Το κοστολόγιο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βόλου

Οι αθλητικοί σύλλογοι και οι πολίτες που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου θα πρέπει να καταβάλουν κάποιο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με το κοστολόγιο που έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ. Για το πρόγραμμα Αθλητισμός και Γυναίκα η τιμή ορίζεται…

…σε 10 ευρώ το μήνα, με το συνολικό ποσό να καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η χρήση των γυμναστηρίων κοστίζει 10 ευρώ το μήνα. Για τις ακαδημίες βόλεϊ, τένις κ.λ.π. το κόστος είναι 10 ευρώ το μήνα (διάρκεια 8 μήνες) και το συνολικό ποσό θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.
Για την παρακολούθηση μαθημάτων τένις στις σχολές ενηλίκων το κόστος είναι 30 ευρώ για δέκα ωριαία μαθήματα και η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται με την εγγραφή.
Για τη χρήση των γηπέδων τένις η ώρα ορίζεται στα 3 ευρώ ανά άτομο ή 25 ευρώ το μήνα (τρεις φορές την εβδομάδα). Για φοιτητές, μαθητές και στρατιώτες η τιμή είναι 2 ευρώ την ώρα ανά άτομο ή 15 ευρώ το μήνα (τρεις φορές την εβδομάδα).

Χρήση κολυμβητηρίου
Για τη χρήση του κολυμβητηρίου ορίζεται το ποσό των 25 ευρώ το μήνα για το κοινό ή 3 ευρώ τη φορά. Για φοιτητές, μαθητές και στρατιώτες η τιμή είναι 15 ευρώ το μήνα ή 1.5 ευρώ τη φορά.
Για εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά η τιμή είναι 20 ευρώ για ένα παιδί επί τρεις φορές την εβδομάδα. Στα δύο παιδιά γίνεται έκπτωση και το κόστος είναι 35 ευρώ και για τρία παιδιά 40 ευρώ.
Aqua-Aerobic και παρεμφερή τμήματα με χαρακτήρα μαζικού αθλητισμού η τιμή ορίζεται στα 30 ευρώ το μήνα (τρεις φορές την εβδομάδα), ενώ υπάρχει ειδική τιμή σε πολύτεκνους και ανέργους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας και είναι στα 15 ευρώ.
Για baby swimming η τιμή είναι 30 ευρώ το μήνα (δύο μισάωρα την εβδομάδα), ενώ υπάρχει η ειδική τιμή των 15 ευρώ για πολύτεκνους και ανέργους με κάρτα ανεργίας.

Συμμετοχή συλλόγων για αθλητικές εγκαταστάσεις
Τένις: 50 ευρώ το γήπεδο ανά μήνα.
Γυμναστήρια: 5 ευρώ ο αθλητής ανά μήνα.
Κολυμβητήρια, ιδιωτικές επιχειρήσεις: 25 ευρώ τη φορά ανά διαδρομή (ανώτατο όριο 10 άτομα).
Κολυμβητήρια ερασιτεχνικοί σύλλογοι: 1 ευρώ την ώρα ανά διαδρομή (πόλο 80 ευρώ το μήνα, καταδύσεις 40 ευρώ το μήνα, συγχρονισμένη κολύμβηση 40 ευρώ το μήνα).
Πισίνα εκμάθησης baby swimming 6 ευρώ την ώρα.
Aqua Aerobic και παρεμφερή τμήματα με χαρακτήρα μαζικού αθλητισμού: 50% επί των εσόδων για κάθε τμήμα.
Κολυμβητήρια ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί: 2 ευρώ το παιδί ανά φορά.
Αθλητικοί σύλλογοι κλειστές και ανοιχτές εγκαταστάσεις: 1 ευρώ ανά ώρα χρήσης (αφορά όλους τους συλλόγους που κάνουν χρήση οιασδήποτε εγκατάστασης).
Παραχώρηση γραφείων, αποδυτηρίων, αποθηκών: 200 ευρώ (συνολικά για όλη την αγωνιστική περίοδο).
Παραχώρηση εγκαταστάσεων για εκδηλώσεις: Ανά ημέρα χρήσης για μεγάλου μεγέθους και ιδιαίτερων εκδηλώσεων η τιμή θα καθορίζεται από το Δ.Σ. σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και παροχές της κάθε εγκατάστασης. Για μικρού και μεσαίου μεγέθους εκδηλώσεων η οικονομική συμμετοχή είναι 100 ευρώ την ημέρα και 50 ευρώ για κάθε επόμενη μέρα, όταν πρόκειται για τον ίδιο φορέα.
Δωρεάν θα παραχωρούνται οι εγκαταστάσεις: Για εκπαιδευτικούς, φιλανθρωπικούς σκοπούς, εφόσον οι φορείς (νομικά πρόσωπα, ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου) υλοποίησης των εκδηλώσεων ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα.
Για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των Εθνικών, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναγνωρισμένων Ομοσπονδιών και Παγκοσμίων Ομοσπονδιών, οι οποίες προβλέπονται και αναφέρονται στο αγωνιστικό τους καλεντάρι.
Τέλος για τη χρήση των ξενώνων η τιμή ορίζεται στα 10 ευρώ την ημέρα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις