Στα πέναλτι η ΑΕΛ πέταξε εκτός Κυπέλλου τον ΠΑΣ

Σε ένα παιχνίδι με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή, Τάσο Παπαπέτρου, η ΑΕΛ πήρε την πρόκριση στα πέναλτι (3-1) και ενώ η κανονική διάρκεια έληξε 1-1 με δύο πέναλτι… εφεύρεση.

Το ματς:

Αρκετά κακός και αργός ο ρυθμός στο πρώτο 45ολεπτο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν κυρίως να καλύψουν τα «νώτα» τους. Οι πέντε αλλαγές στις οποίες προέβη ο Ηρακλής Μεταξάς σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για το πρωτάθλημα, επηρέασαν σημαντικά τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΑΕΛ είχε μια μικρή υπεροχή, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 11′ με την κεφαλιά του Νικολιά έπειτα από το γύρισμα του Ογκμπόε στην καλύτερη στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη, οι Γιαννιώτες είχαν αν επιδείξουν ένα μακρινό σουτ του Σάλιακα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έγινε ο… κακός χαμός. Στο 47ο λεπτό, ο Μπέρτος γύρισε την μπάλα με το κεφάλι στην «καρδιά» της περιοχή του ΠΑΣ, με τον Μάριο Ογκμπόε να πιάνει το γυριστό και τον Γκαρντάβσκι να διώχνει πάνω στη γραμμή με το κεφάλι. Παρ’ όλα αυτά ο διαιτητής, Τάσος Παπαπέτρου και ο βοηθός του, Παντελής Σπυρόπουλος έδωσαν πέναλτι για χέρι…

Υπήρξε μικρή διακοπή στο ματς, με τον Γκαντράβσκι να παραμένει ζαλισμένος στο έδαφος, αφού δέχθηκε με δύναμη την μπάλα στο πρόσωπο. Μάλιστα ο 31χρονο Πολωνός αντίκρισε την απευθείας κόκκινη, με τον Μαυρία τελικώς στο 62′ να ανοίγει το σκορ από τα έντεκα βήματα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ανέβηκε ο ρυθμός, αλλά και τα… νεύρα και οι δυνατές μονομαχίες στο παιχνίδι. Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα ο ΠΑΣ ανέβασε τις γραμμές του ψάχνοντας την ισοφάριση. Με τη συμπλήρωσε μιας ώρας αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Ηλιάδη πάνω στον Περέα. Το επαναληπτικό ριπλέι πάντως έδειξε πως το φάουλ έγινε εκτός περιοχής. Ο Κάργας εκμεταλλεύτηκε το νέο λάθος των διαιτητών νικώντας τον Θεωδορόπουλο για το 1-1 στο 62′.

Μέχρι το τέλος του 90λεπτου, οι «βυσσινί» είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές, μία με το σουτ του Παπαγεωργίου στο 66′ και μία με την ωραία ενέργεια του Ακούνια, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν. Το 1-1 δεν άλλαξε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο, αμφότερες είχαν από μία καλή ευκαιρία, με το σουτ του Γλύνου να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Λοντίγκιν στο 95′, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Θεοδωρόπουλος έβγαλε σωτήρια την κεφαλιά του Σάλιακα. Όσο παιρνούσε η ώρα πάντως οι δύο ομάδες ξέμειναν από δυνάμεις κι έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

 

Εκεί, τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ αστόχησαν (Σάλιακας, Κάργας και Παντελάκης, ευστόχησε μόνον ο Πίρσμαν), με την ΑΕΛ να επικρατεί με σκορ 3-1 (ευστόχησαν οι Ακούνια, Ηλιάδης και Κολομπίνο, αστόχησε ο Μπέρτος) και να παίρνει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος!

Αυτή ήταν η τρίτη πρόκριση για τους Θεσσαλούς, μετά τον αποκλεισμό των Απόλλωνα Λάρισας (0-3) και Διαγόρα Ρόδου (1-2 στη παράταση) προηγουμένως.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεωδορόπουλος, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ηλιάδης, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Μπαντιμπαγκά (105′ Σιμελίδης), Νικολιάς (67′ Γιάκος), Κολομπίνο, Μαυρίας, Ογκμπόε (67′ Ακούνια).
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Ρίζος (67′ Πίρσμαν), Καραχάλιος, Σιόντης (83′ Μέντες), Γκαρντάβσκι, Μίνα (46′ Τριάδης), Περέα, Μιλιντσεάνου (46′ Σνάιτνερ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις