Τσιριμπής: «Έχει ασκηθεί δίωξη για κακούργημα»

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Ποτής Τσιριμπής, και ο υπεύθυνος ακαδημιών του Πανελευσινιακού, Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίοι μίλησαν για την υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του αρχηγού των Αχαιών, Γιώργου Λαμπρόπουλου. Από την πλευρά του ο κ. Τσιριμπής τόνισε πως δεν πρόκειται για μία καταγγελία απλά, αλλά έχει ασκηθεί δίωξη για κακούργημα, ενώ υποστήριξε πως δεν γνωρίζει αν βρίσκεται ο Πανελευσινιακός πίσω από αυτό. Ο κ. Δημόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν πόσο μάλιστα να δώσουν 8.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Ποτής Τσιριμπής: «Δεν είναι καταγγελία. Έχει ασκηθεί δίωξη για κακούργημα. Έγινε ένα ραντεβού στο οποίο ήταν και η αστυνομία. Ήταν ενημερωμένη η ασφάλεια Κορίνθου. Ήταν ο Λαμπρόπουλος, ο παίκτης μας. Πήρανε τηλέφωνο τον ποδοσφαιριστή μας και του είπε ότι θέλει να συναντηθούν. Ο παίκτης μας ειδοποίησε την αστυνομία και συναντήθηκαν σε μια καφετέρια στο Λουτράκι. Του πρότεινε ο γενικός αρχηγός 8.000 ευρώ για να έχει μειωμένη απόδοση αυτός και δύο ακόμα ποδοσφαιριστές μας. Του είπαν να βρει άλλους δύο συμπαίκτες για να χάσουν το παιχνίδι της Κυριακής. Ο παίκτης για να φανεί πιστευτός του ζήτησε 12.000 ευρώ, αλλά ο άλλος του είπε ότι δεν μπορεί πάνω από 8.000.

Κατά έναν περίεργο τρόπο μαθεύτηκε ό,τι έγινε, αλλά δεν του δώσαν τα λεφτά στο πρώτο ραντεβού. Εγώ απ’ όσα ξέρω η απόπειρα είναι το ίδιο πράγμα. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται. Εκεί που έγινε το ραντεβού είχε τρεις αστυνομικούς γύρω σαν θαμώνες του μαγαζιού. Επειδή είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, εγώ δεν ξέρω αν είναι ο Πανελευσινιακός από πίσω. Αυτό που ξέρω είναι ότι πιάσανε παίκτη μου. Όταν είπα να επέμβει εισαγγελέας όλοι θεωρούσαν ότι βλέπω φαντάσματα. Τελικά αποδεικνύεται ότι κάποιο δίκιο είχα και εγώ όταν φώναζα. Είναι πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή για μένα. Μπορεί να έχει γίνει και για άλλους λόγους. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Η δικαιοσύνη θα κρίνει ποιος ήταν. Μπορεί να αποδειχθεί ότι έγινε για στοιχηματικούς λόγους. Για την Ελλάδα της κρίσης είναι μεγάλο ποσό τα 8.000 ευρώ. Δεν ξέρω από ποιον έχει γίνει, δεν είμαι δικαιοσύνη εγώ. Πήρα μια καταγγελία που έκανε ο ποδοσφαιριστής μας στην αστυνομία. Για να μην παρεξηγούμε εγώ με την ομάδα. Έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεση. Μακάρι να λάμψει η αλήθεια. Κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε. Μακάρι να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε από αυτήν την υπόθεση».

Χρήστος Δημόπουλος: «Εδώ δεν έχουμε μαντίλι να κλάψουμε, που θα βρούμε 8.000 ευρώ για να τα δώσουμε; Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Από εμάς δεν υπάρχει τίποτα. Πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μου. Ο καθένας ας πει ό,τι θέλει. Εμείς είμαστε καθαρότατοι. Όταν χάναμε στην αρχή ήμασταν σάκος του μποξ. Τώρα βλέπουν ότι πάμε να σωθούμε και θέλουν όλοι να μας εμπλέξουν. Όλα είναι πιθανά.

Στην Ελλάδα όλα γίνονται. Από εμάς δεν εμπλέκεται κανένας. 8.000 ευρώ είναι πολλά. Είναι μεγάλο ποσό για τα δεδομένα. Δεν παίζω στοίχημα και δεν με ενδιαφέρει, δεν με απασχολεί. Δεν τον ξέρω τον κύριο Γκαλούφα. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Μπορεί όλα αυτά να είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Είμαστε τρεις Δημοπουλαίοι μέσα και θα πάμε να κάνουμε τέτοια πράγματα; Δεν αρμόζει στον χαρακτήρα μου. Χάσαμε οκτώ παιχνίδια και δεν λέγαμε τίποτα. Θέλουμε να σωθούμε, αν δεν σωθούμε δεν έγινε και τίποτα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις