Γ. Θεοδωρίδης: Γκρίζο το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου

Στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή «Πρωινή προπόνηση» φιλοξενήθηκε σήμερα ο Γιάννης Θεοδωρίδης. Ο αντιπρόεδρος των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε ανοιχτά για όλα αυτά που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για το μέλλον της ομάδας που υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά η απολαυστική συνέντευξη του Γιάννη Θεοδωρίδη, όπως την απομαγνητοφώνησε το Goalpost.gr:

Για το λόγο που κόλλησε το εγχείρημα: «Το κυριότερο ήταν το οικονομικό. Όταν εμείς τρέχαμε για να μαζέψουμε 10.000 ευρώ, με ενημέρωσε ο λογιστής της ΠΑΕ την Πέμπτη το πρωί, πριν τον αγώνα με τα Τρίκαλα, ότι στην εφορία μας έβγαλαν ένα πόσο στα 8.500 ευρώ. Η ΔΟΥ έκανε απαιτητό να πληρώσουμε αυτό το πόσο που προέκυπτε από παλαιές οφειλές. Γνωρίζαμε ότι είχαμε τυπικά φορολογική ενημερότητα και πως το ποσό ήταν ρυθμισμένο (σ.σ. η ΠΑΕ έχει φορολογική ενημερότητα)».

Για την ασφαλιστική ενημερότητα: «Αυτή κόστιζε 35.000 ευρώ. Υπήρχαν τα 25.500 ευρώ. Τα υπόλοιπα 10.000 ευρώ έγιναν 18.500 ευρώ, με τα χρήματα που ζήτησε η εφορία. Για 18.500 ευρώ χάσαμε τις μεταγραφές. Δεν είμαι παράγοντας, ούτε θα γίνω, αλλά αυτό ξέρω».

Για το λόγο που δεν έγιναν διοίκηση Πρωτοδικείου: «Διοίκηση Πρωτοδικείου δεν γίναμε για αρκετούς λόγους. Βλέπαμε την απροθυμία. Δεν το επιδίωξα εγώ. Βλέπαμε να βγαίνουν ποσά που δεν τα υπολογίζαμε. Στη συγκέντρωση που έγινε στο ΕΑΚ έλεγαν πως για να βγει η χρονιά χρειαζόταν ένα πόσο 150.000-200.000 ευρώ, αλλά καθημερινά αυτό το ποσό μεγάλωνε».

Για το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί: «Δεν έπεισα ανθρώπους να ασχοληθούν ενεργά. Κάποια άτομα εξαφανίστηκαν. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω κανένα λάβαρο. Κάποια άτομα με σπρώξανε στην πρώτη συγκέντρωση να πάρω αυτή την απόφαση και την επόμενη εβδομάδα να κατέβω στη Football League, όμως μετά δεν φάνηκε κανείς από αυτούς».

Για τον Ερασιτέχνη και την αοριστολογία: «Πήραμε κάποια ποσά. Μιλήσαμε με τον Ερασιτέχνη. Οι κ.κ. Μπέικος και Κάβουρας ήταν πλάι μου. Άκουγα το μεσημέρι της Πέμπτης πριν από το ματς με τα Τρίκαλα, ότι έρχεται κάποιος να πάρει τον Ολυμπιακό Βόλου. Μια αοριστολογία. Την Παρασκευή το μεσημέρι άκουσα ένα όνομα, αλλά δεν είδα κάποιον».

Για τους ποδοσφαιριστές που κατέβηκαν τελικά να παίξουν: «Λίγο παράξενο και παράδοξο. Εμάς μας ζητούσαν 30.000 ευρώ για να συνεχίσει η ομάδα να παίζει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Θεωρούσαν το ποσό αυτό ως εγγύηση ότι η διοίκηση θα παραμείνει μέχρι τέλους. Εμείς είπαμε να τους πληρώσουμε τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και την επόμενη εβδομάδα να τους δώσουμε και αλλά χρήματα. Υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο. Ήταν προπωλημένα κάποια εισιτήρια. Οι ποδοσφαιριστές δεν δέχθηκαν να πάρουν δυο μισθούς και να συνεχίσουν. Οι πιο πολλοί θα έχαναν το δικαίωμα της μεταγραφής, αλλά την Κυριακή το αψήφησαν αυτό και αγωνίστηκαν με την Αναγέννηση Καρδίτσας, άσχετα αν στη συνέχεια αποχώρησαν καταθέτοντας προσφυγές. Δεν ένιωσα καλά, γιατί θεώρησα πως κάτι δεν κάναμε σωστά».

Για το λόγο που δεν τους εμπιστεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές: «Εγώ το μονό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι εμάς δεν μας ήξεραν. Με την παλιά διοίκηση γνωριζόντουσαν, πήραν κάποια εγγύηση και αποφάσισαν να κατέβουν να παίξουν με την Αναγέννηση».

Για κάτι που θα έπρεπε να γίνει και δεν έγινε: «Πιστεύω πως θα μπορούσε ο Ερασιτέχνης να πάει κάτω στη Football League. Εγώ που πήγα, πάλι καλά που δεν με έδιωξαν. Ο Ερασιτέχνης θα μπορούσε να συζητήσει και για άλλα θέματα, διότι έχει άλλο βάρος».

Για το πού βαδίζει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου: «Η ομάδα βαδίζει προς τη διάλυση. Αυτό βλέπω και προς τα εκεί βαδίζουμε. Έπαιξα ένα Τζόκερ το βραδύ της Δευτέρας, μήπως το κερδίσω και πάρω την ομάδα. Είμαι ρομαντικός και θα περιμένω μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, που είναι το παιχνίδι με τη Ζάκυνθο, μήπως έρθει κάποιος και γίνει κάτι».

Για το αν θα επιχειρούσε να εμπλακεί ξανά με κάτι παρόμοιο: «Δεν είχα ασχοληθεί και δεν έχω μεγάλη εμπειρία. Δεν θέλω να εμπλακώ ξανά με τέτοια πράγματα. Είδα τη βρωμιά του ποδοσφαίρου και το παρασκήνιο που υπάρχει».

Για τους ποδοσφαιριστές και την προηγούμενη διοίκηση Πρωτοδικείου: «Οι παίκτες έδειξαν ότι είχαν εμπιστοσύνη στην προηγούμενη διοίκηση. Εμείς δεν πείσαμε κάποιους να βοηθήσουν πιο ενεργά την ομάδα στο οικονομικό κομμάτι, ενώ η προηγούμενη διοίκηση Πρωτοδικείου δεν έπεισε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο».

Για το αν θα βοηθούσαν ξανά οι παλαίμαχοι σε τέτοιες καταστάσεις: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά το παιχνίδι του μπαράζ, που παραιτήθηκε ο Καραγιάννης, ήμασταν εκεί, αρωγοί και σε εκείνη την προσπάθεια».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου: «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες διχασμένες απόψεις στο φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού. Η ομάδα έχει ξεκινήσει να προχωράει προς τον γκρεμό και περιμένει κάποιον για να την κρατήσει στη ζωή. Το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου είναι γκρίζο. Δεν ξέρω τι θα συμβεί το καλοκαίρι. Χρειάζεται δουλειά, συσπείρωση και ανθρώπους που θα μπουν μπροστά και θα έχουν την οικονομική υπόσταση για να τον σηκώσουν. Σε λίγες μέρες η ομάδα θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι από την προηγούμενη μέρα πρέπει να αρχίσει ο προγραμματισμός και η επανασύσταση της».

Για την κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα: «Στη Football League δεν γνωρίζουν, αν ο Ολυπιακός μπορεί να μείνει μία χρονιά στην Γ’ Εθνική κατηγορία και να ανέβει, αν μπορεί αγωνιστικά (ο Καλογιάννης μου είπε Γ΄ Εθνική και μπορεί να πρωταγωνιστήσει), ενώ κάποιος άλλος μου πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καθίσει τρία χρόνια στην Γ’ Εθνική. Βγάλε άκρη…».

Για τους πολιτικούς του Βόλου και το 2011: «Τα πάντα εξαρτώνται από τον Εργοτέλη για την επόμενη μέρα και σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχουν πολιτικοί στην πόλη, διότι αν υπήρχαν, το 2011 δεν θα διαλυόταν ο Ολυμπιακός. Πονάει πολύ το 2011. Διέλυσαν μια ομάδα και έκαναν μεγάλη ζημιά στην πόλη. Δεν μπορούν να φανταστούν τι έχασε ο Ολυμπιακός Βόλου από τη διεξαγωγή του παιχνιδιού με την Παρί Σεν Ζερμέν, κυρίως όσον αφορά την τουριστική προβολή. Όσον αφορά το αγωνιστικό, εκείνη η Παρί βρισκόταν στην αρχή και δεν είχε σίγουρα την ομάδα που έχει σήμερα. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γινόταν τότε».

Για το φιλικό των παλαιμάχων: «Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου θα παίξουμε με εκείνους του Ολυμπιακού Πειραιώς στις 28 Μαρτίου ή στο πρώτο δεκαήμερο του Απρίλιου. Θα είναι ευκαιρία να τιμήσουμε τον αείμνηστο Τάκη Συνετόπουλο. Ως γνωστόν, το ΕΑΚ Βόλου έχει μετανομαστεί σε ΕΑΚ “Τάκης Συνετόπουλος”.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις