Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός Β., 69-51 την Ολύμπια (55 photos)

Σπουδαία νίκη με 69-51 επί της Ολύμπια Λάρισας πέτυχε σήμερα το μεσημέρι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, για την 15η αγωνιστική της Α2 μπάσκετ γυναικών. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο κλειστό του ΕΑΚ, με τις «ερυθρόλευκες» να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση και να φτάνουν δίκαια στο νικηφόρο…

…αποτέλεσμα.
Μάλιστα, κατάφεραν να πάρουν και τη διαφορά από την ήττα που είχαν γνωρίσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο κλειστό της Νεάπολης (είχαν χάσει με επτά πόντους διαφορά, 62-55). Το βολιώτικο συγκρότημα βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης, πίσω από τον πρωτοπόρο Άρη και τον δεύτερο Παναθλητικό.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλε πλήρως το ρυθμό του και από την αρχή πήρε το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους. Σε κανένα σημείο του αγώνα οι «ερυθρόλευκες» δεν απειλήθηκαν από την Ολύμπια, παρότι πολύ νωρίς, στο πρώτο δεκάλεπτο, η Νικολέττα Μπαλλά χρεώθηκε με τρία φάουλ, όπως και η Νίκη Ζέρβα στο πρώτο μέρος.
Οι διαιτητές Σαρακενίδης-Χρυσάφης σφύριξαν συνεχώς φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού, πολλά από αυτά ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους στην κερκίδα, αλλά και από τον πάγκο του Ολυμπιακού.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αμυντικά, ενώ στην επίθεση έβρισκε τον τρόπο να φτάνει στο αντίπαλο καλάθι. Αποτέλεσμα να αποκτήσει με τη λήξη της πρώτης περιόδου διαφορά 15 πόντων (23-8). Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν να έχουν καλή παρουσία και στη β’ περίοδο και παρότι οι φιλοξενούμενες μείωσαν στους έξι πόντους, κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με 37-27.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίξει πολύ καλή άμυνα και στο 30′ προηγήθηκε με 53-35, με τη διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμή των 21 πόντων. Η Ολύμπια στο τελευταίο δεκάλεπτο μείωσε στους 12 πόντους (55-43), όμως ο Ολυμπιακός μ’ ένα σερί 10-0 έκανε το 65-43 και εκεί το ματς ουσιαστικά κρίθηκε, για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με 69-51 για τις «ερυθρόλευκες».
Η Εύη Κυριατζίδου ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι, η πρώτη σκόρερ της ομάδας με 19 πόντους, ενώ 17 πόντους σημείωσε η Νίκη Ζέρβα που ήταν από τις κορυφαίες παίκτριες του Ολυμπιακού. Η Τρίτη παίκτρια της ομάδας με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν η Ραφαέλα Σουλτάνη με 16. Από την Ολύμπια πρώτη σκόρερ ήταν η Χαβαλέ με 13 πόντους.
Διαιτητές: Σαρακενίδης-Χρυσάφης
Δεκάλεπτα: 23-8, 37-27, 53-35, 69-51.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: (Καπουρνιώτης) Κυριατζίδου 19 (1), Σαρακατσάνη 4, Γαλιατσάτου 6, Αγαγιώτη, Σουλτάνη 16, Ντελή, Ζέρβα 17, Ζήτη 2, Αγκάνη, Διαμαντοπούλου, Μπαλλά 5, Αρτεμισίου.
ΟΛΥΜΠΙΑ: (Καπνιά) Νταουντάκη, Δεληγιάννη 9, Ράπτη, Σουλιώτη 10 (2), Κυριτσάκα 7 (1), Χαβαλέ 13 (1), Κουτσουνούρη 11 (1), Καλλίδη 1.

Δείτε μέσα από τον φωτογραφικό φακό του goalpost.gr στιγμιότυπα από την σημερινή αναμέτρηση των δύο ομάδων:

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις