Όρθια η Νίκη στο Καυτανζόγλειο

Όρθια έμεινε η Νίκη Βόλου στο Καυτανζόγλειο, απέναντι στον γηπεδούχο Ηρακλή που ήθελε να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες με μία επιτυχία μπροστά στο ένθερμο κοινό του. Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη κράτησε, σχετικά εύκολα, το «μηδέν» στην άμυνά του, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε στα καρέ του αντιπάλου. Επίσης, η Νίκη δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κανένα από τα 9-10 κόρνερ που κέρδισε, μένοντας στη λευκή ισοπαλία.

Η ισοπαλία στο Καυτανζόγλειο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μόνο αρνητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί για τη Νίκη Βόλου η οποία επιστρέφει μετά από χρόνια στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Με 4-2-3-1 η Νίκη κόντρα στον Ηρακλή

Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Μπάγιτς, το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Πάνος, το αριστερό ο Τζοβάρας, Γρομητσάρης και Ανδρέου αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα σε ρόλο αμυντικών μέσων οι Παναγιωτίδης και Τσουκαλάς, στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κινήθηκε ο Βλαχομήτρος, στην αριστερή ο Μιράντα, ο Γκαρσία σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ροχάνο.

Μουδιασμένο ξεκίνημα για τη Νίκη

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό και  νευρικό πρώτο 5λεπτο του αγώνα, ο Ηρακλής πάτησε καλύτερα, εκμεταλλευόμενος τη δύναμη της έδρας. Κέρδισε τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και πίεσε ψηλά με αποτέλεσμα οι ποιοτικοί επιθετικοί της Νίκης να είναι αποκομμένοι. Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 11′, μετά από γέμισμα σε φάουλ του Ματίας, ο Παπαστεργιανός σούταρε από πλεονεκτική θέση με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς.

Η Νίκη άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της μετά το 20ο λεπτό και στο 21’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί.  Ο Γκαρσία έβγαλε κάθετα στον Ροχάνο, όμως το σουτ του Αργεντινού από πλεονεκτική θέση πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Παλαβράκη

Με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να ανεβάζουν στροφές κύλησαν και τα επόμενα λεπτά του αγώνα. Στο 31’ ο Μανωλάκης έκλεψε την «μπουκιά από το στόμα» του Βλαχοδήμου, όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Τσουκαλά, ήταν έτοιμος για να εκτελέσει. Στο 36’ ο Ηρακλής απείλησε με τις ευλογίες του διαιτητή. Ο Μιράντα έχασε την μπάλα με φάουλ, ο διαιτητής δεν το είδε με τους γηπεδούχους να εκδηλώνουν φαρμακερή αντεπίθεση που κατέληξε στον Τότσκα που ενώ ήταν έτοιμος να σουτάρει από θέση βολής, ο Πάνος με αυτοθυσία έσωσε την ομάδα του. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ηρακλής απείλησε με σουτ του Ματίας, το οποίο όμως πέρασε ψηλά άουτ.

Άουτ κατέληξε και το σουτ του Τότσκα με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Με τις δύο ομάδες να κοιτάζουν περισσότερα τα νώτα τους και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλήσουν με μακρινά γεμίσματα κύλησαν τα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Στο 57’ η Νίκη έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Μιράντα έκλεψε από τον Παλαβράκη, όμως δεν είχε καλό οπτικό πεδίο να πλασάρει, μοίρασε στον Τσουκαλά, που αστόχησε. Στο 64’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι.  Η Νίκη ξεδίπλωσε όμορφα την αντεπίθεσή της, ο Βλαχομήτρος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Παπαστεργιανό να προλαβαίνει πριν εκτελέσει ο Ροχάνο.

Στο 73’ ήταν η σειρά του Ηρακλή να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν ο Τσιμπούκας πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ, πριν ο Μασούρας σουτάρει από κοντινή θέση στην εστία του Μπάγιτς.

Τα πολλά κόρνερ που κέρδισε η Νίκη στη συνέχεια δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα με αποτέλεσμα να παραμείνει η «λευκή» ισοπαλία μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Κ. Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Μανωλάκης, Κωστούλας, Σγουρής, Παπαδόπουλος (63’ Παπαδόπουλος), Μ. Παπαστεριανός, Ματίας (63’ Βιτίνιο), Τότσκα, Κάκκο (63’ Μασούρας), Μπαστακός

Νίκη Βόλου (Αλ. Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Τζοβάρας, Ανδρέου, Γρομητσάρης,  Παναγιωτίδης ,Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (63’ Τσιμπούκας), Μιράντα (90’ Κυριακίδης), Γκαρσία (77’ Τζιώρας), Ροχάνο (90’ Μπόσιο)

Διαιτητής:  Γιώργος Τακίδης (Κιλκίς)

Βοηθοί: Α’ Νίκος Σάββας (Σέρρες), Β’ Αλέξανδρος Μπαλιάκας (Κοζάνη)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις