Τα στιγμιότυπα από το ντέρμπι που βάφτηκε “κόκκινο” (video)

Mε τον νεαρό μεσοεπιθετικό να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα, ο Ολυμπιακός έδειξε την ανωτερότητά του και κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-1 στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης».

Έδειξε ποιος είναι ο πρωταθλητής. Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον Αγκιμπού Καμαρά να σκοράρει και να δίνει στην ασίστ στον Γιώργο Μασούρα, για το τελικό 2-1. Τρία δοκάρια οι «ερυθρόλευκοι», που έδειξαν την ανωτερότητά τους και ξέφυγαν στο +4 από τον Δικέφαλο ενώ είναι στο +1 από την 2η ΑΕΚ.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός με τον Αγκιμπού Καμαρά σε ρόλο… «δαίμονα»

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από την αρχή έχοντας την κατοχή της μπάλας, ενώ ο ΠΑΟΚ κρατούσε παθητική στάση, ψάχνοντας το ενδεχόμενο αντεπίθεσης. Το ματς γενικά δεν είχε φάσεις, με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν τρόπο να πατήσουν περιοχή. Όλα αυτά μέχρι το πρώτο 20λεπτο, όταν η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς.

Ο Ρέαμπτσιουκ έκλεψε μπάλα, ο Αγκιμπού Καμαρά την παρέλαβε και την κουβάλησε μέχρι τα όριατης περιοχής. Εκεί την εκτέλεσε με το δεξί και με τις βοήθεια της κόντρας, νίκησε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Αυτό το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους και άνοιξε τους χώρους του γηπέδου.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε κλείσει εντυπωσιακά τους χώρους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές φορές που η άμυνα του Δικεφάλου άφηνε κενά. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί παραλίγο να κάνει την ζημιά, καθώς έπειτα από γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες, βγήκε «φάτσα» με τον Πασχαλάκη.

Το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Έλληνα πορτιέρο με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, η κεφαλιά του Μαροκινού βρήκε επίσης το δοκάρι. Όλα αυτά μόλις στο 30ο λεπτό, όμως ο Ολυμπιακός φαινόταν πως θα βρει και δεύτερο τέρμα.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Αγκιμπού Καμαρά κουβάλησε τη μπάλα, έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Γιώργο Μασούρα και εκείνος με δυνατό πλασέ έγραψε το 2-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ και έχασαν ακόμα μία ευκαιρία με τον Λαλά λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Τελικά, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 2-0 και τον Δικέφαλο να έχει μόλις μία φάση με τον Σβαμπ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν αρκετά καλύτερος.

Το πάλεψε ο ΠΑΟΚ, μείωσε αλλά μέχρι… εκεί

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έδειξε την ανωτερότητά του και έφτασε πολύ κοντά στο 3ο γκολ. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε υπέροχη κίνηση από τα αριστερά, εκτέλεσε τον Πασχαλάκη αλλά με την παρέμβασή του, ο Ολυμπιακός μέτρησε και τρίτο δοκάρι στο ματς.

Ο Δικέφαλος απάντησε σε αυτό, με τον ίδιο τρόπο σχεδόν. Ο Μιχαϊλίδης υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή, σούταρε ολομόναχος αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ. Όλα αυτά, μέχρι το 60ο λεπτό του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε, δεν μπορούσε να βρει σφυγμό, μέχρι που ο Τόμας Μουργκ πέρασε στο ματς. Συγκεκριμένα, ο Ελ Καντουρί έκανε τη σέντρα, ο Αυστριακός εξτρέμ έμεινε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και με διαγώνιο σουτ έκανε μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους. Ένα τέρμα που έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε να πιέσει αλλά ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά την πίεση και κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, ξέφυγαν στο +4 από τον Δικέφαλο και παρέμειναν αήττητοι ενώ ο ΠΑΟΚ έπεσε στην 3η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ HIGHLIGHTS TOY ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΔΩ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70′ Μπουχαλάκης), Ροντρίγκες (46′ Ονιεκούρου), Μασούρας (83′ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (83′ Κούντε), Ελ Αραμπί (59′ Τικίνιο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (60′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Εσίτι (46′ Καντουρί), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59′ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (59′ Μιτρίτσα, 78′ λ. τρ. Μουργκ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις