Με πέναλτι “φάντασμα” στέρησαν το τρίποντο από την ψυχωμένη Νίκη

Η Νίκη Βόλου κέρδισε τη Βέροια αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει και τη διαιτητή του αγώνα που είδε πέναλτι σε βουτιά του Πασά στην περιοχή. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, ο Πασάς κάνει επιθετικό φάουλ, εκβιάζοντας το πέναλτι που απλόχερα και χωρίς δεύτερη σκέψη καταλόγισε η κ. Αντωνίου.

Η απόφασή της είναι καθαρή “κλοπή” για τις προσπάθειες των παικτών της Νίκης Βόλου, που παρά τις πολλές ελλείψεις ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν λύγισαν ακόμη και όταν η Βέροια προηγήθηκε στο 30′, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 30′ μετά από σύγχυση στα καρέ της Νίκης,  με τον Ράμος να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα οι Βολιώτες ισοφάρισαν με τον Τζοβάρα, για να κάνουν την ολική ανατροπή στο 81′ με σκόρερ τον Σταύρο Τσουκαλά. Το πέναλτι “εφεύρεση” της κ. Αντωνίου στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν και να πάρουν ανέλπιστα έναν βαθμό από τον αγώνα.

To ματς

Με διάθεση για δημιουργικό ποδόσφαιρο μπήκαν οι παίκτες των δύο ομάδων στον αγώνα. Μέσα στα πρώτα δύο λεπτά καταγράφηκαν τρεις τελικές, οι δύο για τη Νίκη Βόλου και η μία για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 20ο δευτερόλεπτο το σουτ του Γκαρσία έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Βελλίδης και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάγιτς σε σουτ του Μούργου. Στο 2’ το σουτ του Ροχάνο δεν βρήκε στόχο και στο 7’ η Νίκη έφτασε κοντά στο 1-0, όταν ο Τσουκαλάς εκτέλεσε γρήγορα φάουλ στη μεσαία γραμμή, βγάζοντας τον Πάνο μέσα δεξιά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως το σουτ του δεξιού οπισθοφύλακα της Νίκης κατέληξε άουτ.

Μέχρι το 18’ η Νίκη έφτασε με αξιώσεις ακόμη δύο φορές στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Στο 14’ το σουτ του Τζιώρα πέρασε πάνω από το δοκάρι και στο 18’ ο Βελλίδης κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του, όταν ο Τζοβάρας με ατομική ενέργεια έφτασε σε θέση βολής με το σουτ να εξουδετερώνεται με δυσκολία από τον πορτιέρε της Βέροιας.

Με τη Νίκη να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα συνεχίστηκε το παιχνίδι μέχρι το 30’. Στο 23’ ο Πάνος σούταρε από καλή θέση, όμως η μπάλα έφτασε αδύναμα στην αγκαλιά του Βελλίδη

Κόντρα στη ροή, γκολ για τη Βέροια

Η Βέροια στην πρώτη στιγμή στα καρέ του Μπάγιτς κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιακουμάκης εκμεταλλεύτηκε τις «καραμπόλες» και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παγώνοντας προς στιγμήν το Πανθεσσαλικό.

Άμεσα η απάντηση

Η Νίκη δεν άργησε να απαντήσει και σ’ ένα σημείο που η Βέροια άρχισε να ανεβάζει στροφές. Στο 36’ ο Πάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Τζοβάρα με καρφωτή κεφαλιά να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες κλείδωσαν τις άμυνές τους μέχρι το διπλό σφύριγμα της κ. Αντωνίου που έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με φόρα η Νίκη από τα αποδυτήρια

Με φόρα μπήκε η Νίκη από τα αποδυτήρια καθώς πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό στην επανάληψη, έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Τζιώρας έβγαλε συρτή σέντρα προς το πέναλτι, ο Τζοβάρας στην κίνηση έκανε το σουτ αμαρκάριστος, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 51’ η Νίκη «σπατάλησε» νέα ευκαιρία, όταν ο Τσουκαλάς σέντραρε στην περιοχή, ο Τζιώρας άφησε στον Ανδρέου, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Δοκάρι για τη Βέροια

Κι ενώ η Νίκη ήταν η ομάδα που έψαχνε το γκολ της ανατροπής, η Βέροια άγγιξε το 2-1 στο 55’. Ο Οικονόμου εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ από τα αριστερά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Στο 60’ η Βέροια πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Μπλέτσα και Πόζογλου να περνούν στις θέσεις των Ράμος και Μούργου. Το φρεσκάρισμα για την ομάδα του Δερμιτζάκη συνεχίστηκε στο 70’ με τον Περδίκη να περνά αντί του Γιακουμάκη.

Ολική ανατροπή για τη Νίκη

Η Νίκη αφού απείλησε πρώτα στο 65’ με τον Τζιώρα να χάνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ασυνεννοησία του Βελλίδη με αμυντικό της Βέροιας, διπλασίασε τα τέρματά της στο 81’ με εύστοχο πλασέ του Τσουκαλά.

Η Αντωνίου δεν είχε πει την τελευταία …λέξη

Κι ενώ η Νίκη ήλεγχε απόλυτα το ματς και φαινόταν πως εύκολα θα έπαιρνε το τρίποντο, ήρθε η κ. Αντωνίου να εφεύρει ένα πέναλτι σε επιθετικό φάουλ του Πασά, ξεσηκώνοντας παίκτες και φιλάθλους της Νίκης. Ο Πασάς ανέλαβε την εκτέλεση, φέρνοντας το ματς στα ίσια, στερώντας παράλληλα δύο βαθμούς από τη Νίκη που είχε κερδίσει με το σπαθί της στον αγωνιστικό χώρο.

Το βίντεο της “κλοπής”

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλ. Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς, Γκαρσία (81′ Μέτσε), Τζιώρας, Ροχάνο (90′ Μπόσιο).

ΒΕΡΟΙΑ (Π. Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (84’ Ντίνας), Ράμος (60’ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (70’ Περδίκης), Πασάς, Μούργος (60’ Πόζογλου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις