Θεοδοσιάδης: «Στην Καρδίτσα σπάμε τα ταμπού»

Πέντε χρόνια στον πάγκο της Αναγέννησης Καρδίτσας βρίσκεται ο Σάκης Θεοδοσιάδης, ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την ομάδα του και τον τρόπο λειτουργίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάκης Θεοδοσιάδης:

Για το γεγονός ότι εργάζεται εδώ και πέντε χρόνια στον πάγκο της Καρδίτσας: «Είναι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Ξέρετε ότι η δουλειά του προπονητή είναι πολύ εύθραυστη. Στην ομάδα της Καρδίτσας σπάμε τα ταμπού και εδώ και πέντε χρόνια συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία. Συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία που είναι ευλογία για εμάς. Δίνουμε τη δυνατότητα σε έναν προπονητή να δουλεύει καθημερινά με τους παίκτες του και να πετυχαίνει τους στόχους του.

Όλοι κοιτάμε το αποτέλεσμα. Όταν υπάρχουν 18 ομάδες δεν μπορείς να κοιτάς το άμεσο αποτέλεσμα, αλλά χρειάζεται να δομηθεί σωστά μία ομάδα και η διοίκηση. Μέσα από την απόδοση θα έρθουν τα αποτελέσματα. Με το να αλλάζεις προπονητές και παίκτες δεν έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για τη διοίκηση λαϊκής βάσης: «Είναι πολύ σημαντικό, επειδή τη χρονιά που έπεσε η Αναγέννηση από τη Β’ στο Περιφερειακό η ομάδα πέρασε ένα στάδιο απαξίωσης. Υπήρξαν άνθρωποι που δεν την άφησαν να χαθεί και με πρωτεργάτες με τον κύριο Μπούρμπο προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Στήριξαν τον πρόεδρο και τη διοίκηση, με αγάπη και μεράκι, έχουμε καταφέρει αυτό που είμαστε σήμερα. Χωρίς μεγάλες κουβέντες και μεγάλα λόγια, δίνουμε έμφαση στο ντόπιο στοιχείο και το ρόστερ μας αποτελείται από παιδιά της Καρδίτσας. Το σημαντικό είναι πως αγαπάμε αυτό που κάνουμε και προσπαθούμε πολύ. Με βάση αυτό θέλω και εγώ να εξελίσσομαι σαν νέος προπονητής, μέσα από την καθημερινότητα και τα επίσημα ματς».

Για τον στόχο της φετινής σεζόν: «Ο αρχικός μας στόχος ήταν ξεκάθαρος: η άμεση παραμονή της ομάδας. Από εκεί και πέρα, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και την αποχώρηση δύο ομάδων από την κατηγορία και υπάρχει αστάθεια σε ορισμένες άλλες, στόχος μας είναι η παραμονή και όσο ψηλά φτάσουμε θα είναι επιτυχία μας».

Για τα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τηρούνται οι νόμοι. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλα τα επαγγέλματα. Αν τηρηθούν οι νόμοι στο ποδόσφαιρο, θα γίνει καλύτερο και το ποδόσφαιρό μας. Σε οποιοδήποτε επάγγελμα, υπάρχουν κάποιοι ρόλοι. Αν αυτοί οι ρόλοι δεν απαρτίζονται από εξιδανικευμένα άτομα, πώς θα υπάρξει εξέλιξη και πρόοδος».

Για την ομάδα του: «Είμαστε μία ομάδα που είμαστε αρκετά χρόνια μαζί, έχουμε ομοιογένεια και συνοχή. Συνδυάζουμε το ταλέντο με την εμπειρία. Φιλοσοφία της ομάδας είναι η προσπάθεια και η διαδικασία του επιθετικού παιχνιδιού. Στόχος μας είναι να υπάρχει διάρκεια στην απόδοσή μας και από αγώνα σε αγώνα να γινόμαστε καλύτεροι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις