Στη Νίκη Βόλου ο Ακτσιαλής: Ομάδα με ποδοσφαιρική υγεία

Ο Γιάννης Ακτσιαλής είναι ο προπονητής της ομάδας Κ-19 της Νίκης Βόλου, η οποία θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Superleague 2. Ο κ. Ακτσιαλής ολοκληρώνει τη σχολή για το πτυχίο UEFA A’ και, παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει αρκετά μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του Νομού μας.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Ακαδημιών, έχει εργαστεί ξανά στην ομάδα μας, κατά το παρελθόν, καθώς και σε Σαρακηνό και Αγία Παρασκευή, ενώ ως πρώτος προπονητής, έχει καθίσει στον πάγκο των Άρη Μελισσατίκων, Ακρόπολης Σέσκλου, Ν.Π.Σ. Βόλος (ομάδα Κ-17), Πυράσου Νέας Αγχιάλου και Θησέα Αγριάς.

Σε δηλώσεις του, σχετικά με την εκ νέου συνεργασία του με την νέα του ομάδα, ο Γιάννης Ακτσιαλής ανέφερε τα εξής:

“Ήρθα σε μία ομάδα που έχει ποδοσφαιρική υγεία, το κατάλαβα από τις πρώτες μου μέρες εδώ. Οι άνθρωποι της διοίκησης επιθυμούν να επενδύσουν και στο αναπτυξιακό κομμάτι, στην Ακαδημία της ομάδας. Η ομάδα Κ-19, την οποία έχω αναλάβει, αποτελεί τον προθάλαμο για την “πρώτη” ομάδα, η θέση μας, ως τεχνικό τιμ, σε αυτήν την ομάδα, χρειάζεται μεγάλη υπευθυνότητα, την οποία και πρέπει να δείξουμε. Τα παιδιά του ρόστερ πρέπει να προετοιμαστούν από εμάς αγωνιστικά και πνευματικά, ώστε, όταν καταφέρουν να “ανέβουν” στην ανδρική ομάδα, να είναι έτοιμα και να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Φυσικά, παρακολουθούμε και τα μικρότερα παιδιά της Ακαδημίας. Συγκεκριμένα, μας ενδιαφέρει η πορεία και η εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών των Νέων Αθλητών Νίκης, η οποία λειτουργεί, εν μέρει, στα ηλικιακά πρότυπα μιας ομάδας Κ-17. Ήδη μερικά από τα παιδιά των Νέων Αθλητών κάνουν κάποιες προπονήσεις και με την Κ-19, έχοντας στο μυαλό μας και την επόμενη μέρα της ομάδας.

Στόχος της ομάδας μας, στο πρωτάθλημα της Superleague 2, είναι, αρχικά, να προετοιμάσουμε τα παιδιά, σύμφωνα με όσα ανέφερα προηγουμένως. Δε θα έχουμε ποτέ αυτοσκοπό τη νίκη ή το πρωτάθλημα. Θα μπαίνουμε, κάθε εβδομάδα, στο γήπεδο, επιθυμώντας να κερδίσουμε, αλλά θέλουμε το πράττουμε μέσα από μία προπονητική κι αγωνιστική διαδικασία, σύμφωνα με τα υγιή ποδοσφαιρικά πρότυπα που έχουμε θέσει”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις