδευτική, Βύζα Μεγάρων, Πιερικό, Αιγάλεω, Διαγόρα Ρόδου, Ηρακλή, Άρη, Χανιά, Α.Ε. Λάρισας, Λαμία, Εργοτέλη, Αστέρα Αμαλιάδας, Αήττητο Σπάτων, Ολυμπιακό Βόλου και Τρίκαλα, ενώ έχει κοουτσάρει σε 91 ματς στην SuperLeague και 291 ματς Football League (Β’ Εθνική), από τα οποία τα 107 είναι νίκες.

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Σούλης Παπαδόπουλος στο liganews.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Αρχικά σε ερώτηση για το πώς είναι αυτό το διάστημα, υπογράμμισε ότι: “Είμαι σε καλή κατάσταση. Ενημερωνόμαστε συνέχεια για το ποδόσφαιρο και ειδικά το σύγχρονο και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”.

Σχετικά με την SuperLeague 2, η οποία ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο (30-31/10) ανέφερε ότι: “Κοίτα, πιστεύω ότι θα ξεκινήσει γιατί έχει αργήσει πάρα πολύ. Θεωρώ ότι έχει καθυστερήσει, αλλά και εκείνοι όμως προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για όλα τα πράγματα π.χ. τα τηλεοπτικά για να υπάρχει μια ομαλή πορεία στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, για εμένα πιστεύω ότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και ίσως να δούμε κάποια αποτελέσματα και κάποιες ομάδες που μπορεί να ήταν φαβορί και να βρεθούμε προ εκπλήξεων, γιατί αν είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε μια ημερομηνία και ξεκινάς μετά από ένα μήνα-ενάμισι, νομίζω σε βγάζει έξω από τον προγραμματισμό σου. Τώρα από εκεί και πέρα, δεν συμφωνώ και με κάποιους προπονητές που λένε ότι είναι καλό που υπάρχει η διακοπή, οπού δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα για να ετοιμαστούμε. Νομίζω ότι είχαν όλο το καιρό να προετοιμαστούν από τα τέλη Ιουλίου και είναι περίπου τέσσερις μήνες. Δεν είναι καλό να καθυστερεί, αν και πολλοί συνάδελφοι μου που μιλάμε το θεωρούν καλό. Μια ομάδα ετοιμάζεται μόνο μέσα από τους αγώνες και από τα επίσημα ματς. Γιατί άλλο να παίζεις φιλικά και άλλο να παίζεις επίσημα παιχνίδι, είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Νομίζω ότι αυτό θα το βρουν μπροστά τους όπως έγινε και πέρσι. Από εκεί και πέρα η Αρχή του πρωταθλήματος, δηλαδή η SuperLeague 2, κάνει ότι μπορεί για να βρει την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και κάνουν πολύ καλά”.

Για το επίπεδο πρωταθλήματος που περιμένουμε να δούμε στην SuperLeague 2 λόγω των αλλαγών στον τρόπο διεξαγωγής επεσήμανε ότι: “Θα είναι τελείως διαφορετικό το πρωτάθλημα, γιατί είναι δύο όμιλοι. Από τους δύο ομίλους, δυστυχώς βγαίνει μια ομάδα και η άλλη παίζει μπαράζ. Στην ουσία είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί θα γίνει μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση. Είπαμε, ότι υπάρχουν κάποια φαβορί και από τους δύο ομίλους. Από τον Βόρειο Όμιλο νομίζω θα είναι τα φαβορί η Ξάνθη, η Λάρισα. Από τον άλλον όμιλο, νομίζω θα είναι η Λειβαδιά, τα Χανιά, η Καλαμάτα. Αλλά έχει και πολλές ιστορικές ομάδες και από τους δυο ομίλους όπως από τον Βόρειο Όμιλο ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου, ο Απόλλων Λάρισας, τα Τρίκαλα, η Βέροια, οι Σέρρες, ο Πιερικός. Επίσης, είναι και οι Β’ ομάδες όπως του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, οπού τους βλέπω από τα φιλικά αρκετά δυνατές”.

Για την παρουσία των Β’ Ομάδων στην φετινή SuperLeague 2 δήλωσε ότι: “Εντάξει, αυτό είναι για πρώτη φορά, οπότε είναι κάτι πρωτόγνωρο. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε γίνει και από τα προηγούμενα χρόνια, γιατί έτσι θα παίζουν και περισσότεροι Έλληνες. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καλό, θα το δούμε βέβαια πως θα πάει την πρώτη χρονιά, αλλά βέβαια στην Ευρώπη και στο εξωτερικό γίνεται αυτό εδώ και πολλά χρόνια”.

Για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα ανέφερε ότι: “Εντάξει, θεωρώ ότι ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν γίνεται. Είναι ότι καλύτερο να υπάρχουν φίλαθλοι. Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερο για ένα ποδοσφαιριστή, ακόμη και για τους προπονητές, δηλαδή για όλους να υπάρχει κόσμος στις κερκίδες. Αρκεί βέβαια να είναι σε αθλητικά πλαίσια. Υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν πάρα πολλούς φιλάθλους, οπού είναι ο δωδέκατος τους παίκτης”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις