Τσιμπανάκος: «Ο βασιλιάς να επιστρέψει στο θρόνο του»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή «Αθλητισμός χωρίς όρια», αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα, την κλήρωση, αλλά και στο πλάνο της διοίκησης για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε (σε απόδοση του e-thessalia.gr):

Για τη νέα δεδομένα που προέκυψαν στο πρωτάθλημα με την είσοδο της Καβάλας και της Ζακύνθου στη Σούπερ Λιγκ 2: «Είναι αλήθεια, πως δεν περίμενα να έχουμε αυτή την εξέλιξη, όσον αφορά τη νέα κλήρωση που προέκυψε. Γιατί, τόσο η Καβάλα, όσο και η Ζάκυνθος, δεν έχουν στο ρόστερ τους πολλούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Διαθέτουν έξι-επτά επαγγελματίας συν κάποιους ερασιτέχνες. Δεν γνωρίζω, πραγματικά, πως θα κατέβουν στο πρωτάθλημα. Εγώ προσωπικά, αν ήμουν στη θέση αυτών των ομάδων, δεν θα το έκανα ποτέ. Γιατί όλες οι ΠΑΕ, τόσο στον Βόρειο, όσο και στο Νότιο όμιλο, έχουν επενδύσει χρήματα και περίμεναν πώς και πώς να αρχίσει το πρωτάθλημα. Η κλήρωση έγινε και περιμένουμε με αγωνία την πρεμιέρα. Ευελπιστούμε, πως η φετινή Σούπερ Λιγκ 2 θα είναι πάρα πολύ δυνατή, διότι υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες, με brand name και το πρωτάθλημα θα είναι το ανταγωνιστικό».

Για το αν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο ομίλους: «Και στους δύο ομίλους υπάρχουν πάρα πολύ καλές ομάδες. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να εξαιρέσεις από το Νότιο όμιλο το Αιγάλεω, την Καλαμάτα, τη Ρόδο, τον Διαγόρα, που έχουν και καλούς παράγοντες και καλές ομάδες. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Όπως προανέφερα, το πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Δεν θα υπάρχουν ομάδες που θα είναι σάκος του μποξ».

Για την ταλαιπωρία που τράβηξε η ομάδα για τρεις μήνες μέχρι να δικαιωθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Η διοίκηση εδώ και τρεις μήνες προσπάθησε και έκανε τα αυτονόητα, με σκοπό να δικαιωθεί. Διότι βάσει του ΚΑΠ δεν υποχρεούμασταν ως ΠΑΕ να καταθέσουμε φάκελο για αδειοδότηση, από τη στιγμή που δεν κερδίσαμε την άνοδο με αγωνιστικά κριτήρια, παρά ανεβήκαμε κατηγορία εκμεταλλευόμενοι τη νομοθετική ρύθμιση του κ. Αυγενάκη. Δεν μας έδωσαν ούτε ένα χρονικό περιθώριο, έτσι ώστε να συγκεντρώσουμε τα έγγραφα που απαιτούνται για να πάρουμε αδειοδότηση. Για μας ήταν ένα καλό μάθημα αυτό που έγινε. Μπορεί να είχαμε μεγάλη αγωνία, γιατί αν γινόταν κάτι διαφορετικό ορισμένοι παίκτες θα αποχωρούσαν από τον Ολυμπιακό, όμως μετά την ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα που υπήρχε, είμαστε πλέον έτοιμοι να ριχθούμε στη μάχη του πρωταθλήματος. Ακόμη και ο Ρίτσι Κιτόκο επέστρεψε και προπονείται και αυτός με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έχει ένα πολύ καλό κλίμα και ο Ολυμπιακός είναι από τις λίγες ομάδες που έχει προπληρωμένες τις υποχρεώσεις του και μάλιστα, χωρίς να υπάρχουν έσοδα. Ο Ολυμπιακός Βόλου σιγά-σιγά βρίσκει το δρόμο του και προσπαθεί με σταθερά βήματα να βάλει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Θα είμαστε μία πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα έχει φλόγα, ενθουσιασμό, αλλά και εμπειρία».

Για το μεγάλο αριθμό των ποδοσφαιριστών που αριθμεί το ρόστερ: «Έχουμε σίγουρα ένα μεγάλο ρόστερ, όσον αφορά τον αριθμό των ποδοσφαιριστών. Επειδή, όμως, το πρωτάθλημα θα είναι μακρύ, δύσκολο και επίπονο, όλοι οι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν. Θεωρώ ότι δεν κάναμε λάθος επιλογή να έχουμε αυτή τη στιγμή 31 ποδοσφαιριστές».

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό: «Όλες οι πρεμιέρες είναι δύσκολες. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα κι αυτό φάνηκε και στα τελευταία φιλικά παιχνίδια. Όπως δείξαμε και στο φιλικό της Κυριακής με την Αναγέννηση, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ως ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε να ήταν και 0-2. Από μία στατική φάση όπου Σιαφά έχασε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή, η Αναγέννηση πέτυχε το γκολ και χάσαμε το παιχνίδι. Χρειάζεται σίγουρα δουλειά, δεν πετάμε στα σύννεφα, αλλά αυτό που θα τονίσω είναι, ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για πολλές ομάδες. Θα βάλουμε δύσκολα στα φαβορί, γιατί μπορεί να έχουμε νέα παιδιά, αλλά υπάρχει χημεία στην ομάδα».

Για το προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών: «Εμείς ότι έχουμε υποσχεθεί το έχουμε υλοποιήσει. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αυτή τη στιγμή το δικό του προπονητικό κέντρο. Σε δύο μήνες θα είναι έτοιμα και τα άλλα δύο γήπεδα, για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε. Έχουν γίνει όλες οι εργασίες και οι υποδομές που απαιτούνται στον χλοοτάπητα. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι από τις λίγες ομάδες που θα διαθέτει τρία γήπεδα. Η διοίκηση μπορεί, για παράδειγμα, να αποκτήσει έναν σέντερ φορ δαπανώντας λιγότερα χρήματα, προκειμένου να επενδύσει στο προπονητικό της κέντρο. Γιατί αυτή είναι η περιουσία της ομάδας. Το προπονητικό κέντρο θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ομάδα χωρίς αθλητικό κέντρο δεν μπορεί να έχει στόχους. Εμείς πρώτα θα βάλουμε τις βάσεις και όταν θα είμαστε έτοιμοι, τότε θα διεκδικήσουμε την άνοδο. Αυτή την περίοδο είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης».

Για τον αν ζήτησε η ΠΑΕ κλειδάριθμο με τη Νίκη στην κλήρωση: «Εμείς είχαμε κάνει αίτημα στη διοργανώτρια το πρώτο παιχνίδι να το δώσουμε εκτός έδρας, διότι το γήπεδο της Νεάπολης αυτή τη στιγμή είναι στο 70% έτοιμο. Θέλουμε να περάσουν 15 μέρες ακόμη μέχρις ότου το χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να είναι χάλι. Για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές μας να δείξουν το πραγματικό τους ταλέντο».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Έχουμε τον κόσμο μας, που μας στηρίζει, όπως το έδειξε και στα φιλικά που έδωσε η ομάδα στο ΕΑΚ. Θέλουμε, ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τους φιλάθλους μας. Ως διοίκηση, αυτό που επιδιώκουμε είναι να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, έτσι ώστε η ομάδα να ζει. Ο κόσμος αυτό το αναγνωρίζει. Από την πλευρά μας κρατούμε χαμηλούς τόνους και προχωράμε».

Για την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας: «Υπάρχει μεγάλη κρίση γενικώς. Όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, να πω την αλήθεια περίμενα μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο. Οι φίλαθλοι μας βοηθούν και δεν έχω παράπονο, αλλά από τη στιγμή που η ομάδα ανέβηκε κατηγορία, περίμενα περισσότερη βοήθεια. Εμείς είμαστε εδώ καθημερινά, τους θέλουμε δίπλα μας και όπως προανέφερα στα φιλικά παιχνίδια έδειξαν μεγάλη δυναμική».

Για το ΕΑΚ Βόλου: «Απ’ ότι γνωρίζω στις αρχές του νέου έτους θα κλείσει το ΕΑΚ για εργασίες. Θεωρώ ότι μόλις θα ολοκληρωθούν τα έργα, ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο σπίτι του, στη φυσική του έδρα. Θα πρέπει ξανά ο βασιλιάς να επιστρέψει στο θρόνο του. Ο βασιλιάς είναι ο Ολυμπιακός και αξίζει να έχει ως έδρα το στάδιο «Τάκης Συνετόπουλος». Σ’ αυτό το γήπεδο έχει γράψει την ιστορία του ο Ολυμπιακός Βόλου και σ’ αυτό θα επιτρέψει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις