«Ελληνικές ομάδες χρωστούν 26-30 εκατ. ευρώ σε 1.500 παίκτες»

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, αναφέρθηκε στα πολλά χρήματα που οφείλουν οι ΠΑΕ σε Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Η τραγική απώλεια του Νίκου Τσουμάνη υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τις οφειλές των ελληνικών ομάδων σε παίκτες. Ο 32χρονος παίκτης έβαλε τέλος στη ζωή του, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, την ώρα που τρεις ομάδες του χρωστούσαν λεφτά.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής μίλησε για τις οφειλές των ελληνικών ομάδων σε παίκτες, δίνοντας σοκαριστικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Συνδέσμου επισήμανε ότι υπάρχουν οφειλές της τάξης των 26-30 εκατ. ευρώ σε 1.500 παίκτες που έχουν υπέρ τους τελεσίδικες αποφάσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε ο ΠΣΑΠ με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον γγΑ Γιώργο Μαυρωτά.

«Με την ανοχή της Πολιτείας και την ανυπαρξία της ΕΠΟ αυτοί που διοικούσαν τις ομάδες έβρισκαν αυτές τις κομπίνες είτε με άλλο ΑΦΜ, άλλο όνομα και υποβιβάζοντας τις ομάδες τους, κατάφερναν να μην πληρωθούν ποτέ αυτά τα χρήματα στους ποδοσφαιριστές» σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως με τον νόμο Ορφανού οι αποζημιώσεις των παικτών του Άρη και του ΠΑΣ που ήταν να γίνουν σε τέσσερις δόσεις, πληρώθηκαν μόνο οι δύο. Όσον αφορά στον αδικοχαμένο Τσουμάνη είπε πως «ο Νίκος είχε να παίρνει χρήματα από τρεις ομάδες ενώ είχε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις υπέρ του».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις