Η Νίκη Βόλου στους “16” του Κυπέλλου – Πέταξε έξω και τα Τρίκαλα

Η Νίκη Βόλου επικράτησε 1-0 του Α.Ο. Τρίκαλα στο θεσσαλικό ντέρμπι, για το Κύπελλο Ελλάδος και πέρασε πανάξια στους 16 του θεσμού. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Αντόνιο Ροχάνο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 73ο λεπτό του αγώνα. Την παράβαση υπέδειξε ο κ. Βρέσκας σε μαρκάρισμα του Ευθυμίου στον Μιράντα εντός της περιοχής.

Πριν από τον αγώνα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο πέταλο των οπαδών της Νίκης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φιλάθλου και την προσαγωγή δύο ατόμων. Ευτυχώς, έλαβαν τέλος σε μικρό χρονικό διάστημα και ο αγώνας διεξήχθη χωρίς προβλήματα

Το ματς

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να εστιάζουν περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι, κάτι που δεν επέτρεπε να δημιουργηθεί κάποια καλή στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες με εξαίρεση δύο σουτ που δεν ανησύχησαν Σεντουριόν και Μπάγιτς.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για το πρώτο 45λεπτο ανήκε στα Τρίκαλα όταν στο 33′ ο Ευθυμίου έβγαλε τη σέντρα και ο Πέλκας έπιασε την κεφαλιά, η οποία πέρασε μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Τα Τρίκαλα πήραν το πάνω χέρι στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια άλλη καλή στιγμή.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες μέσα σε ένα λεπτό να έχουν από μια καλή στιγμή για να ανοίξουν το σκορ. Στο 51′ η Νίκη με κεφαλιά του Ανδρέου έφτασε κοντά στο 0-1, αλλά ο Σεντουριόν εκτινάχτηκε και μπλόκαρε. Στο ίδιο λεπτό τα Τρίκαλα απείλησαν για δεύτερη φορά στο παιχνίδι με τον Ελευθεριάδη να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Μπάγιτς να του λέει «όχι». Τέσσερα λεπτά αργότερα η Νίκη έφτασε ξανά κοντά στο γκολ όταν ο Ροχάνο με μια περίτεχνη ενέργεια και σουτ απείλησε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σεντουριόν ήταν πάλι σε ετοιμότητα.
Η Νίκη πήρε τελικά το προβάδισμα στο 75′. Ο Βρέσκας υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ευθυμίου στον Μιράντα και ο Ροχάνο εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1. Το γκολ αυτό έκρινε και την αναμέτρηση με τη Νίκη να παίρνει την πρόκριση για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο 88′ ο Παρέδες αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους.
ΑΟ Τρίκαλα (Τίμος Καβακάς): Σεντουριόν, Σανδραβέλης, Παρέδες, Ντιαλόσι, Ριζογιάννης, Μπαξεβάνος, Ευθυμίου (82’ Νιάρος), Ελευθεριάδης (80’ Νίζιτς), Πέλκας, Κουσκουνάς, Χειρίτραντας.

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Παναγιωτίδης, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης (61’ Τζοβάρας), Τσουκαλάς, Μιράντα (90+3’ Αλιατίδης), Κάσσος (90+3’ Μπόσιο), Βλαχομήτρος (46’ Γκαρσία), Ροχάνο (85’ Τζιώρας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις