Μπλόκο στη Λαμία για την ΑΕΛ (video)

Το ήθελε πολύ, το έδειξε και το πήρε! Η Λαμία… μασούσε σίδερα τη Δευτέρα (8/2) και υποχρέωσε την ΑΕΛ στη δεύτερη μόλις ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτη μακριά από τη Λάρισα, ενώ παράλληλα διατήρησε το αήττητο της έδρας της.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάθος και τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα και χάρη στο γκολ του Μίλιεβιτς πήραν τη νίκη που τους επιτρέπει να ανέβουν στην 6η θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση 9 βαθμών από τη 2η θέση, ελπίζοντας στο… θαύμα στη συνέχεια του β’ γύρου που μόλις ξεκίνησε.

Στον αντίποδα, η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί και άλλο από τους διώκτες της, με τη διαφορά της από τους Απόλλωνα Σμύρνης και Κέρκυρα να παραμένει έτσι στους 2 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς είχε πολλά νεύρα, διακοπές και εκατέρωθεν αποβολές, δικαιολογώντας πλήρως τον τίτλο του ντέρμπι.

Οι γηπεδούχοι είχαν από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα και ήταν καλύτεροι κατά το μεγαλύτερο διάστημα. Οι παίκτες του Σπανού ήταν πιο απειλητικοί και κινητικοί, έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση και κατάφεραν να ανταποκριθούν σωστά και στην άνοδο των φιλοξενουμένων από το 20′ και μετά.

Πίντο, Μίλιεβιτς και Σιατραβάνης είχαν πολύ καλή παρουσία και συνέβαλαν τα μέγιστα στη νίκη, παρά το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γκολ.

Άλλωστε, η ΑΕΛ από την πλευρά της, αν και… ξύπνησε στα μέσα του ημιχρόνου, δεν απείλησε με αξιώσεις, πέρα από κάποια κόρνερ που κέρδισε.
Η πίεση της Λαμίας απέδωσε καρπούς επτά λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης με τον Μίλιεβιτς να σκοράρει έπειτα από την προσωρινή απόκρουση του Ξενοδόχοφ στο συρτό σουτ του Σιατραβάνη.

Το γκολ έφερε νεύρα στις κερκίδες και μικρή διακοπή του ματς, καθώς οπαδοί των φιλοξενουμένων έριξαν φωτοβολίδα προς τους γηπεδούχους, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν, ενώ υπήρξε και η αποβολή των Κυπαρίσση και Μυροφορίδη στους πάγκους. Τα νεύρα γενικεύτηκαν και στον αγωνιστικό χώρο, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και έφεραν και τις αποβολές των Πάτο και Ζουλιώτη.

Νωρίτερα, πάντως, η Λαμία θα μπορούσε να έχει «σφραγίσει» τη νίκη, αλλά η προσπάθεια του Μπαλού σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ΑΕΛ άσκησε μεγάλη πίεση μετά το 75′, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων αντιστάθηκε, ο Πίτκας φώναξε παρών όπου χρειάστηκε και έτσι οι Φθιώτες πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη που του δίνει ελπίδα για τη συνέχεια.

Διαιτητής ήταν ο Φουκάκης (Ηρακλείου), με βοηθούς τους Κορτέση (Αθηνών) και Δασκαλάκη (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ήταν ο Σφακιανάκης (Αθηνών).

Κίτρινες: 17′ Ντάσιος, 50′ Ζουλιώτης, 59′ Κοτσώνης, 75′ Σιλιγαρδάκης, 75′ Σιατραβάνης – 18′, 75′ Πάτο, 30′ Μασούρας, 62′ Ουρτάδο
Κόκκινες: 75′ Ζουλιώτης (2η κίτρινη) – 75′ Πάτο (2η κίτρινη)

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος (84′ Παπαργυρίου), Κοτσώνης, Ντάσιος, Σιλιγαρδάκης, Μπαλού (80′ Λεάντρο), Σιατραβάνης, Μίλιεβιτς (72′ Τόσκας), Καραγιάννης, Πίντο.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος (60′ Μαρουκάκης), Ροβίθης (66′ Αναστασόπουλος), Πάτο, Ουρτάδο (66′ Βαρέλα), Μπόγιοβιτς.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις