Ο Χρήστος Κοντοβάς προπονητής Ακαδημιών της Νίκης

Ο Χρήστος Κοντοβάς είναι ο προπονητής των τμημάτων Κ-15 και Κ-16 των Ακαδημιών της ΠΑΕ Νίκη Βόλου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της βολιώτικης ΠΑΕ, “δε θα ήταν υπερβολή να αναφερθεί πως ο Χρήστος Κοντοβάς είναι μία εμβληματική μορφή του συλλόγου μας, έχοντας αγωνιστεί, ως ποδοσφαιριστής, για 12 αγωνιστικά έτη, στη Νίκη. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, πως είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία, ο οποίος έχει διπλή αγωνιστική θητεία στη Νίκη Βόλου και στον Ολυμπιακό Βόλου”.

Προπονητής από το 2008
Ως προπονητής, είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B’ κι εργάζεται από το 2008. Ως προπονητής Ακαδημιών, έχει περάσει από Μαγνησιακό, Αγία Άννα και από την ομάδα μας, στην οποία βρίσκεται τα τελευταία πέντε αγωνιστικά έτη. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας της Νίκης Βόλου, ως προπονητής τερματοφυλάκων, τις αγωνιστικές σεζόν 2016-17 και 2017-18, ενώ ίδιο προπονητικό πόστο είχε και στον Ολυμπιακό Βόλου, τη διετία 2012-2014.
Στις δηλώσεις του, σχετικά με τη συνεργασία του με την ομάδα της Νίκης Βόλου, ο κ. Κοντοβάς ανέφερε τα εξής:
“Η συνεργασία μου με την ομάδα είναι άψογη. Η διοίκηση είναι φανταστική, προσπαθεί πολύ κι έχει καταφέρει να φτάσει τις υποδομές της ομάδας σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Υπάρχει εμφανής βελτίωση στις προπονητικές εγκαταστάσεις των Ακαδημιών και, σύντομα, θα τελειοποιηθούν.
Ευελπιστούμε να έρθουν ακόμα περισσότερα παιδιά στην ομάδα, τα προσεχή έτη, ήδη ο αριθμός έχει αυξηθεί. Αν η διοίκηση συνεχίσει να μας στηρίζει κι εμείς, ως προπονητικό επιτελείο, εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε αρμονικά, όπως την υφισταμένη χρονική στιγμή, είναι δεδομένο πως κι άλλες οικογένειες θα έρθουν κοντά μας.
Όσον αφορά τα τμήματα που προπονώ, είναι προφανές πως αποτελούν τον “προθάλαμο” για τις αγωνιστικές ομάδες των Νέων Αθλητών Νίκης και της Κ-19 της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Με τα παιδιά που προπονώ, δουλεύουμε μαζί πάνω από δύο χρόνια και γνωρίζουν καλά τη φιλοσοφία που με διέπει, ως προπονητής. Στόχος μου είναι αυτά τα παιδιά, όταν φτάσει το χρονικό σημείο να πάνε στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες ελλείψεις, όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές αρχές, όσον αφορά τα βασικά στοιχεία του αθλήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, κρίνω πως θα μπορέσουν πιο εύκολα να ενσωματωθούν στη νέα κατάσταση, η οποία δε θα είναι, απλά, Ακαδημία, θα είναι μία ποδοσφαιρική ομάδα, με επιπρόσθετους αγωνιστικούς στόχους”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις