Κ. Τράγαλος: «Απινιδωτής της Νέας Ιωνίας – Μπράβο στη Νίκη Βόλου»

Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παραβρέθηκαν στην τελετή παράδοσης ενός απινιδωτή από τον Άκη Σουγγάρη στις ακαδημίες της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Επικεφαλής της τριμελούς ομάδας, ο πρόεδρος της, κ. Κωνσταντίνος Τράγαλος, ο οποίος έδωσε τα εύσημα τόσο στον δωρητή όσο και στον σύλλογο που προχώρησε σε εκπαίδευση ανθρώπων του τεχνικού τιμ και της διοίκησης στη χρήση του απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ.

Αναλυτικά:

«Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Νίκη Βόλου για την πρόταση που μας έκανε σχετικά με τη χορηγία που έκανε επιχειρηματίας της περιοχής. Είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν στη «φαρέτρα» τους έναν τέτοιο απινιδωτή, που σώζει μια ζωή. Εγώ δεν θα έλεγα ότι είναι μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης στο πλαίσιο ενός αγώνα ή μιας προπόνησης, αλλά είναι γενικά της Ν. Ιωνίας. Ο απινιδωτής δεν χρειάζεται μόνο στο γήπεδο, αλλά και εκτός γηπέδου, άρα και άνθρωποι που μένουν στη Ν. Ιωνία, μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν, εφόσον βέβαια έχουν εκπαιδευτεί.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στη Νίκη Βόλου, που ήρθε στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Μέλη της ήρθαν να εκπαιδευτούν σε απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ και είναι σημαντικό ότι είναι από τις λίγες ομάδες που ήρθαν από μόνες τους, δεν πήγαμε εμείς στη Νίκη. Σίγουρα πιστεύω ότι θα έχουμε και συνέχεια, γιατί αυτό δεν αφορά μόνο όσους παρακολουθούν ένα παιχνίδι αλλά και όσους αγωνίζονται».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του απινιδωτή: «Ευχαριστούμε τη Νίκη Βόλου και ευχόμαστε να κάνει πάντα τέτοιες ενέργειες. Ο απινιδωτής είναι απαραίτητο «όπλο» στη «φαρέτρα» του ιατρικού τιμ της ομάδας, αρκεί βέβαια να ξέρουν να το χρησιμοποιούν και να μην φοβηθούν να το κάνουν. Είδαμε π.χ. ότι στην περίπτωση του Έρικσεν στο Euro έφερε αποτελέσματα. Η χρήση του απινιδωτή έχει ποσοστό περίπου 70% για να επαναφέρει έναν άνθρωπο στη ζωή. Έχουμε απινιδωτές σε διάφορες περιοχές στον Βόλο, αλλά ελπίζουμε να γίνουν περισσότεροι. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να εκπαιδευόμαστε όλοι και η αρχή να γίνει από το σχολείο»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις