Μπίκας: Στο ένα εκατομμύριο η διαφορά από την ΕΡΤ

Για όλα τα «καυτά» θέματα της Super League 2 μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της Λίγκας Αχιλλέας Μπίκας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Βέροιας που έχει και την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Superleague 2, ο Αχιλλέας Μπίκας, κατέθεσε την άποψή του, μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” για τις παλινωδίες που παρατηρήθηκαν τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα να αναβληθεί η έναρξη, για έκτη φορά. Πλέον ελπίζει, πως το επόμενο Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά.

Ο Αχιλλέας Μπίκας δήλωσε μεταξύ των άλλων τα εξής:

“Δεν είναι ότι καλύτερο να ακούς αρνητικά σχόλια για το πρωτάθλημα της Superleague 2. Ο πρόεδρος, ο κ. Λεουτσάκος δεν φέρει καμία ευθύνη. Η απόφαση βγήκε από το διαιτητικό της ΕΠΟ που μας κράτησε όμηρους. Και να παίζαμε το Σαββατοκύριακο, οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να καταθέσει αίτημα με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι σε κάθε νόμο υπάρχει και ένα κενό που επιτρέπει σε ομάδες να κάνουν προσφυγές. Την πληρώνει η πλειοψηφία των ομάδων για μία, δύο ομάδες. Αυτή είναι η έκτη αναβολή. Εμείς θέλουμε να είμαστε θετικοί για την έναρξη του πρωταθλήματος. Το θέμα είναι να μην προκύψει κάποια άλλη προσφυγή.

Θα υπάρξουν σίγουρα πέντε έξι εμβόλιμες αγωνιστικές για να βγει το πρόγραμμα έως το τέλος. Η Καβάλα θα έχει και επαγγελματικά συμβόλαια. Η Ζάκυνθος θα πρέπει να κάνει όλους τους παίκτες της με επαγγελματικά συμβόλαια. Τώρα η απόφαση για αυτό, θα προκύψει από την ΦΙΦΑ και την ΕΠΟ. Ακόμη και η Καβάλα δεν ξέρω πόσα επαγγελματικά δελτία θα έχει. Θέλω να πιστεύω ότι θα παίξουμε κανονικά όλες οι 34 ομάδες. Οσο για την Ξάνθη, παρά τα όσα ακούμε, δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό. Υπάρχει η ΕΕΑ που θα ελέγξει τα πόθεν έσχες. Πρέπει οι φορείς να συντονίζονται από το καλοκαίρι για να ξεκινούν κανονικά τα πρωταθλήματα.

Όσο για το αν υπάρχει κέρδος μέσα από τη ζημία, αυτή η εβδομάδα που κερδίσαμε είναι προς όφελος για τα τηλεοπτικά. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε την συμφωνία με την ΕΡΤ. Αλλιώς θα επαναδιαπραγματευτούμε με το κανάλι. Η διαφορά είναι κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Μακάρι η ΕΡΤ να ανταποκριθεί. Το Ολυμπιακός Β – ΠΑΟΚ Β είναι ένα ματς υψηλού ενδιαφέροντος που πρέπει να καλυφθεί τηλεοπτικά. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει δηλωμένη έδρα της Καλαμαριάς για την έδρα του Ολυμπιακού Β. Είναι του Ρέντη και ως δεύτερη εναλλακτική είναι το Καραϊσκάκη. Εκτός από την ΕΡΤ υπάρχουν και άλλες συμφωνίες με εταιρίες. Μας βοηθούν και οι τέσσερις μεγάλοι που έχουν δεύτερες ομάδες στο Πρωτάθλημα. Πάντως θα περιμένουμε και από άλλες εταιρίες για ανταποδοτικά οφέλη”.

Οσο για την ομάδα του, την Βέροια, υποστήριξε:

“Στόχος της Βέροιας είναι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός δύσκολου πρωταθλήματος. Εχουμε υψηλούς στόχους και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Πηγή: metrosport

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις