Αμανατίδης: «Καλώς επιστράφηκαν τα δελτία»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Περικλής Αμανατίδης, μετά την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, κόντρα στην Καλλιθέα.
«Όλα τα παιδιά έχουν τεράστια δίψα για διάκριση. Κυνηγήσαμε το παιχνίδι, βάλαμε στο παιχνίδι τρεις παίκτες στο 60΄, εκείνη τη στιγμή νομίζω ότι αλλάξαμε μέσα στο γήπεδο, κερδίσαμε μέτρα.
Η Καλλιθέα είναι μια ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα, είχε και ανεβασμένη τη ψυχολογία της λόγω της επιστροφής των δελτίων, τα οποία καλώς επιστράφηκαν. Κινδυνέψαμε μόνο στο πρώτο ημίχρονο σε μία-δύο φάσεις. Ο Νέστορας ήταν πολύ συγκεντρωμένος, το έδειξε ξανά και στο παιχνίδι αλλά και στα πέναλτι. Στο τέλος οι παίκτες μας παρά το γεγονός πως μείναμε πίσω στα πέναλτι και είχαν ψυχολογικό ντισαβαντάζ, μπόρεσαν και ανέτρεψαν την κατάσταση, αποδεικνύοντας το πόσο πολύ θέλουν να διακριθούν. Θα είναι μια χρονιά διάκρισης για την Αναγέννηση.
Οι ομάδες γίνονται με δουλειά και εμείς χρονικά με την κατάσταση που υπήρχε, τώρα ξεκινάμε σε κομμάτι οργάνωσης, αγωνιστικής οργάνωσης, με παίκτες που έχουν έρθει πραγματικά να διακριθούν, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, με καλό μέσο όρο ηλικίας, με παιδιά που έχουν τεράστιο κίνητρο, με ξένους παίκτες που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως λείπει για εμάς ένας πολύ σημαντικός παίκτης, ο Μπενγκόα, ενώ σήμερα δεν ήταν έτοιμοι ούτε ο Λαγός ούτε ο Βιδάλ και τα παιδιά αυτά ξέραμε πως μπορούσαν να βοηθήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Όλα τα παιδιά λοιπόν κάνανε κατάθεση ψυχής. Από τη σημερινή πρόκριση κρατάω τη διάθεση για διάκριση όλων των παιδιών. Επίσης παίρνουμε ένα πολύ καλό μήνυμα για το πρωτάθλημα, χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση και κάποιες στιγμές δεν την είχαμε. Για αυτό λοιπόν πρέπει να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια μας, γιατί μέσα από την πρόκριση πρέπει να δούμε και κάποιες ελλείψεις που έχουμε στο παιχνίδι μας και θα τις βρούμε και θα τις βελτιώσουμε. Δεν πρέπει να μας ξεγελά ο καπνός μίας νίκης, πρέπει να δούμε και τις αδυναμίες μας και έχουμε την εμπειρία να το κάνουμε.»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις