Βέροια: Θέλουμε να πετύχουμε

Με αφορμή την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος Super League 2, το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου η ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ παρέθεσε συνέντευξη τύπου σε εκπροσώπους των ΜΜΕ. Παραβρέθηκαν, εκ μέρους της Διοίκησης, ο γενικός διευθυντής Γιώτης Τσαλουχίδης, ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης και ο αρχηγός της ομάδας Στέλιος Μαραγκός.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Γιώτης Τσαλουχίδης, ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Είμαστε όλοι ενωμένοι για το καλό της ομάδας μας, σαν μια οικογένεια. Η πόλη της Βέροιας είναι μικρή και έχει ανάγκη από επιτυχίες, όπως και κατά το παρελθόν. Πλέον υπάρχει μια σειρά και μια τάξη στην ομάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει αλματώδη βήματα προς τα πάνω, αλλά απαιτείται ακόμα υπομονή, προσπάθεια, δουλειά ώστε τα αποτελέσματα στο τέλος να είναι θετικά».

Ο προπονητής της «Βασίλισσας του Βορρά» Παύλος Δερμιτζάκης στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στις εξαιρετικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει στην ομάδα η διοίκηση της οικογένειας Μπίκα, επενδύοντας στο ποδόσφαιρο, στις υποδομές της ομάδας και στο ανθρώπινο δυναμικό. «Έχουμε πλάνο η ομάδα να εξελίσσεται και να φτάσει εκεί που πραγματικά ανήκει. Είναι η δεύτερη χρονιά μου και ευχαριστώ τη διοίκηση για την τιμή που μου κάνει να είμαι σε μια ομάδα με παρελθόν, παρόν, σίγουρα και μέλλον».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία: «Φέτος η ομάδα μετά την περσινή πολύ καλή και πολύ δύσκολη πορεία, μπόρεσε και πέτυχε τον στόχο της και αυτή τη χρονιά έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα. Λείπει αρκετά χρόνια η Βέροια από τον “προθάλαμο” της Superleague και μπήκαμε στη διαδικασία να αλλάξουμε το 50% του ρόστερ, να έρθουν ποδοσφαιριστές με εμπειρία και παραστάσεις αλλά και νέοι με φιλοδοξίες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κράμα που θα βγάζει υγεία και επαγγελματισμό. Έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία, τι θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο, και σίγουρα θέλουμε να δίνουμε την ψυχή μας για να παίρνουμε αυτό που μας αναλογεί σε κάθε παιχνίδι. Μας λείπουν ακόμα κομμάτια του παιχνιδιού, όμως αυτά θα βελτιωθούν μέσα από το πρωτάθλημα, γιατί το ποδόσφαιρο απαιτεί μια συνεχή βελτίωση που δεν σταματάει ποτέ».

Από την πλευρά των, ο αρχηγός της ομάδας Στέλιος Μαραγκός τόνισε τη  δέσμευση όλων των παικτών, τη φετινή χρονιά να κάνουν το καλύτερο δυνατό, χωρίς αυτό να έχει όρια.

Απαντήσεις σε ερωτήματα των δημοσιογράφων

Για τα πολλά εκτός έδρας παιχνίδια στην αρχή του πρωταθλήματος: Άλλες εποχές οι έδρες μετρούσαν περισσότερο, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι ποδοσφαιριστές έχουν παραστάσεις και δεν επηρεάζονται. Όλα τα παιχνίδια είναι διαχειρίσιμα όταν είσαι 100% συγκεντρωμένος στο πλάνο της ομάδας.

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: Ο μεταγραφικός σχεδιασμός ολοκληρώθηκε. Το ρόστερ ανανεώθηκε κατά 50% και η ομάδα κάλυψε τα κενά που είχαν δημιουργηθεί. Προέκυψαν προβλήματα τραυματισμών με κάποιους παίκτες, αλλά έτσι είναι οι ομάδες έτσι είναι το ποδόσφαιρο και κάθε βδομάδα καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση με όσους είναι έτοιμους να αγωνιστούν, αλλά και όσοι δεν είναι έτοιμοι να επανέρχονται το συντομότερο.

Για την επιθετική γραμμή και το σκοράρισμα: Η Βέροια πέρσι είχε τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή μεταξύ των ομάδων και των δύο ομίλων Football League και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στον όμιλό της. Ήταν επιλογή και των δύο πλευρών να χωρίσουν οι δρόμοι με τον Λουκίνα. Έμεινε ο Πασσάς και προστέθηκε ο Γιακουμάκης, παίκτης επιπέδου Superleague. Δουλεύουμε πολύ το επιθετικό κομμάτι και κυρίως το χτίσιμο της επίθεσης.

Για το πώς θα κριθεί η επιτυχία ή μη της φετινής σεζόν: Κάνουμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια καλή, σοβαρή, ανταγωνιστική ομάδα. Αν η ομάδα τερματίσει πρώτη, δεύτερη ή τρίτη κ.ο.κ. αυτό θα φανεί μέσα από την πορεία της στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να πετύχουμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να έχει συμβόλαιο με την επιτυχία, ειδικά με δεδομένο ότι από τις 33 ομάδες της Superleague 2, το απευθείας εισιτήριο της ανόδου θα το πάρει μόλις μία ομάδα. Άρα η επιτυχία ή όχι της φετινής σεζόν θα είναι κάτι που θα κριθεί στο τέλος. Το ζητούμενο για την ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ είναι η ομάδα φέτος να συνεχίζει να εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα, με σταθερή ανοδική πορεία.

Τέλος, άπαντες οι ομιλούντες απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο της Βέροιας να στηρίξει την προσπάθεια του ποδοσφαιρικού τμήματος και της διοίκησης, με δυναμική παρουσία στο γήπεδο, υπομονή και πίστη ότι θα έρθει η πορεία και οι επιτυχίες που όλοι ονειρεύονται για τη «Βασίλισσα του Βορρά».

πηγή: mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις