Βοσνιάδης: «Η Νίκη επιστρέφει και θέλει τον κόσμο δίπλα»

Στο Blue Heart FM και στην εκπομπή «Ισορροπίες» φιλοξενήθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα της καθημερινότητας που πρέπει να λύσει η ομάδα, για την συνολική προσπάθεια που γίνεται ώστε να αλλάξει επίπεδο ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει τον κόσμο να σταθεί δίπλα στους παίκτες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη:

«Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν προσπαθήσαμε να βάλουμε μία τάξη σε επαγγελματικά πρότυπα. Είναι αλήθεια πως πέρυσι δεν βρήκαμε αυτό που περιμέναμε. Όταν ταλαιπώρησε για 7-8 χρόνια σε ερασιτεχνικές κατηγορίες αποκτάς κουσούρια. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, στο θέμα της οργάνωσης και της καθημερινότητας η ομάδα είχε θέματα. Περίμενα άλλα στάνταρ.

Βοήθησαν όλοι να αλλάξουν κάποια πράγματα. Μπήκαν «κόκκινες» γραμμές στα αποδυτήρια, πρέπει να καταλαβαίνει ο καθένας πως δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να μπει μέσα και να μιλήσει με τον οποιοδήποτε. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τα στάνταρ που πρέπει να έχει μία ομάδα αυτής της επαγγελματικής κατηγορίας. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά χρειάζονται πολλά ακόμη. Έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, δεν είμαστε μία ομάδα χωρίς προβλήματα αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.

Κάποια προβλήματα είναι συγκεκριμένα. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε όλο το καλοκαίρι να τρέχει από τα Κανάλια στην Πορταριά, να κάνει προπονήσεις σε πλαστικά γήπεδα, να μην μπορεί να κάνει προπόνηση σε κάποια γήπεδα γιατί στον Βόλο, αυτά τα γήπεδα κάποιοι τα έχουν και κάποιοι δεν τα έχουν…

Είχαμε τεράστια προβλήματα. Το πλαστικό μας έβγαλε τραυματισμούς. Γενικά δεν είχαμε λύσεις. Είναι ένα κομμάτι το γηπεδικό, που είναι από τα τεράστια προβλήματα του συλλόγου. Λύνονται εν μέρει με την είσοδό μας στον ΟΣΕ, αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν φτάνει ένα γήπεδο.

Κάποια στιγμή μας ήρθε και το μήνυμα “πρώτα φτιάχνεις γήπεδα και μετά ομάδες”. Όταν έχεις το πάνω χέρι και ελέγχεις όλα τα γήπεδα εσύ… αυτά μπορείς να τα λες εύκολα. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη να κάνουν οι καλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που έχουμε, προπόνηση σε σωστά γήπεδα. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν κι αυτοί υπομονή, έχουν προσαρμοστεί σε κάποιες καταστάσεις. Αυτό το “μπαίνω μέσα και κερδίζω” γίνεται μόνο στο playstation.

Για να μπορείς να έχεις μία ομάδα που θα μπει την Κυριακή στο γήπεδο για να παίξει, πρέπει πρώτα να της έχεις δώσει λύσεις στην καθημερινότητά της. Εμείς σ’ αυτόν τον τομέα είχαμε θεματάκι. Υπάρχει διάθεση, ασχολούμαστε με πράγματα που σαν προπονητές και σαν τιμ δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε, γιατί θα έπρεπε να ασχολούμαστε μόνο με τα αγωνιστικά και όλα τα υπόλοιπα θα έπρεπε να είναι λυμένα.

Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που ονειρεύομαι εγώ να λειτουργεί η Νίκη Βόλου. Δεν ήρθαμε εδώ να λαϊκίσουμε, τη Νίκη τη φαντάζομαι διαφορετικά. Την ομάδα θέλω να τη δω όπως την ονειρεύομαι και να τη ζήσω και σε μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτό θέλει τεράστια προσπάθεια απ’ όλους. Η Νίκη Βόλου δεν είναι μία ερασιτεχνική ή ημιεπαγγελματική ομάδα. Για να υποστηριχθεί το όλο εγχείρημα πρέπει να έχει λυμένη την καθημερινότητα»

«Δημουργείται μία ομάδα που δεν θα κοροϊδέψει κανέναν»

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί δημιουργούμε μία ομάδα που δεν θα κοροϊδέψει κανέναν, θέλω να την αγαπήσει ο κόσμος όχι μόνο για τα αποτελέσματά της, αλλά από τη διάθεσή της και από αυτό που μπορεί να βγάλει σε βάθος χρόνου. Είναι μία ομάδα που όπως έχει δείξει από την αρχή, διεκδικεί τα παιχνίδια, έχει τεράστιο πάθος, έχει δύναμη, είναι μία ομάδα που επαναλαμβάνω δεν θα κοροϊδέψει κανέναν.

Η περσινή ομάδα είχε θέματα. Το μυαλό των ποδοσφαιριστών δεν ήταν στην επόμενη μέρα αυτής της ομάδας. Όλες οι επιλογές έγιναν βάσει ότι οι ποδοσφαιριστές θα εκτιμήσουν τον χώρο, θα σεβαστούν την ομάδα, είναι παίκτες που τους έχω τεράστια εμπιστοσύνη, τους “ζυγίσει” στα εύκολα και στα δύσκολα. Φτιάξαμε μία ομάδα εμπιστοσύνης που θα μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει κι εμείς οι γύρω δεν θα βάζουμε δεύτερες σκέψεις. Ακόμη κι όταν χάσει η ομάδα, θα έχει δώσει τη μάχη της. Είμαι σίγουρος πως τη φετινή Νίκη θα την αγαπήσει ο κόσμος. Θέλω όμως ο κόσμος να μην μας κρίνει μόνο από τα αποτελέσματα, να μας κρίνει από τη συμπεριφορά μας. Η Νίκη χτίζεται, η Νίκη επιστρέφει. Από την τελευταία θέση της περσινής κατηγορίας, δεν γίνεται να πατήσεις ένα κουμπί και να κάνεις 30 νίκες. Θα είμαστε μία ομάδα που θα δώσει τη μάχη της  για να είναι στις πάνω θέσεις αυτό είμαι σίγουρος πως θα το πετύχουμε. Αλλά να τάξω πράγματα στον κόσμο, χωρίς να είναι λυμένη η καθημερινότητα, χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι τώρα για να πετύχουμε παραπάνω πράγματα, δεν θα το κάνω.

Εγώ θέλω να έρθει ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια και στο τέλος είμαι σίγουρος πως όλοι θα είναι ικανοποιημένοι και βαθμολογικά και από αυτό που θα βλέπει, οι φίλαθλοι θα είναι περήφανοι για την ομάδα τους»

«Ο κορωνοϊός μας διέλυσε»

«Ο κορωνοϊός μας διέλυσε. Φτάσαμε να έχουμε τέσσερις ποδοσφαιριστές με πρόβλημα. Δεν το βροντοφωνάξαμε από την ώρα που δεν είχαμε τον απαιτούμενο αριθμό να ζητήσουμε αναβολή. Πήγαμε με προβλήματα να παίξουμε με τον Ηρακλή. Ο ένας παίκτης φοβόταν να πλησιάσει τον άλλον. Ωστόσο, τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια. Δεν είχαν ενέργεια και συγκέντρωση, αλλά τελικά πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα».

«Τώρα θέλουμε κοντά μας τον κόσμο»

«Τώρα θέλουμε κοντά μας τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχουμε διαθέσιμους 14 ποδοσφαιριστές, αφού για διαφόρους λόγους δέκα είναι εκτός. Να έρθει ο κόσμος να δώσουμε μαζί τη μάχη και να πάρουμε ότι δικαιούμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι. Μακάρι ο κόσμος να γεμίσει το Πανθεσσαλικό. Τον έχουμε ανάγκη να ενισχύσει και στα 90 λεπτά. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Εξάλλου, οι φίλοι της Νίκης αγάπησαν την ομάδα μέσα από τα προβλήματά της και όχι για τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα που έχει πάρει. Πρέπει να μας αγκαλιάσουν και εμείς θα τους κάνουμε χαρούμενους. Πιστεύω ότι θα έχουμε στα… κόκκινα θέληση, πάθος και συγκέντρωση για να διεκδικήσουμε αποτέλεσμα απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που θέλει να αλλάξει κατηγορία».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις