Τον τούμπαρε η Κοπεγχάγη

Κλότσησε την ευκαιρία να… καπαρώσει την πρωτιά ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε με 2-1 από την Κοπεγχάγη εντός έδρας και έπεσε στην 3η θέση του 6ου ομίλου του Europa Conference League.

Ο Ζίβκοβιτς έβαλε μπροστά την ομάδα του μόλις στο 7′, ωστόσο οι Άνκερσεν και Μπίελ έφεραν τα πάνω, κάτω, δίνοντας τη νίκη στους Δανούς, που ανέβηκαν στην κορυφή.

Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Πασχαλάκη να είναι αμετακίνητος κάτω από τα δοκάρια.

Η αμυντική τετράδα απαρτίστηκε από τους Κρέσπο, Μιχάι, Μιχαηλίδη και Βιεϊρίνια.

Στον άξονα έπαιξαν οι Σβαμπ και Κούρτιτς, με τους Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Από την άλλη, ο Γιες Θόρουπ χρησιμοποίησε σύστημα 4-3-3. Ο Τζόνσον υπερασπίστηκε την εστία, με τους Άνκερσεν, Μπόιλεσεν, Κοτσολάβα και Κρίστιανσεν να αποτελούν την αμυντική γραμμή. Στο κέντρο βρέθηκαν οι Ντάικς, Λεράγκερ και Στάγκε, ενώ μπροστά οι Μπίελ, Βιντ και Μπέβινγκ.

Το ματς

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα το ματς για τον ΠΑΟΚ, με τον Ζίβκοβιτς να ανοίγει το σκορ μόλις στο 7’! Ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε από κοντά όμως ο Σέρβος βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Η εξέλιξη αυτή ώθησε τους Δανούς να βγουν μπροστά, με τον Μπίελ να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 13’, όταν αστόχησε σε τετ α τετ μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, όμως η επόμενη επίσκεψη της Κοπεγχάγης στα καρέ του Πασχαλάκη έφερε και την ισοφάριση. Στο 34’, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν υπομονετικά την μπάλα και ο Άνκερσεν σκόραρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Έλληνα τερματοφύλακα.

Στο 45΄, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άγγιξε το 2-1, όμως η κεφαλιά του Σβαμπ μετά από φάουλ του Μπίσεσβαρ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Όσο καλά ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, τόσο άσχημα άρχισε το δεύτερο, καθώς στο 50’, ο Μπίελ έκανε την ανατροπή με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 57′, όταν ο Σφιντέρσκι είδε την προσπάθειά του προ κενής εστίας να σταματά σε αμυντικό, ενώ στο 68′, ο Μπίσεσβαρ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 72′, οι Ζίβκοβιτς, Άκπομ και Ελ Καντουρί απέτυχαν κατά σειρά να σκοράρουν, με την πίεση των γηπεδούχων να μην αποφέρει καρπούς. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μιχαηλίδης επειδή κουτούλησε αντίπαλο.

MVP: Ο Πέπε Μπίελ ήταν για μία ακόμη φορά πολύ επικίνδυνος για την εστία του ΠΑΟΚ και σκόραρε ξανά εναντίον του, έχοντας γενικώς πολλές καλές επιθετικές ενέργειες. Από τους παίκτες που απασχόλησαν περισσότερο την άμυνα των γηπεδούχων, εκ του αποτελέσματος αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν τον αντιμετώπισαν σωστά οι Θεσσαλονικείς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο (62’ Τέιλορ), Βιεϊρίνια, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σβαμπ (86’ Κούτσιας), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86′ Μουργκ), Σφιντέρσκι (71’ Άκπομ).

Στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βαρέλα, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Εσίτι.
Κοπεγχάγη (Γ. Θόρουπ): Τζόνσον, Μπόιλεσεν, Άνκερσεν (74’ Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Κρίστιανσεν, Ντάικς, Στάγκε, Λεράγκερ, Μπίελ (86’ Μπάλντουρσον), Βιντ (86’ Χόιλουντ), Μπέβινγκ (62’ Γιόχανσον).

Στον πάγκο: Γιέλερτ, Οικονόμου, Χάραλντσον, Οβιέδο, Γκουαντάνιο, Ντίτμερ, Μπένγκτσον.

Διαιτητής: Ρατσκόφσκι

Βοηθοί: Σιέκα, Κούπσικ

4ος: Λάσικ

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1.Κοπεγχάγη 9 (6-5)
2.Σλόβαν Μπρατισλάβας 7 (8-5)
3.ΠΑΟΚ 7 (6-4)
4.Λίνκολν 0 (2-11)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις