Τσιώλης: «Πολλές πιθανότητες ο Βόλος»

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στη Metrosport και στον Παύλο Κερασιώτη, για όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα στο φετινό πρωτάθλημα της SuperLeague. Ο Ελληνας προπονητής με μακρά θητεία σε πάγκους ομάδων της κατηγορίας, έχει την εμπειρία να αναλύσει τους φετινούς μονομάχους της SuperLeague ενώ κάνει ειδική αναφορά στη «μάχη» της κορυφής και του υποβιβασμού.

Ο 62χρονος τεχνικός έχει δουλέψει σε Βόλο, Αστέρα Τρίπολης, Αρη, ΑΕΛ, Κέρκυρα, Παναχαϊκή, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακό Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας και Ιωνικό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Φτάσαμε αισίως στην ένατη αγωνιστική. Κάποια πράγματα που έχετε ξεχωρίσει;

-Αναφορικά με τον υποβιβασμό;

«Στο μπαράζ ομάδας Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2 έχει 80% πιθανότητα με το διπλό παιχνίδι που κάνει η ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 για να μείνει κατηγορία, άρα ουσιαστικά πέφτει μια ομάδα. Η Λαμία που την είχαν καταδικασμένη έκανε τρεις συνεχόμενες νίκες και να άλλαξαν τα πάντα. Ξεχώρισαν τρεις-τέσσερις ομάδες, που θα παλέψουν αυτήν που θα υποβιβαστεί. Ο Ατρόμητος όσο και αν φαίνεται παράξενο, με αυτό το στυλ παιχνιδιού, έχει τη θέση που του αξίζει στο πρωτάθλημα. Ολοι περίμεναν τον Ιωνικό, να είναι ο αδύναμος κρίκος, έδειξε ότι και καλά παίζει και έχει τους παίκτες που μπορεί να στηρίξει την ομάδα του».

-Ποιος είναι το φαβορί για τον τίτλο;

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι με τους αυτοματισμούς και την υπεροχή που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Περιμένω περισσότερη βελτίωση από τον ΠΑΟΚ, έχει το υλικό και πολύ ρόστερ. Η ΑΕΚ έρχεται, παρότι είχε ανέλπιστο 2-2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Σε περίπτωση ήττας της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό απομακρύνεται έξι βαθμούς από την κορυφή και θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατός και μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα συνέχεια. Ο Αρης αν είχε τους -6, με την αγωνιστική συμπεριφορά που έχει τελευταία θα μπορούσε να είναι μέσα στην τριάδα-τετράδα. Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλο πισωγύρισμα. Φανταστείτε ο Αρης να είχε τους έξι βαθμούς θα ήταν πιο ανταγωνιστικός. Θα ανησυχούσε και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, όχι ότι δεν ανησυχούν και τώρα αλλά θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

-Υπάρχει ομάδα που μπορεί να μπει σφήνα για εισιτήριο Ευρώπης;

«Η μόνη ομάδα που έχει τις δυνατότητες, με ρόστερ και προοπτικές είναι ο Βόλος. Δεν ξέρω αν θα του στοιχίσει η ήττα από τον Αρη. Σε σχέση με την Τρίπολη και τον Ατρόμητο που έμπαιναν σφήνα τα προηγούμενα χρόνια έχει πιο πολλές πιθανότητες έχει πλέον ο Βόλος»

-Σας έγινε κάποια κρούση για να αναλάβετε ομάδα;

«Στην ΑΕ Μυκόνου βοηθάω στην αξιολόγηση του ρόστερ της αλλά και στην Ενωση Σύρου στην αξιολόγηση των παιδιών. Εγιναν 1-2 προτάσεις το καλοκαίρι αλλά δεν ήταν αυτές που θα μπορούσαν να μου δώσουν την δυνατότητα να δουλέψω όπως εγώ ήθελα. Μακάρι να γίνει κάτι στη συνέχεια. 45 χρόνια είμαι στα γήπεδα, φέτος είμαι απ’ έξω και μου φαίνεται δύσκολο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις