Η Νίκη Κυπελλούχος στον πιο συναρπαστικό τελικό των τελευταίων ετών

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς των τελευταίων ετών διεξήχθη χθες το μεσημέρι (Τετάρτη, 3/2, 16:00) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Νίκη και Ρήγας πρόσφεραν πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα στους δύο και πλέον χιλιάδες φιλάθλους που έδωσαν το παρών στις κερκίδες του Σταδίου. Πέντε τέρματα, ανατροπές, ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, γιορτινή ατμόσφαιρα στις εξέδρες χωρίς ούτε καν μία λεκτική αντιπαράθεση, συνέθεσαν έναν τελικό αντάξιο των ονομάτων και της ιστορίας των δύο συλλόγων.

Οι βελεστινιώτες πήραν προβάδισμα στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο, όμως η Νίκη κατάφερε να ανατρέψει τελικά την εις βάρος της κατάσταση και με 3-2 να ανακηρυχθεί Κυπελλούχος της ΕΠΣ Θεσσαλίας για το 2016. Τα γκολ της βολιώτικης ομάδας πέτυχαν ο Ιορδανίδης στο 38΄ και ο Κανελλόπουλος στο 59΄ και στο 62΄, ενώ τα τέρματα για τον Ρήγα σημείωσαν οι Βουραζέρης στο 10΄ και Σπαθής στο 71΄.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Πώς παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου
Ο προπονητής της ομάδας του Βόλου, Κώστας Βελιτζέλος, επέλεξε διάταξη 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπουρτζής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Αλεξανδρής και το αριστερό ο Αναστασίου, ενώ οι Ναουμίδης και Χολέβας συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα ο Μπιτσάκος είχε καθαρά ανασταλτικό ρόλο ενώ ο Ιορδανίδης περισσότερο δημιουργικό. Σε ρόλο οργανωτή τοποθετήθηκε ο Νοριέγα ενώ στις πτέρυγες ο Λίμα (δεξιά) με τον Ελευθεριάδη (αριστερά). Τέλος, σε θέση σέντερ φορ ξεκίνησε ο Κανελλόπουλος.

Πώς παρατάχθηκε ο Ρήγας Φεραίος
Ο τεχνικός της ομάδας του Βελεστίνου, Λάκης Μπακάλης, επέλεξε επίσης διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κεφαλάς. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Χατζηαθανασίου και το αριστερό ο Σπαθής, ενώ οι Βουραζέρης και Γκάγκας συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ανασταλτικοί μέσοι ήταν ο Γεωργατζής με τον Ζενούνι, μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Κορέτα και στις πτέρυγες ο Γουτούλης (δεξιά) με τον Τσίπη (αριστερά). Τέλος, σε θέση σέντερ φορ ξεκίνησε ο Σέττος.

Μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις
Η Νίκη μπήκε δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Κανελλόπουλο να πετυχαίνει γκολ, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Ρήγας Φεραίος ανέβασε στροφές στη συνέχεια και απείλησε με τον Σέττο στο 6΄. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας του Βελεστίνου έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπουρτζή. Δύο λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του Τσίπη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Νίκης. Στο 10΄ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Σπαθής εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Βουραζέρης με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0.
Η Νίκη Βόλου άρχισε σταδιακά να ανεβαίνει αγωνιστικά από εκείνο το χρονικό σημείο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα το σουτ του Ιορδανίδη κόντραρε σε αμυντικό του Ρήγα Φεραίου, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ενώ εκείνο του Νοριέγα στο 37΄ έφυγε εκτός εστίας. Η ισοφάριση για τη βολιώτικη ομάδα ήρθε μετά από ένα λεπτό. Ο Ιορδανίδης έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κεφαλά. Στο 45΄ ο Ελευθεριάδης αφού έπαιξε το ένα-δύο με τον Νοριέγα, το αδύναμο σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ρήγα.

Σούπερ Κανελλόπουλος
Ο Ρήγας Φεραίος ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Στο 53΄ το σουτ του Κορέτα απέκρουσε με τις γροθιές ο Παπουρτζής. Τρία λεπτά αργότερα οι βελεστινιώτες λίγο έλειψε να προηγηθούν για δεύτερη φορά. Ο Σπαθής έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, με τον Σέττο να πιάνει το σουτ στην κίνηση, όμως ο τερματοφύλακας της Νίκης κατάφερε να διώξει με τα πόδια σε κόρνερ. Στο 58΄ ο Κορέτα πέτυχε ένα όμορφο τέρμα με κεφαλιά, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Από το επόμενο λεπτό μέχρι το 62΄, ο Κανελλόπουλος κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα και να χαρίσει το τρόπαιο στη Νίκη. Στο 59΄ ο κεντρικός επιθετικός των βολιωτών μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Ρήγα και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κεφαλά. Στο 62΄ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αλεξανδρή από τα δεξιά ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1. Με την ψυχολογία στα ύψη η Νίκη έφτασε κοντά στο να πετύχει και τέταρτο γκολ. Στο 66΄ το σουτ του Κανελλόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, ενώ τρία λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του Λίμα έφυγε λίγο άουτ.
Ο Ρήγας προσπάθησε στη συνέχεια να ασκήσει πίεση και στο 70΄ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι με τον Κορέτα, ο οποίος ανατράπηκε από τον Ναουμίδη. Ο αμυντικός των γηπεδούχων είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να μην του δείξει τη δεύτερη (κόκκινη), η οποία θα τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού και θα έδινε αριθμητικό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Σπαθής, ο οποίος ευστόχησε από τα ένδεκα βήματα, μειώνοντας σε 3-2, που ήταν και το τελικό σκορ. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι, όσον αφορά το σκορ, καθώς οι συνεχόμενες αλλαγές έριξαν το αισθητά το ρυθμό του αγώνα και έτσι η Νίκη Βόλου ανακηρύχθηκε Κυπελλούχος της ΕΠΣ Θεσσαλίας για το 2016.

Σκόρερ: 38΄ Ιορδανίδης, 59΄, 62΄ Κανελλόπουλος – 10΄ Βουραζέρης, 71΄ Σπαθής
Κίτρινες: 33΄ Ναουμίδης, 71΄ Παπουρτζής – 24΄ Σέττος, 25΄ Ζενούνι,
Διαιτητής: Τριάντος Χ.
Βοηθοί: Βλάχος Κ., Κόκκαλης Β.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Παπουρτζής, Αλεξανδρής (71΄ Ιβανίδης), Αναστασίου, Χολέβας, Ναουμίδης, Μπιτσάκος, Ελευθεριάδης, Ιορδανίδης (65΄ Κιπτίου), Κανελλόπουλος, Νοριέγα, Λίμα (83΄ Κόλα)
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Γεωργατζής, Τσίπης (86΄ Γούτσιος), Γουτούλης (65΄ Αλεξίου), Κορέτα, Ζενούνι (86΄ Πάσχος), Σέττος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις